Zadałeś pytanie o wiosnę a nie o ten rok, i tak też odpowiedziałam, że na wiosnę, czyli w przyszłym roku. Teraz nie nawozimy już niczym. To oczywiste.
Jak nie posypiesz wiosną następnego roku po wysiewie saletrą wapniową, to trawa będzie zagłodzona i żółta. Wiem coś o tym, założyłam 300 trawników. Trzeba nawieźć wiosną. Co do dawki - zgadzam się. niezbyt silna.
Danusiu czy mogę prosić cię o jedną poradę?
wiem, że jesteś bardzo zajęta, jeśli znajdziesz chwilkę i doradzisz mi co zrobić jako wypełnienie w długim pasie ogrodu u mnie (bardzo nietypowe miejsce) będę ci wdzięczna aż po grób
Poproszę o linka na PW to wtedy trafię na Twój problem.
Danusiu, serdecznie dziękuję za odwiedziny, przemiłe rozmowy, bezcenne rady, dlatego i rewolucja się szykuje...gdyby nie noc, pewnie na okrągło bym już ryła, ale dziś zaczynam pierwszy etap zmian
będę długo wspominać nasze spotkanie; podziwiam cię, ze o tak późnej porze, ty jeszcze znalazłaś czas, aby wrzucić foty i opatrzyć to świetnym komentarzem
Magnolię w końcu kupiłam
a to kilka zdjęć z mojej perspektywy
....biedny Waligóra juz wie o rozwalaniu gazonów, w 80% negocjacje wygrane
Mówi się, że psy najszybciej poznają się na ludziach Co w tym jest
Danusiu czy mogę prosić cię o jedną poradę?
wiem, że jesteś bardzo zajęta, jeśli znajdziesz chwilkę i doradzisz mi co zrobić jako wypełnienie w długim pasie ogrodu u mnie (bardzo nietypowe miejsce) będę ci wdzięczna aż po grób
Poproszę o linka na PW to wtedy trafię na Twój problem.
Danusiu bardzo dziękuję za wizytę i cenne pomysły, mam już rozjaśnione co nieco
Danusiu,wpadłam się przywitać,poczytać i przyłączyć się do gratulacji.Artykuł o tworzeniu chochoła ze słomy bardzo praktyczny.Być może skorzystam Pozdrawiam Cię gorąco
Poleciałam kupić Magnolię, zapomniałam, że już powinna być
A mogę po prośbie? Po radę Jakie trawy powyżej metra i z białym akcentem wytrzymają w typowym półcienisto-cienistym miejscu? I wilgotnym? I czy anabelki dadzą radę na takiej rabacie?
Miskant Variegatus jest świetny do półcienia, ale nie ma kłosów, za to sam w sobie jest cudownie biały. Polecam.
Z mniejszych traw - Hakonechlona macra zwykła i kolorowe odmiany.
Bardzo dziękuję Czyli Anabelle też? Czy inna będzie lepsza? To rabata na tle dużych ciemnozielonych tui sąsiada. Przepraszam, że tak marudzę.