Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

kasik778 17:18, 25 paź 2012

JulkAd napisał(a)
Witaj Kasiu z braku czasu dobrnęłam dopiero dzisiaj...propozycji nasadzeń, jak widzę, wiele, Synuś pierwsza klasa no i piesa całkiem sympatyczna ...i rzeczywiście całkiem na niewinną wygląda. Moja non stop piłkę mi przynosi do rzucania - przy kompie nawet spokojnie posiedzieć nie mogę....o kopaniu i porządkach w ogrodzie nie wspomnę

witaj Julko

te nasadzenia mi się po nocach śnią
mój pies to też ciągle piłkę nosi, zresztą nie jest jej, tylko mojego syna ale już pogodził się z tym, że piłka w kółko jest w psim pysku

żebym ja tak mogła spokojnie posiedzieć przy kompie marzenie
kasik778 17:25, 25 paź 2012

EwaG napisał(a)
Witaj,
te kule tujowe są bardzo ładne, ale mają gołe podstawy. I to musisz zasłonić czyli dobrać odpowiednią wysokość podsadzenia. Nie wiem oczywiście w jakim stylu jest Twój ogród bo nie przebrnełam jeszcze przez Twój ogród, więc nie wiem czy moja propozycja przypadnie Ci do gustu. Ja bym wszsytkie te kule (ile ich jest bo one mi się ciągle mnożą) podsadziła łanem traw. Zakryły by łyse podstawy i wyeksopowały piękną rytmikę kul. To bardzo cenne takie kulkowe pole. Watro pomyśleć nad jego wyeksponowaniem, a nie dawać na dole coś konkurencyjnego.
A jaki jest adres Twojego bloga, chętnie zajrzę (ja swojego prowadzę od 2009 http://wirtualnyogrod.blogspot.com/ ).
Pozdrawiam

Witaj Ewo serdecznie

bardzo ci dziękuję za komplementy wiem, że tak duże okazy tui to rarytas, mają już ponad 15 lat, więc trochę czekaliśmy na taki efekt

Trawy też są w czołówce pomysłów, jeszcze irga ciężko się zdecydować

podaję adres mojego bloga: http://www.kasik778.zieloneblogi.pl/ blog był pierwszy u mnie
Gardenarium 17:52, 25 paź 2012

Daj mi linka na tę stronę, gdzie potrzebujesz. Bo nie wiem gdzie masz problem.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:05, 25 paź 2012

Tess napisał(a)

Mogłoby też być wrzosowisko????

Wrzosowisko Danusine (ogród z lustrem)
Nie twierdzę, że byłoby mu tu dobrze, ale jest cudne, prawda?

Aż mi się chciejstwa włączyły

Może zrób kwadraty żurawkowo carexowe i trzmielinkowe.

Po prostu podziel całość na sektory, tam gdzie kule, daj żurawki wypełniające cały kwadrat i między nimi różne inne plamy.

Instagram Ogrodowiska
kasik778 19:10, 25 paź 2012

Danusiu bardzo ci dziękuję, że znalazłaś chwilę i wpadłaś z wizytą, aby doradzić

żurawki i trawy przodują, jeszcze muszę wymyślić jak to wszystko poukładać w głowie

bardzo, bardzo jestem ci wdzięczna

Gardenarium 19:18, 25 paź 2012

Każda kula w kwadracie z innej zurawki, albo powtarzająca się, pozostałę pola z konwalnika (przy żółtej żurawce, potem Carex Evergold, potem znów żurawka Georgia Peach, potem Carex np zielony, albo pachysandra, potem znów coś. O - berberysy jak w ogr. z lustrem. Te same rosliny tylko w kwadratach. Albo żurawki kwadratami a trawy pasami, prostokątami.

Instagram Ogrodowiska
Tess 19:23, 25 paź 2012

Bardzo fajny pomysł, Danusiu
kasik778 19:23, 25 paź 2012

świetny pomysł Danusiu

kwadraty będa pasować do kul, będą się wyróżniać

w ogóle w moim ogrodzie zdecydowanie brakuje żurawek i traw, to miejsce będzie dla nich idealne, poszukam też innych zakątków, gdzie dodam trochę hortensji, pięknych żurawek i trawek, konwalnika prawie kupiłam w Świerklańcu, ale nie miałam pomysłu gdzie posadzić i z czym do towarzystwa
kasik778 19:25, 25 paź 2012

Tess napisał(a)
Bardzo fajny pomysł, Danusiu

prawda? nie wiem jak ja przeżyję całą zimę, kiedy najchętniej już teraz pobiegłabym do ogrodu działać
Urszulla 20:44, 25 paź 2012

Cieszę się że problem rozwiązany