Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Pszczelarnia 10:27, 20 lis 2012

asc napisał(a)

Ta magnolia jest cudna i dobrze się komponuje. Pasuje do fasady domu.
Dobrze, że drzewa zapuszczają korzenie i z wiekiem trudniej je przenosić, bo strach pomyśleć, co mogłoby się stać z taką magnolią pewnego dnia .......... Takie zmiany, przenosiny i idee.

Generalnie magnolie mają kwiaty jak dobry budyń - właśnie zjadłam z sokiem wiśniowym.

Martek 11:01, 20 lis 2012

Łopatki giną częściej i te pazurki podręczne.
Grabie Aniu to w Achacharach szukaj )))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Mala_Mi 13:48, 20 lis 2012

Martek napisał(a)
Cześć jakaś odmiana żółtej magnolii pachnie jeśli dobrze zapamiętałam ...
Piękna jest ta twoja.

Niestety moja nie pachnie mocno...... ale ma mocne, duże i mięsiste kwiaty.... nazywa się chyba Yelow River..piszę chyba, bo u mnie nic z odmian nie jest na pewno
Mala_Mi 13:49, 20 lis 2012

Kindzia napisał(a)
Taką samą mam, młodziutką. Myślałam, że ten rok tylko taki był, że tak krótko kwitła. A ona tak ma...Szkoda Ale przynajmniej kwiaty ładnie pachną

Kindzia.. ten typ tak chyba ma ale co tam..za to krótko ale ładnie...
Mala_Mi 13:58, 20 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Ta magnolia jest cudna i dobrze się komponuje. Pasuje do fasady domu.
Dobrze, że drzewa zapuszczają korzenie i z wiekiem trudniej je przenosić, bo strach pomyśleć, co mogłoby się stać z taką magnolią pewnego dnia .......... Takie zmiany, przenosiny i idee.

Generalnie magnolie mają kwiaty jak dobry budyń - właśnie zjadłam z sokiem wiśniowym.

Faktem jest... przekopuję dużo, ale magnolii żadnej nie ruszam, bo wszędzie piszą, że tego nie lubi..... ot i uśwadomienie ogrodowe wzrosło...... Podmieniam foto, lepiej na nowym oko zawiesić....
Bogdzia 14:18, 20 lis 2012

asc napisał(a)

Faktem jest... przekopuję dużo, ale magnolii żadnej nie ruszam, bo wszędzie piszą, że tego nie lubi..... ot i uśwadomienie ogrodowe wzrosło...... Podmieniam foto, lepiej na nowym oko zawiesić....

A ja moje aż trzy magnolie przesadzałam. dwie po jednym razie a jedną conajmniej trzy razy i tylko jednej udało sie nie zmienic miejsca. Te przesadzane jeden raz mają się bardzo dobrze choc na początku chorowały a ta przesadzana trzy razy do dziś nie może sie pozbiera ale co rok kwitnie choc niezbyt obficie.
Milka 14:27, 20 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

Mira pisała o porządkach, ja też muszę zdjęcia uporządkować, bo się gubię, bałaganik, aż miło!
znalazłam fajny wieszak na narzędzia, chciałam kupić, bo dostałam bon na 100 zł, przy zakupie czegoś tam i kupiłam sobie porządną łopatę i na wieszak nie starczyło; nie zajmuje dużo miejsca i wszystkie narzędzia jak na dłoni, wracam po niego!

Irenka na konkurs sie szykuje więc musi miec ładnie a ja sie nie szykuje bo za dużo sprzątania.

Bożenko, nie szykuję się absolutnie, nawet taka myśl mi w głowie nie powstała; ale narzędzia jednak chcę uporządkować, bo wiesz, że ciągle ich szukam!!
Gardenarium 14:31, 20 lis 2012

Aniu zajrzyj w PW

Instagram Ogrodowiska
popcorn 15:22, 20 lis 2012

piękna magnolia! musowo muszę mieć większą działkę, bo nie mam dla magnolii miejsca
eliza3 18:12, 20 lis 2012

Ja na magnolię nigdy się nie zdecydowałam, jest piękna to fakt, ale zajmuje dużo miejsca i jest taka wrażliwa na przymrozki, u sąsiadów nie kwitnie co roku... ale jak już zakwitnie...