Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dwa czerwone dęby 09:26, 01 paź 2012

Do góry
Leno bardzo dziękuję za pochwały . Dziś stwierdzamy , że wystarczyło posiać trawnik , regularnie go kosić i już działka wygląda dużo lepiej . Np. takie zdjęcie i gdzie to się ma do dzisiejszego stanu

Teraz biorę dwa pręty , sznurek , metrówkę i wyznaczm nową rabatę. Zdejmuję murawę ,wsadzam roślinki ,obsypuję korą .I tylko małymi kroczkami do przodu , ogród powstaje fragmentami inaczej sami nie damy rady.
Obmyślam właśnie kolejne rabaty .Np. zastanawiam się nad podsadzeniem kul z tuji rozplenicą , taki łan od furtki do drzwi wejściowych to jest ok 15metrów długości i ponad metr szerokości. Nie bardzo widzi się ten pomysł mojemu M. , bo trawy teraz wyglądają pięknie , a od wiosny łysawo.No i tuje rosną w wyciętych kręgach , a ja dalej waham się .
Ogród Dominiki 09:21, 01 paź 2012

Do góry
Od 3 dni mam już moje wielkie donice. Są OGROMNE. Ta brązowa rama to drzwi wejściowe (strona lewa i strona prawa), więc widać jak wysokie są te donice. Staram się je teraz obsadzić: od północy przed wejściem do domu będą kule z cisa, od południa wsadzę wielkie różowe wrzosy. Po wsadzeniu kul, donice będą przesunięte na boki, żeby cisy nie zasłaniały lamp na ścianie.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:07, 01 paź 2012

Do góry

1 to małe thuje jasnozielone
2 czerwone/bordowe żurawki
3 trawki, miezane, kostrzwy i czarny konwalik - z początku planowałam cały ten pas z czarnych trawek ale dowiedziałam się że bardzo słabo rośnie
4 niski żółty kulkowaty beberys - i tu nie wiem czy sadzić bo pan powiedział że na ostrym słońcu listki nie będa wyglądały dobrze - ale on tak strasznie mi się podoba że chyba zaryzykuję
5 zielone żurawki/albo hosty

I na samym końcu po lewej stronie za drugim pasmem trawek chcę z 2 - 3 juki - pan w szkółce w której byłam w sobotę ma takie żółte z zielonymi obrzeżami - sta pomysł bo bardzo mi się spodobały

Taki jest plan
Zobaczymy ile ulegnie zmianie i co z tego powstanie.
Skarpa jest nasłoneczniona od samego rana do południa potem dom rzuca cień.

Wczytywałąm się w temat mat/agro na chcwasty i będę uparta i nie będę ich kłądał w grodzie!!!!!

Ale jak to ma się do skarpy?
Jeżeli chcę ją obsypać żwirkiem nie zjedzie?
Muszę poszukać, może znajdę taki wątek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:44, 01 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Spieszę donieść o fajnych zakupach do ogrodu, nowe aranżacje się szykują
'Niemieckie zakupy są w bagażniku, natomiast holenderskie mam kilka zdjęć.

Po wejściu do ogrodu znanego holenderskiego malarza, oniemiałam z powodu ilości różnych detali ogrodowych i nie wiedziałam co kupić,. Na pierwszy ogień poszła konewka-bańka z polerowanej stali, wprost wymarzona do moich dekoracji (kule, ściana wodna, stożki).

Kupiłam dwie takie kratkowane skrzynki

Tutaj szykowałam się na szyszki, ale zrezygnowałam

Budda? ...nie, to mi nie pasuje, choć sympatyczny jest, u Holendrów dość popularna ozdoba ogrodu

Danusiu piękne dekoracje
Machałam Wam wczoraj wracając z Warszawy , następnym razem wpadnę z wizytą
Serdecznie pozdrawiam

Mój jesienny ogród 07:31, 01 paź 2012

Do góry
Dzięki Marti i Monte za śłiczne kwiatuchy dla Was ostatnie zdjęcie miesiąca. Kalina wyszła mi przewybornie, od razu poszła na tapetę.

Wczoraj udało mi się pokazać trochę jesiennych zdjęć z mojego ogrodu ale jajładniejsze jeszcze przed Wami, w październiku zawsze robię najwięcej, miłego dzionka bez wiatru, życzę
Nasz przydomowy ogródek 07:30, 01 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Dziękuję wszystkim odwiedzającym. Zaglądnąłem i spadam. Jeszcze 2 komnaty mi pozostało do renowacji i już będę z Wami częściej. Pozdrawiam.

Jak ślicznie! Ja również pozdrawiam i owocnych remontów

I ja jestem pod ogromnym wrazeniem. Pięknie
Pozdrawiam
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:04, 01 paź 2012

Do góry
Witam wszystkich miło i wesoło, bo rzeczywiście się wyrwałam "urlopowałam"

Wszystkich pozdrawiam i macham z Warszawy i juz zabieram sie za zaległości

Ogród Magdalenka 06:55, 01 paź 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Się porobiło .... zamieszanie z jedną wisienką ... ... bardzo Wam dziękuję za pomoc ...

zdjęcia mam, ale nocne, bo niedawno wróciłam...

Wsadziłabym go po lewej stronie 3 kuli bukszpanowej (licząc od furtki do przedogródka), pomiędzy kulę a rozplenicę) . Nie powinna wychodzić za płot sąsiada, a jakby co to trzeba ją strzyc w piękną kulę. Wiśnie rosną bardzo powoli. U mnie po 2 latach jeszcze nie ma takiej korony jak twoja.

A jeśli nie to w drugim łuku od strony ścieżki na wysokości 6 bukszpana. Ale ten wariant mniej mi się podoba.
W Gąszczu u Tess 02:17, 01 paź 2012

Do góry
Tess czy dzisiaj są Twoje Imieninki? w razie czego posyłam różyczkę i buziaki
Mój jesienny ogród 02:06, 01 paź 2012

Do góry
Robertino gratuluję 100 stronki i myślę, że następne będą też takie płonące, gorące

Ogródek Hanusi po zimie 02:03, 01 paź 2012

Do góry
Haniu tęsknimy to szybciutko się uwijaj z własnymi sprawami i wracaj do nas
Ogródek Hanusi po zimie 00:42, 01 paź 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Haniu, już chyba kończy Ci się ten urlop od nas. Śpiesz się, bo ominie Cię piękna jesień. Pragnę zachęcić

Cię widoczkiem którego zawsze lubiłaś oglądać. Pozdrawiam serdecznie.

Tu wszystko płonie ...
Mój jesienny ogród 00:21, 01 paź 2012

Do góry
Gratuluję Robercie proszę o więcej zdjęć .U ciebie spokojnie jakość nie ilość i dlatego warto zawsze zajrzeć by nakarmić oczy
Pozdrawiam październikowo
Mój jesienny ogród 00:14, 01 paź 2012

Do góry
Elizo, wielkie dzięki, kocham berberysy tylko szkoda że tak dotkliwie kują. Inne warzywka pokazywałem wcześniej, piękne porosły mi w tym roku.
Jolu mam nadzieję że chociaż kilka osób przeciągnę na swoją stronę
Ewelino, dzięki ale nie przesadzaj, te dwie foty co mi przysłałaś są mistrzowskie.
Sylwio, dziekuję, piękna róża.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:57, 30 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
[

A kto chabazia wyrwał z korzeniami i taszczy w taszce ?????
Ogrodnik mimo woli 23:56, 30 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ja też pozdrawiam Was wszystkich...... jeszcze poskłądam trochę papiórków na jutro i do spania.. jutro też jest dzień.. najmniej ulubiony ze wszystkich....

Wiesz po co jest poniedzialek ? ? ?
Sama pisałaś
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:35, 30 wrz 2012

Do góry
N dobranoc muchomorek sfotografowany dzisiaj
Był tak śliczny, ze nie mogłam sobie odmówić

Jeśli znów do góry nogami to przynajmniej tu nie ma problemu z oglądaniem
Wojsławice - Święto Traw 30 września 2012 23:32, 30 wrz 2012

Do góry
recento napisał(a)
Pogoda dopisała , była bardzo silna grupa z Ogrodowiska ,ciekawe wykłady i jeszcze ciekawszy spacer z przesympatyczna p.Inspektor Ogrodu w Wojsławicach.Kiermasz i zakupy udane.

mam pytanie do Tamgrocha - Tomku co to za piękne odmiany miskanta , a może ktoś je zna
Ogród u stóp klasztoru 23:31, 30 wrz 2012

Do góry
alinak napisał(a)
noc deszczowa , niedziela słoneczna - to co lubię najbardziej . coś dla przyrody , coś dla człowieka.
z dzisiejszego dnia mam dla was nie lada ciekawostkę. podczas spaceru po małopolskiej Lanckoronie spotkałam taki oto obrazek przy pensjonacie .

Lanckorona jest wpisana na listę światowego dziedzictwa kulturowego UNESCO- jako przykład unikalnej architektury za sprawą tych oto domeczków okalających rynek .

dodatkowym atutem jest położenie na wzgórzu , przez co widoki są warte zobaczenia

Alinko ten wehikuł jak z Pana Samochodzika a w Lanckoronie nigdy nie byłam, więc z ciekawością obejrzałam zdjęciapozdrawiam
Ogród u stóp klasztoru 23:20, 30 wrz 2012

Do góry
noc deszczowa , niedziela słoneczna - to co lubię najbardziej . coś dla przyrody , coś dla człowieka.
z dzisiejszego dnia mam dla was nie lada ciekawostkę. podczas spaceru po małopolskiej Lanckoronie spotkałam taki oto obrazek przy pensjonacie .

Lanckorona jest wpisana na listę światowego dziedzictwa kulturowego UNESCO- jako przykład unikalnej architektury za sprawą tych oto domeczków okalających rynek .

dodatkowym atutem jest położenie na wzgórzu , przez co widoki są warte zobaczenia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies