Kochani....... chyba jednak się pospieszyłam z mówieniem, że to pomysł do zastosowania na pewno.......
Mamy nowy genialny plan.......... jutro idę mierzyć........ stwierdziliśmy z M...bo ogólnie to mamy zimną wojnę i rozmawiamy tylko na tematy służbowe... .. ale ogród to sprawa jak najbardziej służbowa......
Jak się uda pomieścić wszystko to ... warzywniak i szklarnia .. jest do przeniesienia ...... za "ognisko"...wiec wszystkie nasze pomysły odnośnie zasłonięcia szklarni w tym miejscu są nieaktualne.
Dzień lenia..... dla mnie niewskazany....
Tak to sobie widzę...... warzywniak do obsadzenia np. żywopłotem z cisa I będzie ogrodowiskowo....
Foto z dachu.. lepiej widać..
Upss.. po wstawieniu słabo widać napisy..... a tak się męczyłam.... najdalej to szklarnia.. przed nią warzywnaik..dojście szerok ścieżka z kostki.. wzdłuż wsiowego ogródka... Szklarnia nie powinna zasłonić widoku na miasto i okolice.... Sąsadce nie powinna przeszkadzać, bo i tak tam rosnie zywopłot z tuj dużo wyższych od płotu i od człowieka.. Zresztą sąsiadka to bardzo faja kobieta Co tam wszystkich sąsiadów mam fajnych
A to z poziomu ....... foto z archiwum Roberta... Jakoś inni robią foty zupełnie inne niż robię ja..... dlatego warto zrobić u siebie spotkanie ogrodowiska... dla tych innych spojrzeń na swój ogród Buziole wszystkim którym chciało się do mnie przyjechać Nawet nie wiecie jaki to zaszczyt był dla mnie
Chyba przy Twojej różnorodności i mnogości roślin w ogrodzie to nic nie musisz kupować tylko przesadzać to co już rośnie za gęsto pomysł z serbem do przeprowadzki genialny
Ewo, w zasadzie tabela czytelna. Kolory wiele wyjaśniają. Nie pomyliłaś rzędu z kolumną?
I dla uzupełnienia:
należy pamiętać, że
- po kapustnych nie sadzi się buraków i szpinaku
- po cebuli - fasoli, grochu, porów
- po marchwi - selerów, pietruszki
- rzodkiewka nie uda się po burakach i kapustnych
- pod truskawki nie daje się obornika tylko kompost
A teraz lecę z gratulacjami i następnych ciekawych stronek życzę Oby do wiosny
Więc pierwszy krok na cd rabaty i zasłonięcia szklarni jest..... To już się nei zmini.... ten pomysłmi leży .... Mam już drzewko do posadzenia i na nowej rabacie nie będzie pusto..... tam gdzie rośnie bez problemu uporządkuję teren, bo rabata z rh niedokończona.. i zrzucałam tam do przekompostowania darń.... Jak już teren wyrównam, to mogę kupić aureo coś tam i posadzić...... a jak łądnie mi rh zimę przeżyją to może jeszcze jednego rh zamiast świerka ??????
Sebuś na obrusach i prześcieradłach dajemy radę z takimi kolosami ..... a autem tam nie dojedzie.. tam już dżungla ...
A dla miłośników wróbelków dzisiejsze nieostre fotki.... czyli mazurki i wróbelki... w jakuzzi pod prysznicem i w wannie... wanna to płaski kamień w którym M wyżłobił nieckę... ale to radocha dla ptaków Kamyk niezawielki, ale 2 wróbelki się jednocześnie mieszczą do kąpieli... takie jakuzzi....
Świerk jest ogólnie śliczny Ale skoro chcesz już wielgachnego to może go wkomponuj w rabatę frontową, gdzie wszystko idzie do zmiany Chyba miał być tam serb? Zamiast niego posadź tego - i problem z głowy
Coś chyba pokręciłeś, albo ja nie rozumiem..... ale na pewno są szkółki w których można takiego świerka kupić już większego Czekam do wiosny i na pewno gdzieś na takiego natrafię... bo ten chyba za malutki Jeszcze kombinuje........ a na froncie nic nie dam wysokiego bo mi okno w kuchni zasłoni
Poza tym świerka serbskiego już chyba w tym miejscu nie che, bo zrobiłam remanent tego co mam w ogrodzie i serby już posiadam Chyba, że tego serba dużego co mam przesadzić pod szklarnie ,a w miejsce serba posadzić małego aurea coś tam i niech rośnie. Tylko jak przesadzić bez uszczerbku serba???
I tak się zastanawiam czy ten serb za blisko klona i tak nie rośnie??? Ależ się porobiło.. kiedyś nie myślałam tylko robiłam.. a teraz myślę....
A to mój serbek.... wyższy ode mnie na pewno ...
Ania takie serby nie jeden raz przesadzałam . Zawsze się przyjęły bez najmniejszego problemu, no może w pierwszym roku miały nieco jasniejsze igły . Przesadz wczesną wiosną bez obaw bo jak w moim piasku nic sie nie stało to w Twojej glinie nawet nie zauważy że zmienił miejsce.
Świerk jest ogólnie śliczny Ale skoro chcesz już wielgachnego to może go wkomponuj w rabatę frontową, gdzie wszystko idzie do zmiany Chyba miał być tam serb? Zamiast niego posadź tego - i problem z głowy
Coś chyba pokręciłeś, albo ja nie rozumiem..... ale na pewno są szkółki w których można takiego świerka kupić już większego Czekam do wiosny i na pewno gdzieś na takiego natrafię... bo ten chyba za malutki Jeszcze kombinuje........ a na froncie nic nie dam wysokiego bo mi okno w kuchni zasłoni
Poza tym świerka serbskiego już chyba w tym miejscu nie che, bo zrobiłam remanent tego co mam w ogrodzie i serby już posiadam Chyba, że tego serba dużego co mam przesadzić pod szklarnie ,a w miejsce serba posadzić małego aurea coś tam i niech rośnie. Tylko jak przesadzić bez uszczerbku serba???
I tak się zastanawiam czy ten serb za blisko klona i tak nie rośnie??? Ależ się porobiło.. kiedyś nie myślałam tylko robiłam.. a teraz myślę....
A to mój serbek.... wyższy ode mnie na pewno ...