Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:11, 22 wrz 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Izus...Bonjour....
....i o paczkach poczytalam ( usmialam sie niesamowicie )...o nauce francuskiego psinki...Izus jakby co to wiesz ze ja zawsze gotowa.....i z wielka radoscia podszkole cie w "parlaniu" ....ale jak juz doczytalam o porannym chlodzie to az mnie skrora se stanela brrrrrrr...ale szybko opadla jak zobaczylam to co ujrzalo twoje oko....roze tak niewinne i tak piekne,ze patrze i patrze i....patrze....
no sciskam mocno ....i zycze jak najwiecej jesiennych refleksow podczas spaceru przez park i ciekawej ksiazki na zaczarowanej laweczce....

dziś refleksów nie ma ... ciapie ... natura wywrotowa jest a wciąz nie moge się nauczyć ... bierz co jest i nie planuj ... wczoraj było piękne słoneczko ... babie lato ... trudno ... to początek dnia ... znęcam się w takim razie nad manekinem ... w decou się pobawimy ...

parlanie jest okazja sobie przypomnieć bo Viki zaczyna w tym roku ... ja wszystko zapomniałam ale obiecałam sobie powtórkę ... piesa nawet mi materiały wyciągnęła to mam na wierzchu ...

a to, że wracając z pracy zamiast w beznadziejnie nudny sposób poruszać się pomiędzy punktem A a punktem B ... można ciekawiej ... odkryłam w zeszłym roku ... teraz wprowadzam chaos i slicznie i kolorowo maszeruję przez park ... z ławeczką ... i wieloma zakątkami ... dziś tylko ławeczka

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:53, 22 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Najpierw chcę serdecznie podziękować Ani i M za przemiłe spotkanie

Trochę się zasiedzieliśmy do późnych godzin nocnych i tak się nam fajnie rozmawiało, że zupełnie zapomnieliśmy o zdjęciach. Tak więc Was rozczaruję, bo zdjęć nie będzie. Ale mogę Was zapewnić, że ogród Ani jest jeszcze ciekawszy na żywo. Jest perfekcyjnie wykonany, zaprojektowany z ogromnym wyczuciem stylu, po prostu idealny. Aniu wiesz, co powinnaś zrobić z tym talentem.....

A dom to po prostu majstersztyk. Widziałam przed i po. No niesamowita metamorfoza.
W środku przytulny i taki ciepły. Zachwyciłam się jego atmosferą To dom i ogród z duszą i charakterem Niepowtarzalny klimat.

Ania jesteś wspaniałą kobietą, przyjęłaś nas po królewsku Zapraszamy do nas w październiku po naszym powrocie I to ja chyba zacznę się stresować
Buziaki

.....Oj Anitko, czerwienię się.......................
Dziękuję Ci za tyle ciepłych słów...zwłaszcza, że pochodzą od właścicielki takiego ogrodu.
Ucieszyłam się ogromnie, że spodobał Ci się mój stary dom od wewnątrz...
Dziękujemy za zaproszenie...Odwiedzimy na pewno...
Buziam...
Lecę w kulki... 11:45, 22 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Aniu, pisałam już u siebie, ale powtórzę u Ciebie. Dla nas to też było wyjątkowo miłe spotkanie. Dawno tak z kimś w sumie nieznanym nie rozmawiało nam się tak dobrze, że aż żal było, że czas tak szybko upłynął. Jesteście wyjątkowi i przesympatyczni!!!!
Jak dobrze, że zrobiłaś te zdjęcia Przyjęłaś nas po królewsku Dziękujemy za wszystko! A teraz to ja się będę stresować, bo u mnie to nie tak idealnie, ale M się zmobilizował.
Szkoda, że u nas leje, ale zabiorę się za porządki w domu.
Miłego weekendu! Buziaki

...oj tam , oj tam...
U nas też leje..., tym bardziej cieszyłam się, że wczoraj mieliśmy słoneczko....
Ogród w Jaszczowie 11:38, 22 wrz 2012

