Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:47, 27 wrz 2012

Do góry
wiosna ... nie będę czekać do wiosny ... różane zagłębie zrobię już za parawanem z bukszpanu ... na lewo od stożków bukszpanowych ... dziury po nich uzupełnię lawendą ... a wiosną pewnie coś swoją drogą siem wymyśli ...

a teraz proszę wstać ... poczet sztandarowy wchodzi ... 9tak mi się jakoś idiotycznie skojarzyło ) ... a ja obwieszczę co następuje ...

mam blisko 100 cebulek tulipanów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie wiem ile ale grubo ponad 100 cebulek narcyzów ...

jedna pani w pracy dostała od sis swej wory całe i mi przyniosła "no bo ja tak ciągle o ogrodach gadam" ...

dziewczyny ona pracuje ze mną rok ... pięć godzin dziennie a widzi mnie w czasie przerw śniadaniowych i zagadałam ją absolutnie ... na to wygląda ...

oczywiście nawet tak wnikliwie widzący przyszłość Nostradamus i jemu podobni nie wiedzieliby jakiego rodzaju kffffiat z tych cebulek się wyłoni ... zatem klu musi tkwić w geometrii kupy ... nad czym usilnie myślę gdy forum nie zaśmiecam ...
Kolorowe rabaty 19:47, 27 wrz 2012

Do góry
justi napisał(a)

Dzisiejszy poranek

Muszę powtórzyć te zdjęcia, bo fajne ujęcia zrobiłaś. Widać "rzekę" z trawy. Bardzo dobrze dobrałaś kształt i wyszedł świetny efekt. Lubię takie wijące się wstęgi - rzeczki. A koniec chowa się za domem, ot taka nutka tajemnicy ... i ta poranna mgła ...no rewelacja!!!

Witaj Justi dziś troszkę zmodyfikowałam linię tych przeciwległych rabat minimalnie powiększyłam "koło" na końcu i zauważam,że mogę pokusić się o jeszcze jedną małą kosmetykę i w sumie będzie trochę inaczej ścieżka się wiła
Dzięki,że zaglądasz zawsze słucham z uwagą komentarzy bo w sumie to krytyka i jak coś źle to też proszę nie krępuj się bo już mam dość poprawek i pracy nas "rzeczką"rośliny czekają
Ogród Sylwii od początku :) 19:46, 27 wrz 2012

Do góry
i na koniec .... takie tam ogólne

Ogród Sylwii od początku :) 19:42, 27 wrz 2012

Do góry
Pogrzebałam również na rabacie .... Przesadziłam kulę cisową /bo ją zdepczali/.... przesadziłam i dosadziłam nowo zakupione Citronelki oraz Caramel ....

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:42, 27 wrz 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)
[img

Marzenko - podglądam u Ciebie karmnik ościsty. Pięknie wygląda. Ja kupiłam wczoraj kilka sztuk i chciałabym posadzić między płytami. Powiedz proszę jak dużo go kupiłaś, rozrywałaś na cząstki? Czy on lubi wilgoć i czy może być na tzw. patelni? Wiem, że dużo pytań, ale muszę go posadzić jak najszybciej i zastanawiam się czy miejsce mu będzie odpowiadać.

Gosia na tym zdjęciu ma. Ponad 25 karmników i tyleż samo macierzanki. Niedzieliłam ale to był błąd bo bardzo szybko się rozrasata. U mnie rośnie na patelni, ale wymaga podlewania, bo inaczej usycha. ... Jeśli masz dalsze pytania zadawaj
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 19:40, 27 wrz 2012

Do góry
Slawko napisał(a)
Proszę bardzo A mógłbym wiedzieć, skąd dokładnie Pani pochodzi?

Wróbelki w dni upalne napajają się w moim oczka, zdarza się nawet, że ich z 30 jest

Oj, w tym roku woda w oczku zrobiła mi przykrą niespodziankę ale ja z tym walczę

bardzo masz podobne oczko do mnie
Ogród Sylwii od początku :) 19:35, 27 wrz 2012

Do góry
Ta dynia będzie jutro stylizowana ....mam pomysła .... dostałam ją dzisiaj w prezencie .....

Kompozycje z wrzosami w pojemnikach 19:34, 27 wrz 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Kompozycje z wrzosami w pojemnikach 19:33, 27 wrz 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Kompozycje z wrzosami w pojemnikach 19:33, 27 wrz 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Ogród Sylwii od początku :) 19:31, 27 wrz 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 19:30, 27 wrz 2012

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:30, 27 wrz 2012

Do góry
Wszystkiego najlepszego na urodzinki

Ogród Sylwii od początku :) 19:29, 27 wrz 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 19:28, 27 wrz 2012

Do góry

Ogródek Asi?! 19:20, 27 wrz 2012

Do góry
Witam!
Już od kilku tygodni przeglądam ogrodowisko z wielkim zainteresowaniem i podziwiam Wasze piekne ogrody. Ja dopiero zaczynam moją przygodę z ogrodem a właściwie to jest moje drugie podejście. Mój pierwszy ogród zniszczyła powódź w 2010 roku. Musiałam wszystkie drzewka i krzewy usunąć. Teraz nawiozłam ziemi, zasiałam trawę i nie wiem co dalej. Widze jak sobie nawzajem doradzacie i projektujecie swoje ogrody.Jest wśród Was Pani Danusia, którą pamiętam z programu "Maja w ogrodzie" i mam dla niech wielki szacunek za wiedzę i za to że pomaga takim amatorkom jak ja. Dlatego postanowiłam włączyć sie do tak miłego towarzystwa i poprosić o pomoc.
Nie wiem jakie rośliny posadzić żeby nie były bardzo wymagające, u nas ziemia jest ciężka gliniasta albo za sucho albo za mokro. Myślałam o żywotniku "Danica" wzdłuż tego chodnika ale nie wiem co po drugiej stronie, no i jeszcze ten pas pod płotem i wzdłuż balkonu. Podoba mi sie też berberys "Maria" i różnokolorowe wrzosy. Mam nadzieję że coś mi doradzicie.
Ten chodnik do furtki ma ponad 20 metrów a wzdłuż balkonu około 10 metrów.
Czekam na Wasze opinię i podpowiedzi. Pa

Tutaj ten pas po prawej stronie chodnika im bliżej furtki tym bardziej się zwęża

A tak mniej więcej wygląda to w całości
Kondziowy Ogród :) 19:18, 27 wrz 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Ufff...kilka dni zaległości, a u ciebie z 15 stron się nazbierało. W końcu się fotek doczekałam, super że się cosik dzieje u Ciebie...nie narzekaj, bo naprawdę jest ok, sama bym chciała mieć takie rabaty duże- Twoja trawiasta to dla mnie numer jeden

....no i seteczka się zbliża
Ja juz nie nazekam tylko działay z Ell a steteczka sie zbliza
Kondziowy Ogród :) 19:15, 27 wrz 2012

Do góry
Ufff...kilka dni zaległości, a u ciebie z 15 stron się nazbierało. W końcu się fotek doczekałam, super że się cosik dzieje u Ciebie...nie narzekaj, bo naprawdę jest ok, sama bym chciała mieć takie rabaty duże- Twoja trawiasta to dla mnie numer jeden

....no i seteczka się zbliża
Ogródek na trzy lata 19:10, 27 wrz 2012

Do góry
Im bliżej października, tym bardziej widać, że ogródek szykuje się powoli do jesieni. Widać jeszcze ostatnie w tym roku kwiaty barwinka:

Pięknie rozrastają się siewki żurawki:

a funkia przy ławeczce kwitnie po raz drugi:

Ogród Sylwii od początku :) 19:08, 27 wrz 2012

Do góry
Wylewki zakończone .... na schody i taras letni ponownie położymy kostkę .... Teraz mrówki nie mają szans Altana w części posiada już ścianę kominkową .....Więcej ścian w niej nie będzie .... Przestrzeń otwarta , gdzie niegdzie filary drewniane ....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies