Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zimozielony ogród przy białym domu 08:31, 07 wrz 2012

Do góry
Margoth napisał(a)

I araukaria - nie zimuje u nas

No jak to nie Tylko w mojej miejscowości rośnie kilka w tym jedna już ogromna. Jakaś moda się zrobiła i wiele ludzi sadzi to drzewo.

No właśnie chciałam napisać, że i ja widziałam araukarię w Ustce. Rośnie już kilka lat.

W ogrodzie moich rodziców też rośnie. Została przywieziona z Holandii. Jednakże w tym roku z powodu mrozów i braku śniegu przymarzła pomimo okrycia. Część gałęzi jest brązowa, ale rośnie dalej.
ogrodoweimpresjejolki 08:27, 07 wrz 2012

Do góry
Niedzielne kiełbaski z patyka! U mnie chyba będą w poniedziałek,ale teżświąteczne, bo u młodych rocznica małżeństwa .Miłego weekendu ,Jolu!

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:26, 07 wrz 2012

Do góry
ell napisał(a)

to Pastella,

Tu przystanęłam na chwilę
Pieczone pomidory wg. Monty Dona 08:25, 07 wrz 2012

Do góry
W programie o ogrodzie warzywnym Monty Dona są nie tylko porady dotyczące uprawy ale i przepisy na proste dania z tego, co w ogrodzie urośnie.
Zaskakujący w prostocie i wyjątkowo smaczny okazał się przepis na pieczone pomidory.

Formę, w której będą pieczone należy posmarować dobrą oliwą, ułożyć ciasno przecięte na pół pomidory. Po wierzchu też pochlapać je oliwą, posypać solą, wrzucić na nie pokrojone ząbki czosnku, na wierzch położyć kilka gałązek świeżego tymianku i na 45 minut do nagrzanego piekarnika.
Podane z miękkim pieczywem, np. ciabattą, dobrą bułką stanowi samodzielne danie, nic więcej nie trzeba, te pomidory są tak pyszne.

Obawiałam się, że powstało za dużo "wody" , ale to złudzenie, wszystko się wyssie pieczywem
Ogródek Hanusi po zimie 08:16, 07 wrz 2012

Do góry
Betysiu,za słoneczko dziękuję serdecznie.Brakuje mi go ostatnio. A u Ciebie grzeje,jak czytam.
No i ciutkę czasu odzyskałaś..... cieszę się z Twych odwiedzin, siadaj, kochana,kawusię wspólną wypijemy,Wybacz,że ciastem nie częstuję tylko swojskim razowcem z masłem i .... z czym wolisz z twarożkiem ,czy z wędliną?
Ciasto dopiero w planie,a że jesień,to będzie pewnie jabłecznik.Ale to dopiero wieczorkiem.
Miłego dnia!

ogrodoweimpresjejolki 08:12, 07 wrz 2012

Do góry
Betysiu, Basiu,
Mam nadzieję, że zdążyłyście się poczęstować

Zerwane dwa dni temu jeszcze twardawe, teraz rozsiewają aromat na cały pokój

Wracam do obowiązków, bo jeszcze gruszki w occie trzeba do słoików przełożyć, a potem sprawy nieogrodowe.
Mam nadzieję, że pogoda na weekend się poprawi, bo jutro miało być roboczo na działce, a w niedzielę w gości na pieczone kiełbaski na ognisku
Zimozielony ogród przy białym domu 08:11, 07 wrz 2012

Do góry
Safoya napisał(a)

I araukaria - nie zimuje u nas

No jak to nie Tylko w mojej miejscowości rośnie kilka w tym jedna już ogromna. Jakaś moda się zrobiła i wiele ludzi sadzi to drzewo.

No właśnie chciałam napisać, że i ja widziałam araukarię w Ustce. Rośnie już kilka lat.
Amatorka rozpoczyna przygodę ogrodową - proszę o rady 08:09, 07 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

no i posadziłam dwie żurawki, jeszcze muszę chyba dokupić.
Pasują czy nie ??
może czymś innym podsadzić

Moni witaj
Zgubiłam do ciebie linka ale teraz znowu zagladam i ...
mnie tu brakuje trzeciego cisa na pniu i takiej oto kompozycji (zdj. Wieloszki)

Jak w morde strzelił dla ciebie ta rabata,
Dosadz jeszcze jednego cisa a między nimi wsadz jakies bordowe/czerwone żurawki albo miniarutki berberysów bordowe.
Te zurawki co są teraz sa za balde , nie pasują mi za bardzo.
moje zdanie: 3 cisy -a pomiedzy coś czerwono bordowego. konwalniki możesz zostawić.

hej dzięki bardzo mi sie podoba ta rabata ale mam na nią miejsce pod oknem w kuchni więc chyba tam zrobię
boję się tylko o trzmieliny bo u mnie coś przemarzają te co mam i długo później odbijają

a na trzeciego cisa nie mam tam już miejsca posadziłam je tak jak okna są ale zmienię nasadzenia pod nimi i myślałam żeby dać jeszcze coś za nimi. może jakieś trawy
potrzebuję waszych rad i pomocy
Rododendronowy ogród II. 08:07, 07 wrz 2012

Do góry
Ja też chcę do ludzi! Więc wpraszam się do Ciebie Bogdziu
Szczególnie w taką pogodę jak dziś - wieje, zimno, pochmurno