Do góry
Dziękujemy wszystkim za odwiedziny w naszym ogrodzie i cenne rady Może podpowiecie nam co możemy zrobić wzdłuż szmaragdów, żeby rozjaśnić, coś zmienić a może taka rabatka jak jest u Kasi, z tym białym żwirkiem i dwoma kołami, podaję link https://www.ogrodowisko.pl/watek/53-kasia-w-ogrodzie?page=19, co wy na to?
Lecę w kulki... 11:29, 22 wrz 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Wczoraj miałam przyjemność gościć Anitę i jej męża...

a, że jesień zawitała już na dobre do mojego ogrodu...stąd te klimaty....

Wieczór był wyjątkowy...ze względu na wyjątkowych gości...
Anitko, jesteście bardzo sympatyczną parą....

Cieszę się bardzo, że mogliśmy pobyć razem...,porozmawiać dłużej...choć i tak za mało
...nawet pogoda dopisała, udało nam się kawę wypić w ogrodzie, ale potem zmykaliśmy bo zrobiło się naprawdę zimno...
Dziękuję za prezenty i czas spędzony razem...
Pozdrawiam jesiennie.....

Aniu gratuluję spotkania ... to tajemna siła ogrodowiskowa ... i wielkie brawa ... za jesienne impresje ... Ania jestes czarodziejką nastroju ... na spacer z psem idziemy na kasztanki ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:28, 22 wrz 2012

Do góry
Boziu...... czyżby Irenka nas miała zjeść... umacza w czekoladzie, potem w pomarańczach..... i zrobi szuuu, szuuu....... musze chyba wrócic i skupić siena tekstach i poczytać ze zrozumieniem... ale to nietreraz bo trzeba szuu szuuu do ogrodu zrobić.... moje kilkadziesiat doniczek czeka, rozkopana rabata.... o cebulkach nie wspominam... tu mam czas do listopada.......
A pilates 7 rano..... to jakiś koszmar....
Lecę w kulki... 11:25, 22 wrz 2012

Do góry
Aniu, pisałam już u siebie, ale powtórzę u Ciebie. Dla nas to też było wyjątkowo miłe spotkanie. Dawno tak z kimś w sumie nieznanym nie rozmawiało nam się tak dobrze, że aż żal było, że czas tak szybko upłynął. Jesteście wyjątkowi i przesympatyczni!!!!
Jak dobrze, że zrobiłaś te zdjęcia Przyjęłaś nas po królewsku Dziękujemy za wszystko! A teraz to ja się będę stresować, bo u mnie to nie tak idealnie, ale M się zmobilizował.
Szkoda, że u nas leje, ale zabiorę się za porządki w domu.
Miłego weekendu! Buziaki
Lecę w kulki... 11:17, 22 wrz 2012

Do góry
Wczoraj miałam przyjemność gościć Anitę i jej męża...

a, że jesień zawitała już na dobre do mojego ogrodu...stąd te klimaty....

Wieczór był wyjątkowy...ze względu na wyjątkowych gości...
Anitko, jesteście bardzo sympatyczną parą....

Cieszę się bardzo, że mogliśmy pobyć razem...,porozmawiać dłużej...choć i tak za mało
...nawet pogoda dopisała, udało nam się kawę wypić w ogrodzie, ale potem zmykaliśmy bo zrobiło się naprawdę zimno...
Dziękuję za prezenty i czas spędzony razem...
Pozdrawiam jesiennie.....

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:02, 22 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Weroniko-Przetaczniku, Twoje zdjęcia są niebiańsko-boskie. A to powyżej szczególnie. Jak najlepsza ilustracja najlepszych angielskich książek, gdzie mowa jest o tajemnicy. To zdjęcie mi się z jakimś wejściem do zamku skojarzyło. Te szarości bure i groźne nawet. Bo szaruga jest właśnie taka.
To zdjęcie mi tez się podoba kojarzy mi się ze stara Francja przepiękne
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:57, 22 wrz 2012

Do góry
Najpierw chcę serdecznie podziękować Ani i M za przemiłe spotkanie

Trochę się zasiedzieliśmy do późnych godzin nocnych i tak się nam fajnie rozmawiało, że zupełnie zapomnieliśmy o zdjęciach. Tak więc Was rozczaruję, bo zdjęć nie będzie. Ale mogę Was zapewnić, że ogród Ani jest jeszcze ciekawszy na żywo. Jest perfekcyjnie wykonany, zaprojektowany z ogromnym wyczuciem stylu, po prostu idealny. Aniu wiesz, co powinnaś zrobić z tym talentem.....

A dom to po prostu majstersztyk. Widziałam przed i po. No niesamowita metamorfoza.
W środku przytulny i taki ciepły. Zachwyciłam się jego atmosferą To dom i ogród z duszą i charakterem Niepowtarzalny klimat.

Ania jesteś wspaniałą kobietą, przyjęłaś nas po królewsku Zapraszamy do nas w październiku po naszym powrocie I to ja chyba zacznę się stresować
Buziaki
"Baśniowy" Ogród 10:44, 22 wrz 2012

Do góry
Basia_1987 napisał(a)
Misz masz ogródkowy w roli głównej asty i cynie

Rabata żwirowa na froncie domu całkiem w innym stylu aranżacyjnym niż rabata kwiatowa ,ale coż architektem nie jestem ,

Ale ciekawie, długi pas kolorowych malowniczych kwiatów z jakąś małą rusałką, i elegancka, oszczędna kompozycja z rzeźbami - świetne są te trzmielinki, i żurawki na dole nawiązujące do trzmielin kolorem i pokrojem...
Warmińskie dylematy 10:43, 22 wrz 2012

Do góry
Megi napisał(a)
A teraz gwóźdź programu zrobiłam dzisiaj wrzosowisko, wykorzystałam posiadane roślinki, bo nie chciało mi się jeździć znowu po szkółkach ( i tak nic ciekawego z wrzosów nie mają

choinka w środku zniknie zimą, bo zostanie wycięta na święta i powędruje na balkon, czeresienka jak wspominałam wcześniej do wykopania, ale sąsiadów nie ma, więc musi poczekać na ich powrót, brakuje jeszcze grubszej kory, zapasy wystarczyły na obsypanie boków, a między wrzosy poszła przekompostowana drobna, jeśli uda mi się zakupić wrzośce to zapewne dosadzę lub coś wymienię, ale główny kształt i koncept zostaje taki, jaki widać na zdjęciach dodatkowo pod samymi iglastymi dosadzone zostały krokusy w ilości 50 sztuk, po zimie zobaczę, ile jeszcze przydałoby się dosadzić dla większego efektu. Na dzisiaj to chyba wszystko, bo wiozą mi drewno do kominka i czeka mnie układanie.

Megi, fajne wrzosowisko Ci wyszło pod świerkami, tylko czy te świerki nie za blisko domu? Taka rabatka byłaby fajna dalej, żeby można było ją z okna oglądać-coś jak u Domi. Ja boję się dużych drzew przy domu bo cień dają. Ale rabatka miodzio-jeszcze jak będą krokusy! Pozdr.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:43, 22 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
i dla wszystkich na dzień dobry życzę pięknej pogody i wspaniałych chwil w ogrodzie

trawka gdzie nie gdzie łysa, skutek walki z kretami, będę siać

kupiłam coś dla ptaszków, naśladowałam Bożenkę, w końcu może i ja jakoś je ładnie uwiecznię

i to wczorajsze zakupy, tylko runianka posadzona, reszta na rabacie cieniolubnej pod wiązem stoi i czeka na posadzenie, będzie ciężko, bo tam w środku sporo gruzu i kopanie dołków..ufff!
a to żurawka Georgia Pech, też jest niesamowita

Irenus....jakiez energetyczne, pogodne zdjecia...ale to cala TY...wiec nic nie dziwi...a i bukszpany....oj.........
cos doczytalam u siebie, ze u was pada....no to priorytetem wysylam cale narecze promykow....
cudnego weekendu mimo wszystko!!!!!
sciskam mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 10:12, 22 wrz 2012

Do góry
Witajcie Kochani.....

tak jak wspominalam wczesniej....ze bede rzadziej...no i taka szara rzeczywistosc.... ale tez i pracowalam w ogrodzie...sadzilam irysy, zakupilam hortensje na "hortensjowy szpaler"...wlasnie wybieram sie po lawendy i z wielka niecierpliwoscia oczekuje na zamowione roze...oj juz sie nie moge doczekac....
...ale jestem i bede probowala nadgonic to co ucieklo....odwiedze Was z najwieksza radoscia by zobaczc jak prezentuja sie wasze ogrdy w jesienne aurze....

Lenus- przesylam Wam cale narecze promykow slonecznych...tych najpiekniejszych....i sciskam mocno!!!!

Aniu....oj witaj kochana...buziaki!!!!

Agus z grabeczkami....oj jestem kochanienka...dziekuje,zezagladasz mimo iz ja nieobecna i nieusprawiedliwiona....sciskam mocno!!!!

Ewus- no milego dnia kochana!!!!!!!!!!!!!!!

Irenus- najpiekniejszy usmiech dla Ciebie!!!!

Zuzko- oj te zimowe wieczory brrr ale chociaz jedna kozysc bedzie....jak nic tylko usiasc przy kominku i czytac, czytac i wspominac mienione lato, zapach roz....i nadrabiac wszelki zaleglosci....pozdrawiam cieplutko

Dianko- Witaj kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oj jak sieciesze,ze wrocilas cala, zdrowa i mam nadzieje wypoczeta.....sciskam mocno....i machalam!!!!!

....a poki co zostawiam moje jesienne spojrzenie na to co dzieje sie w moim ogrodzie......roze obsypuja sie kwiatami zapewne juz przedostatni raz...winobluszcz ktory w tym roku zarosl niemal juz polowe domu wydal owoce i przebarwia sie pieknymi kolorami jesieni...trawy kwitna i szumia romantycznie dodajac uroku wiecornemu leniuchowaniu na hamaku....

Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:03, 22 wrz 2012

Do góry
Jestem Wpisuję się normalnie Nie jestem na swoim komputerze, więc wgrywam zdjęcie Danusi - i serdecznie pozdrawiam

"Baśniowy" Ogród 09:52, 22 wrz 2012

Do góry
Misz masz ogródkowy w roli głównej asty i cynie

Rabata żwirowa na froncie domu całkiem w innym stylu aranżacyjnym niż rabata kwiatowa ,ale coż architektem nie jestem ,
Łukasz potrzebuje pomocy... Brak koncepcji na ogród (zdjęcia) :( 09:27, 22 wrz 2012

Do góry
Moja pierwsza koncepcją jest podobnie tak jak na zdjeciu. chciałbym umieścic murek z kamienia łupanego zakonczony schodami gdyż pod domem jest wyżej,myślałem również aby zrobić mały wodospad co chodzi o świerka wydaje mi sie, że ten krzew będzie za duży do całego ogrodu czyż nie ??
Jakie rośliny do ogrodu? 09:05, 22 wrz 2012

Do góry

Witajcie.

Karolinko myślałam, żeby posiać trawę, ale po zastanowieniu wiem,
że to pomysł

porażka.

Zastanawiam się nad trawami, ale ozdobnymi- nie wiem czy dobrze kombinuję.

Te kamienne zygzaki kiedyś wymienię na kostkę.
Trudno było zrobić rabaty na takim malym skwerku. Znając życie i siebie dużo jeszcze pozmieniam.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:30, 22 wrz 2012

Do góry
Karolino, nadrabiam zaległości forumowe, u Ciebie już 500 pracowitych stron, podziwiam Twoją enegrię i zapał ogrodowy. Ile razy zaglądam zawsze masz jakieś ciekawe zakupy, chyba gdzieś w pobliżu masz dobre miejsce zaopatrzeniowe
Dla Ciebie kwiatuszki
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 08:22, 22 wrz 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies