Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 18:45, 16 gru 2012

Urszulla napisał(a)
Piękna ta biała gwiazda...też bym taką chciała....a ja widziałam w markecie aniołki gipsowe i cały czas o nich myślę Ptaszek cudniasty.....dzieci lubią takie różności na choince.....ja sama pamiętam że patrzyłam wieczorami przed zaśnięciem na te wszystkie postaci.

I cieszę się, że Ci się skórka udała.....pierwsze koty za płoty To będzie u Ciebie wspaniała Wigilia.....przyjęcie na całego......zaskoczysz wszystkich tradycyjnymi daniami

Oj tak - przyjęcie na całego. Jeszcze zachowuję spokój, ale obawiam się, ze już niedługo. Od jutra gotuję kapustę z grzybami. A skórka pójdzie do świątecznego sernika
Joanka 20:43, 16 gru 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Cudowna ta białą gwiazda
Kremowe widziałam, ale takiej śnieżnobiałej nie.

ja też nie, a w tym roku w ogóle kilka zupełnie nowych odmian wprowadzili - na przykład taką cieniowaną - kremowo rózową i w kolorze magenta czyli wściekłego różu. No i ta biała, ale tylko takie malutkie były, co zresztą akurat dla mnie jak znalazł, bo się na stole z cyklamenami zmieszczą. Problem świątecznych dekoracji polega na nadmiarze i niemozności wyboru - no wszystko by człowiek na tym stole ustawił, i na ścianach i w oknach i cały dom by jak choinka wyglądał. resztki zdrowego rozsądku powstrzymują mnie przed kupowaniem kolejnych świecących, słodko-głupawych ozdóbek ale dziś rozsądek mnie jednak opuścił Pozdrawiam Joanko

Wiesz..... mam tak samo

Kartony z ozdobami pękają w szwach a ja stale coś nowego przytacham
Gdzie jestem i coś mi się spodoba to kupuję...... niestety......

Ciekawe kiedy do nas dotrą gwiazdy w nowych paletach barw. Jakoś nie potrafię wyobrazić sobie tego wściekłego różu..... hihihi.....
popcorn 20:47, 16 gru 2012

Fajne ozdoby Białej gwiazdy jeszcze nie widziałam pozdrawiam!!
ewalm 01:23, 17 gru 2012

Agatko, przerzuciłam kilka stron do tyłu - z dyskusją bombkowo-bańskową. Ja też mam takie bombki jeszcze po babci, oraz różne inne z którymi wiążą się całe historie, ale wszystkie zostały w W-wie. Tutaj mamy nowe, które do W-wy pojadą i niektóre też będą w przyszłości opowiadały historie : )
Trzymam kciuki za Twoje wigilijne przygotowania : )
grembosia 01:24, 17 gru 2012

Napiszę krótko- pięknie!
agniecha973 08:10, 17 gru 2012

Ciasto Marzenki wg przepisu Ewy Wachowicz (najprawdopodobniej ). To przepis dla miłośników ciast mokrych mocno jabłkowych.

10 jabłek - obrać i pokroić na grube plastry
3 jaja
1,5 szkl. cukru
cukier waniliowy
2 szkl. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki sody
3 łyżki oleju
15 dag orzechów włoskich - posiekać na grube kawałki

Jaja + cukier + wanilia - ubić.
Do tego dodać mąkę + proszek + sodę - ubić.
Następnie dodać olej - ubić.
Masa powinna być półpłynna.
Na koniec jabłka i orzechy i wymieszać łyżką (jabłek jest tak dużo, że ciężko to wymieszać, ale trzeba choć trochę obtoczyć je w cieście). Wylać wszystko na blachę.
Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 60-70 min.
Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
popcorn 08:28, 17 gru 2012

Też sobie skopiuję Dzięki Aga!
agata_chrosc... 10:05, 17 gru 2012

Joanka napisał(a)

Cudowna ta białą gwiazda
Kremowe widziałam, ale takiej śnieżnobiałej nie.

ja też nie, a w tym roku w ogóle kilka zupełnie nowych odmian wprowadzili - na przykład taką cieniowaną - kremowo rózową i w kolorze magenta czyli wściekłego różu. No i ta biała, ale tylko takie malutkie były, co zresztą akurat dla mnie jak znalazł, bo się na stole z cyklamenami zmieszczą. Problem świątecznych dekoracji polega na nadmiarze i niemozności wyboru - no wszystko by człowiek na tym stole ustawił, i na ścianach i w oknach i cały dom by jak choinka wyglądał. resztki zdrowego rozsądku powstrzymują mnie przed kupowaniem kolejnych świecących, słodko-głupawych ozdóbek ale dziś rozsądek mnie jednak opuścił Pozdrawiam Joanko

Wiesz..... mam tak samo

Kartony z ozdobami pękają w szwach a ja stale coś nowego przytacham
Gdzie jestem i coś mi się spodoba to kupuję...... niestety......

Ciekawe kiedy do nas dotrą gwiazdy w nowych paletach barw. Jakoś nie potrafię wyobrazić sobie tego wściekłego różu..... hihihi.....

Joanko, wściekły róż wygląda tak:

agata_chrosc... 10:06, 17 gru 2012

popcarol napisał(a)
Fajne ozdoby Białej gwiazdy jeszcze nie widziałam pozdrawiam!!

No to już jest pozdrawiam
agata_chrosc... 10:06, 17 gru 2012

grembosia napisał(a)
Napiszę krótko- pięknie!

dzięki wielkie