Proszę bardzo A mógłbym wiedzieć, skąd dokładnie Pani pochodzi?
Wróbelki w dni upalne napajają się w moim oczka, zdarza się nawet, że ich z 30 jest
Oj, w tym roku woda w oczku zrobiła mi przykrą niespodziankę ale ja z tym walczę
Witam. Jestem tutaj, że tak powiem 'nowy' i jeżeli coś źle robię to z góry bardzo przepraszam
Chciałbym podzielić się z Wami moją cząstką jaką jest ogród - od 3 lat mogę powiedzieć, że już mój
W ogrodzie panuje trochę mały chaos gdyż pewnie jak każdy z Was mam 100 pomysłów na minutę. Kiedyś ktoś pięknie powiedział, że ogród tak naprawdę nigdy nie jest skończony.
Zdjęcia które umieszczę nie odzwierciedlają obecnego stanu ogrodu ale trochę historii nie zaszkodzi
W tym roku piękne zakwitła liatra kłosowa...
Dopiero na wiosnę będę mógł cieszyć się z kwiatostanów pierisa, pąki już zawiązuje, 3 lata czekałem...
Magnolia 'Susan'... z każdą wiosną coraz piękniejsza...
Kochani, robię rabatę pod świerkami i chciałam prosić Was o opinie
Rzut poglądowy na całość przed:
Dorotko jak patrzę na te zdjęcia to widzę tam jakieś wyższe krzewy, np. tawuły, pęcherznicę, derenie i na ich tle właśnie horti, miskanta i całą resztę
i pokażę w zbliżeniu, po kolei patrząc od lewej:
jako tło miscant variegatus, limka, żurawka mint julep, pod świerkiem brunnera
jako tło miscant variegatus, limka, żurawka vienna, pod świerkiem miodunka
jako tło będzie miscant hermann mussel, limka, żurawka lime rickey, pod świerkiem róża okrywowa yellow the fairy
jako tło będzie miscant hermann mussel, limka, żurawka ginger peach, pod świerkiem rodgersia chocolate wings
Oj łychę miodu by się zjadło.. zwłaszcza w te przymrozki...
Ciekawa jestem tego miodu pitnego, nie przypominam sobie, żebym kiedyś takie coś próbowała
Aniu miody pitne są pyszne Jak dla mnie
No oczywiście wole te słodsze,ale i mniej też pochłaniałam.Teraz tak ich nie pijam,ale kiedyś z przyjaciółmi to nas brało właśnie na trojaczki i dwójniaki
Piwo jak rzadko pijam to też mocniejsze wolę bo jest słodsze
Magnolio, jak tu zajrzysz spojrzyj na te zdjęcia - wyszłam na zewn. i poukładałam doniczki tak, jak mniej więcej rośliny rosłyby (była z tym rozstawianiem niezła jazda bo dzis wieje niemiłosiernie a do tego taki upał - 26 st - że nie wiem, czy pot lał sie ze mnie z tego gorąca czy z gorączki...)
Legenda:
ZIELONY - sesleria caeurela
BORDOWY - rozrzucone kulki 'Jedelloh'
SELEDYNOWY - tam przesadzone będą molinie
i z drugiej strony
Ułozylam tę seslerie co 40 cm, tak jak napisałaś
Nawet fajnie te łuki się porobiły - im bliżej brzegu rabaty (wiem, że slabo widać ale może sprawne oko zauważy zarośniety rowek ), to zrobiłam taki niby język