Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

baraga1904 08:08, 12 gru 2012

...wpadam poogladac wspaniałe widoczki ze świata... zazdraszczam pozytywnie...uwielbiam podróże... pozdrawiam cieplutko
hanka_andrus 08:52, 12 gru 2012

Robercie, nic nie zapomniałeś,relacje mamy z pierwszych stron gazet,A nasza poranna gazeta to obowiązkowo,,Mój jesienny ogród"

No i czytamy dzisiaj ,że drogi przejezdne,że zima się zbliża od szczytów,ruch na drogach wielki,a nasz redaktor naczelny szaleje w chwilach wolnych!Nawet kronika towarzyska się rozbudowuje! Tak trzymać!
Dziękuję!
Bogdzia 18:16, 12 gru 2012

Ten ogródeczek przy hotelu nawet fajny, a Twoje rozmówkowe przygody zawsze ciekawe.Pozdrówka.
Klamber 06:01, 13 gru 2012

Witajcie, Haniu i Bogdziu, oraz nowa duszyczkę Agnieszkę. Trochę ostatnio zrobiłem błędów ale nawet nie czytałem co napisałem tylko poszło na żywca. Właśnie nie dawno wróciłem, dziś trochę dłużej bo jutro oddajemy jedno skrzydło. W piątek przyszły dopiero moje klamki i dziś je składałem i zakładałem. Zrobili je na czarno, a je tyle głaskałem, narobiłem się jak głupi i na darmo, nie musiałem ich wcale polerować i 2 tysiące poszło na marne, ech. Ale ogólnie dzień był dobry, szkoda że nie miałem aparatu bo i widoki dziś były boskie i mogłem sfocić trochę swojej roboty i tego co dziś widziałem. Dziś znów o ludziach tu mieszkających. Rano musiałem znaleźć kawałek płaskownika żeby zrobić sobie przyrząd do prostowania klamek ale nie łatwo jest znaleźć stal na budowie, gdzie wszystko jest z drzewa ale udało mi się odkopać kawałek kątownika, mówię biorę i to może nic lepszego się nie trafić i poszedłem do piwnicy a raczej do kazamatów i patrze a tu woda się leje po drewnianej ścianie z zaworu. Więc lecę po hydraulika, który na początku mi nie odpowiadał dzień dobry, później już tak, i co drugie słowo to fuck i shit, taki trochę gburowaty ale jak mi dziękował ze podstawiłem wiadro i zawołałem go, ale oczywiście pierwsze było, o fuck. Gdy przyszedłem do niego za 10 min prosząc o pożyczenie piły kątowej to zabrał mi i sam zrobił i jeszcze oprowadził mnie po swoich instalacjach, piec do podłogówki i ciepłej wody i 7 wielkich klimatyzatorów ale instalacja normalnie szok jest to inteligentny dom którym steruje komputer lub przez internet wszystko można ustawić, bajka. Pojechałem na dół działki która ma nie wiem ile ale końca nawet nie widać wiem że kilka kilometrów długości. I poszedłem to znaczy zabrałem się takim spalinowym melexem na dół do takiego pana co tam pilnuje wszystkiego takiego zarządcy. A on do mnie że musi z żoną wyjechać i pokazuje gdzie co ma, żebym wiedział i czuł się jak u siebie. Pokazał mi jak zamknąć dom gdy skończę a on by nie wrócił. Normalnie szok Wyobrażacie sobie żebym przyjechał do kogoś z Was a wy, to się rozgość ja wrócę za 2 godziny. Takie ludzie tu mają zaufanie. W garażu 2 ciągniki 9 motocykli 2 melexy 1 quad i 11 dużych samolotów sterowanych na radio. Fajne ma zabawki facet z godzinę to wszystko oglądałem i posiłkowałem się, bo aż mnie z tego wszystkiego głód dopadł. Facet jest krosowcem ,naprawia i tuninguje motocykle. Jutro muszę zabrać aparat, bo zaraz ma się ktoś wprowadzić i nie będzie można wchodzić. Widoki z dołu były boskie jak chmura wisiała nad budową a w drugą stronę byłem trochę niżej niż chmura ale w słońcu wadziłem co nad chmurą i co pod nią, jak w bajce. Idę zaraz spać, bo tą trasę pokonywałem 3 razy i się trochę umęczyłem. Pozdrówka, u Was zaczyna się środa a u mnie kończy się wtorek

Mala_Mi 09:04, 13 gru 2012

Tutaj to po prostu jest system dla człowieka a u nas człowiek dla systemu, na tym zakończę.

Robert.. ten system tworzą ludzie.... dziwisz się w sklepie, dziwisz się wszędzie.. i sam będąc krótko w obcym kraju.... stwierdzasz, że od rodaków trzymasz się z daleka... więcej nic nie napiszę, bo zaraz zostanę ofukana, a to portal ogrodowy
Ale jak widać są jednostki, które potrafią się zintegrować ponad podziałami i wojnami polsko-polskimi, ponad zadzroscią i zawiścią, najlepszym przykładem jest to Forum.
Bogdzia 09:48, 13 gru 2012

Pozdrówka Robert.
hanka_andrus 10:31, 13 gru 2012

Poczytałam relację ,i pamiętam swój rodzinny dom,gdzie drzwi nie miały zamków tylko zwykłe zasuwki, nawet jak wychodziło sie z domu na dłużej, nikt z sąsiadów nie plądrował chałupy.
Zmieniło się to po wojnie,niestety.Plaga szabrowników nauczyła ludzi ostrożności.
Jak zwykle , serial ciekawy. Czekam na następny odcinek.
Trzymaj się! Widzę ,że szlaki nieźle przecierasz, do maja, to już będziesz zostawiał za sobą niezły kilometraż.
Klamber 07:08, 14 gru 2012

Witajcie,dziś w końcu było wolne i pojechałem na wycieczkę ale dokładniej napiszę jutro bo jestem bardzo zmęczony ale fotek na trzaskałem co nie miara. Zacząłem wycieczkę od zwiedzania góry przed domem. Założyłem moro i z aparatem poleciałem na górę, schodząc zaczepiła mnie pani i zagaduje za chwile przyjeżdżają 2 radiowozy, parkują na kogutach i wysiadają z jednego policjant z drugiego policjantka. Jak pani miała już wsparcie to okazało się że to detektyw i pyta się mnie co ja tu robię a ja że mam wakacje i pstrykam fotki, po co i dla czego a ja bo lubię, No i musiałem im pokazać swoje fotki i dopiero mnie puścili, chyba myśleli że jestem jaki szpieg lub terrorysta. Dobrze że nie założyłem swojej lufy do aparatu bo bym się chyba nie zdążył wytłumaczyć Ogólnie było bardzo miło, spytałem się czy jest jakiś problem czy, OK. Później wsiadłem na rumaka i poniosło mnie w stronę Silver Star do kanionu. Fajne zdjęcia wyszły, wylazłem z tamtą przed 16 i już było ciemnawo do robienia zdjęć ale widok z tego miejsca przepiękny Dziś pokażę tylko co mnie zachwyciło czyli widok na miasto i 2 jeziora. Zdjęcia są bez koloru bo na dodatek zaczął pruszyć śnieg, dałem duże ISO żeby się nie mazały ale za to wylazła kasza coś za coś ale wrócę tam w ładną pogodę i może zrobię z samego czubka. Naprawdę popisał bym jeszcze ale zaczynam usypiać i się tylko bujam jak sierota.
Z kanionu wyszły fotki OK. Pozdrówka i do jutra.

resztę robiłem lufą.

hanka_andrus 08:14, 14 gru 2012

Robercie, pisz może serial,jak byłem szpiegiem?
Dobrze ,że dotarłeś do mety i nie miałeś więcej takich przebojów,ale juz Ciebie namierzyli.......Służby odpowiednie czuwają,Widoki masz wspaniałe,żeby jeszcze więcej wolnego czasu........to i ekspozycja by była znaleziona odpowiednia do zdjęć.
Śpij ,odpoczywaj,a jak wstaniesz...... to my tu będziemy.....na posterunku......obserwacyjnym.
mira 08:45, 14 gru 2012

Hi Robert !

podgladam Cię w Twoim jesiennym ogrodzie i musze przyznać, że bardzo ciekawe jest to wydanie jesieni
zresztą nic dziwnego - jak jest ktos z pasją to tak własnie jest - podziwiam Cię za to że potrafisz świetnie wykorzystywać swój wolny czas a na dodatek dzielisz się efektami za nami,
zyczę ci wiele szczęścia na obczyźnie i dobrej pogody do fotkowania !
pozdrawim serdecznie z zimowego choć dziś ze słonkiem ogrodu / wcale nie jestem w drodze /