A to mój wkład w spotkanie. Zapewniam, że pachną wspaniale. Jak trzeba to doniosę

Amatorka rozpoczyna przygodę ogrodową - proszę o rady 08:04, 07 wrz 2012

Do góry
hejka

drzewka posadzone
mam jeszcze do odnowienia kotwice i muszę ją wkomponować w swój krajobraz przed domem
musi jeszcze do mnie zjechać ze szczecina
na razie wygląda tak

chce ja tutaj na przodzie

a na razie rabata wygląda tak

cisa chce jeszcze jakimiś małymi kulkami podsadzić
tam w rogu chce jakieś trawy
a na reszte nie mam pomysłu jakie rośliny dawać

mam jeszcze do wsadzenia rh
dawać go tu gdzieś?? nie wiem

co myślicie??
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 08:04, 07 wrz 2012
Do góry
Gardenarium napisał(a)
ee..tam, ja też mieszkałam na budowie, na betonie, ale podłoga grzała. To były czasy

normalnie spadłam z fotela u mnie podłoga również grzeje (nie mam grzejników) natomiast dom mam przystosowany na pobyt ludzi i nie trzeba mi współczuć. U mnie warunki mieszkaniowe na średnim poziomie - wszystko ok.

zobrazuję pojecie "na budowie"

i druga stona - nie zabudowana, jeszcze wszystko przed nami

i tyły, podczas picia porannej kawy jest juz na co popatrzeć

Mój ogródek pod Gdańskiem 07:43, 07 wrz 2012

Do góry

Mój nowy powojniczek na nowym rozchodniku

i mój "stary" Polish spiry t pieknie wciąż kwitnie
Moniko, czy znasz nazwę tego nowego, ja mam takiego samego ale dostałem bez nazwy.a stary pięknie obsypany. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:39, 07 wrz 2012

Do góry
I zdjęcia z posianą już trawą

Po prawej boisko które panowie będą dziś wykładać kostką, a po środku pod siatką dodane w ostatniej chwili miejsce na domek dla dzieci

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:37, 07 wrz 2012

Do góry
I jeszcze takie cisy tam były.

Te mi się podobały

Ogródek Hanusi po zimie 07:35, 07 wrz 2012

Do góry
To ja tu ledwie z koi się zwlekłam,a u mnie goście .......Witam ,witam serdecznie!
Jesiennie u mnie już w ogrodzie,powolutku szykuję się do przerwy .....trzeba dać ziemi odpoczynek przed wiosną.
Ale ten tydzień miałam niekorzystny, Z rana deszcz,a potem jak na ironię...wypogadzało się.Ale ranna decyzja...zostać w domu....skutkowała na cały dzień.
No i prace ogrodowe wstrzymane do poniedziałku .....niestety.
Betysiu,Aniu-m.Moniko,Urszulo,Ka1siu,KasiuWB ,Ewelinko-miło Was gościć,chociaż ostatnio niewiele u mnie się dzieje.
Dla Was co nieco ,,zza płota"

Amatorskie rozmnażanie roślin w ogrodzie 07:26, 07 wrz 2012

Do góry
justi napisał(a)
W sprzyjających warunkach każde się ukorzenią. Półzdrewniałe dłużej.
JA ukorzeniałam takie:

Amatorskie rozmnażanie roślin w ogrodzie 07:25, 07 wrz 2012

Do góry
Bogda napisał(a)
Mam bukszpan i dylemat...

Słuchajcie, już nie wiem jaka sadzonka się nadaje na ukorzenianie?????

zdrewniała albo półzdrewniała??

i ta sama w zbliżeniu

czy taka zielna??

a może są też i za duże? czy taka jest lepsza?
Rododendronowy ogród II. 07:23, 07 wrz 2012

Do góry
U mnie dziś deszczowo,zwlekłam się ....ale z bolącym czerepem. Trzeba chemicznie się podprawić i pozaglądać tam,gdzie słoneczko......
U Bożenki na pewno jeżeli nie słonecznie,to chociaż tłoczno! A czasami chce się do ludzi!

Miłego dnia ,Bożenko!
Mój kawałek raju 06:39, 07 wrz 2012

Do góry
Tyle gości,ludzi tłum!
I dlaczego taki szum?
Czyżby ktoś miał urodziny?
Nie!
To zbiegły się dziewczyny!
Do Ani-Monteverde,
gratulować stron tysiączka!
A u niej w ogrodzie?
Rarytasowa łączka!
Kupuje,dosadza,i wszystkich zachwyca.
I ja tu jestem .......w roli kibica.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:27, 07 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Tak Danusiu - to dollarki od Ciebie - tutaj lepiej widać jakie są już duże - powiązałem je, żeby były bardziej wąskie

A ta po lewej co jej na zdjęciu nie widać - połamana na 18-ce Ale odbija, a jednej zrobiłem odkład i ją połatam, żeby dorównała wzrostem tamtym.

Trawki wylądują tutaj - do tego żurawki marmelade.

Ps - sorki za te chwasty przed chodnikiem - roundap nie działa, sypanie nowego żwiru też

Sebek a moźe jakiegoś miskanta bliżej schodow dodać aby wyzsze piętro zrobić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies