Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Hanusi po zimie 18:35, 24 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kochani, po raz 7 zostałam dziś babcią.Urodziła się wnusia,ale trochę przedwcześnie.Miała być za 3 tygodnie.
Martwię się,bo takie maleństwo,a tu zima za pasem....
Jeżeli komuś dziś uchybiłam....wybaczcie..... jestem poddenerwowana.....

Haniu GRATULACJE dla Ciebie i Rodziców. Jesli to dziewczynka to nie martw sie dziewuszki są mocne od pierwszych do ostatnich dni życia. Na pewno nie bedzie powodu do zmartwienia .

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:35, 24 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

ogrodoweimpresjejolki 18:34, 24 paź 2012

Do góry
Dziś w południe wypogodziło sie na tyle, że myknęłam na działkę Cebulowe juz wszystkie w gruncie
Jeszcze tylko dalie wykopać, czosnek wsadzić i liście grabić sukcesywnie...

Kilka fotek z dziś

Kwiatki i rabatki u Elizy 18:21, 24 paź 2012

Do góry
Teraz coś dla wielbicieli brzóz. Są piękne, malownicze, olbrzymie. U siebie mam trzy, a ta to brzoza sąsiadów. Strasznie śmieci, po kwitnieniu i jesienią, ale i tak ją lubię to pod nią tej jesieni zbierałam grzybki... dzisiaj też znalazłam jednego

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:14, 24 paź 2012

Do góry
Rododendronowy ogród II. 18:13, 24 paź 2012

Do góry
mira napisał(a)

Bogdziu, jestem po prostu ZAUROCZONA !!! Twoim cudownym ogrodem , jego kolorystyką , kompozycjami... no, słow mi brak aby to wyrazić !

Marzenko jak mnie tak chwalisz to jeszcze moje ulubione dołożę.Oczywiście robione przez okno salonu.

Ja też na dobranoc oczy pocieszę

Bogdziu wypada nie wypada - ja zaglądam jak mam czas a teraz mam - 5 minut
to zdjęcie rewelacja - a siedzieć przy tym oknie ..... aj
proszę wklej jak kwitną rh żeby porównać jak to wygląda i żeby wybrać wiosna czy jesień w Twoim oknie?
zagłosuję
pozdrawiam

Miruś wstawię jak będą kwitły rh.A jeśli jesteś tego widoku bardzo ciekawa to ono jest w wizytówce. Wprawdzie trochę się zmieniło i nie ma np klonów po lewej stronie bo zdjęcie jest z 2008r.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1374-wizytowka-rododendronowy-ogrod
Kubusiowo 18:06, 24 paź 2012

Do góry
Sebek

Tess dzięki Buziak

A zobaczcie jaką mamy fajna drogę do Kubusiowa Pierwsze zdjęcie będzie z mgłą ale reszta już z mniejszą Gdy słońce rozświetla ten grabowo bukowy las kolory są cudne.....

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:05, 24 paź 2012

Do góry
Dziewczyny... miło czytać, miło Was widzieć...
Tysiąc pięćset myśli ciśnie się by każdej odpisać.. ale walczę z głupotą ludzką..... zachłannością ludzką,......... pazernością ludzką...... brakiem poszanowania dla drugiego człowiek... itp itd....
I pomyśleć, że to wszystko ma przydomek "ludzki"....
Czasami naprawdę wolę towarzystwo mojego psa niż ludzi .. tych "ludzkich".
A że mieszaniec, a nie rasowy....... jest jeden wielki problem.... drugiego takiego już nie będzie

Konstacja.. moja pierwsze góra to był Nosal.. też pryszcz a nie góra.. w połowie wyplułam płuca.... padłam jak nieżywa.. i powiedziałam dość!!! Ale inni szli, a ja leżałam.... więc po chwili wzięła górę ambicja.... Nikt mi nie powiedział, że w górach powoli dalej zajdziesz Oj szkoda, żeśmy z Adasiem nie poznali się wcześniej.... miałbyś u mnie lux warunki do przetrwania w górach.. i jaki nastrój.... a tyłeczek wwieziony na samą górę autkiem I inne atrakcje

Rododendronowy ogród II. 18:05, 24 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

cudnie te liście wyglądają, ależ bym sobie poszurała w nich

Chyba za wcześnie poszłam wczoraj spać, że tak cudne zdjęcie mi umknęło, gdy je zobaczyłam pomyślałam to samo co Irenka, więc z Irenką poszuramy i porzucamy się trochę, ale będzie śmiechu Bożenko dołączysz ?

Ja Wam będe zdjecia robic zeby wszystkim pokazac jak było wesoło.
Postawić trawkę nad i... 18:04, 24 paź 2012

Do góry
...wrzos padł...a petunie wciąż kwitną, żurawka szaleje...wrzos idzie na śmietnik..
Rododendronowy ogród II. 18:03, 24 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

cudnie te liście wyglądają, ależ bym sobie poszurała w nich

No to szuraj, mozesz nawet w realu bo dla Ciebie taka wyprawa to drobiazg. Jeszcze bardziej szeleszcza liście buka i ich mam o wiele więcej.Zapraszam.
Postawić trawkę nad i... 18:02, 24 paź 2012

Do góry
...dekoracje...hosta już czuje zimę...
Postawić trawkę nad i... 18:01, 24 paź 2012

Do góry
....zadołowany na zimę bukszpan...jakiś malutki i samotny...na wiosnę będzie przeniesiony, to tylko tymczasowe lokum z towarzystwie starszych kolegów
Postawić trawkę nad i... 17:59, 24 paź 2012

Do góry
...dzisiaj testowałam nowy telefon pod kątem robienia zdjęć...gdyby okazał się nagle potrzebny...
...dekoracja przed wejściem...

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 17:55, 24 paź 2012

Do góry
Evechen mam wszystkie te róże i uważam je za bardzo udane. Jaką nie wybierzesz to będziesz zadowolona. Żeby było śnieszniej ja właśnie posadziłam 3 Larissy w nóżki 2 edenek i to zupełnie przypadkem. Eden rose nie jest ani całkiem biała, ani całkiem różowa. Myślę, że i białe i różowe róże będą się z nią dobrze komponowały, nawet te ciemniejsze. Mariatheresia zdecydowanie jest w bardzo pastelowym odcieniu.

Tak komponują się róże białe i różowe w różnych odcieniach:

A to moja MariaTheresia

Betysiu będę wdzięczna. Zapoluję jeszcze na Blush Verandę. AniaDs nią kusi.

Pokażę jeszcze mój nowy zakątek z ciemniejszymi różami. Jeszcze rok temu zupełnie je wykluczałam a teraz podoba mi się taki kontrast

St.Cecilia jak piwonia

Nowe schody

Jesienne klimaty

Rododendronowy ogród II. 17:54, 24 paź 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)

Ale cudne !!! Ty chyba Bogdziu jakimiś farbami malujesz te drzewa i krzewy. Nie może być tak pięknie

Nie maluję Kasiu ale od kilku lat robie pewne drobne zmiany pod katem jesieni. Cos dosadzam co daje jesienią kolor i jak widac efekt jakiś jest . W tym roku nowością sa otrzymane od Ani asc i mojej wsiowej znajomej różowe marcinki. Dodały niemało koloru.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 17:50, 24 paź 2012

Do góry
Vito, zobacz: to u Geoffa Hamiltona (zamówiłam sobie właśnie różę o tym imieniu):

Rododendronowy ogród II. 17:48, 24 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Miało być słonecznie,a tu.......mżawka! Pozostaje szybki spacer z psem i ,....kawka!

Na rozjaśnienie horyzontu......spóźnione margerytki....

A u mnie dosyc ładnie było i bez mrzawki a i tak zmarzłam bo z umyta i co prawda wysuszona głowa od fryzjera i tak zmarzłam. Ot życie wiecznego zmarzlaka.
Rododendronowy ogród II. 17:40, 24 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
I zawsze mówię, że ogród Bogdzi traci... bo na zdjęciach nie widać jaki on wielki.. wiec pozwoliłam sobie wkleić nasze foto w odpowiedniej wielkości do roślin z tego samego miejsca Jesteśmy tu dwie Takie maleńkie

Ani czarodziejce nic nie powiem bo powiedziałam osobiście.Robie zdjecie , jestem w salonie i jestem pod rh-fajnie.
Rododendronowy ogród II. 17:39, 24 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Bogdziu, jestem po prostu ZAUROCZONA !!! Twoim cudownym ogrodem , jego kolorystyką , kompozycjami... no, słow mi brak aby to wyrazić !

Marzenko jak mnie tak chwalisz to jeszcze moje ulubione dołożę.Oczywiście robione przez okno salonu.

Ja też na dobranoc oczy pocieszę

Bogdziu wypada nie wypada - ja zaglądam jak mam czas a teraz mam - 5 minut
to zdjęcie rewelacja - a siedzieć przy tym oknie ..... aj
proszę wklej jak kwitną rh żeby porównać jak to wygląda i żeby wybrać wiosna czy jesień w Twoim oknie?
zagłosuję
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies