Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:28, 10 wrz 2012

Do góry
Piękne sadzonki jeżówek, bardzo gęste różowe po ok. 5zł!

Do tego jeszcze 2x rozchodnik Matrona (bardzo mi się podoba) i 3x rozplenica Hameln. Jakie tam były piękne rozplenice w ogrodzie pokazowym!!!

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 09:28, 10 wrz 2012

Do góry
I znowu poniedziałek, i znowu czekamy na weekend i wtedy......

A dzisiaj wracamy do rzeczywistości i codziennych obowiazków w pracy. Sobota upłynęła pod znakiem plewienia i sadzenia cebulek. Wygrałam z chwastami. Cebulki tylko częściowo posadzone. Ogród odwdzięcza się pieknymi obrazami.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:23, 10 wrz 2012

Do góry
Pokażę moje zakupy.
1x hort. Grandiflora i 3x hort. Great Star

Dokupiłam 2x cis Repandens, bo mi dwa nie ruszyły od wiosny. Ładne duże sadzonki, moje może za rok takie będą, ale kupowałąm po 6 zł, a te nowe po 15 zł

Początki w Kruklandii 09:21, 10 wrz 2012

Do góry
Nie wiem co dać na obwódkę po łuku. Trawę jakąś czy żurawki ? I zielony kolor czy żółty i połączyć to z obwódką dla świerczka???

Dlaej będzie żywopłocik z bukszpanu a za nim Tuje Aurea Nana i czerwone lub bordowe żurawki.
ogrodoweimpresjejolki 09:21, 10 wrz 2012

Do góry
A teraz typowo ogrodowo !
Wczoraj zostałam "mamą zastępczą" dla wierzby Hacuro
Poradźcie jak mam się nią zająć, żeby w przyszłym roku oddać ją właścicielce zdrową, piękną i w dobrej kondycji ????
Córka wczoraj dostała ją w prezencie imieninowym, ale wsadzić ją do swojego ogródka będzie mogła dopiero w przyszłym roku (tam gdzie będzie ogródek na razie jest plac budowy). Obiecałam, że ją przechowam.

Przywiozłam ją na balkon i zastanawiam się czy przesadzić ja do większej doniczki i tu trzymać? A może wkopać na działce? Jeśli wkopać to z doniczką czy bez? I czy teraz jeszcze ja przyciąć?
Pytań mam więcej, zaraz będę szukać info w necie i Waszych wątkach, ale może ktoś z Was ułatwi mi znalezienie odpowiedzi na ww pytania ... proszęęęęę

Początki w Kruklandii 09:14, 10 wrz 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

A przed cisami - Tuje Aurea Nana podsadzone żurawkami

Tuje Aurea z czerwonymi żurawkami jak w "Zimozielonym..." w donicach przy tarasie - będzie mniam
Ale odwaliłaś kawał roboty - podziwiam Twój zapał, bo mi go ostatnio bardzo brakuje Dałabyś trochę...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:04, 10 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Tadam próba wody
Nawóz jesienny podsypany i podlewa sie automatycznie

Niesamowity widok!!! Wszystko cudne u Ciebie i karmnik, i poczochrane "Nie-Frosted Curls" i zeblidy i żurawy i fairy i nawet damulka-austinka! Ale nawadnianie najcudniejsze, chociaż zakopane w ziemi
Tu na razie jest ściernisko... 08:58, 10 wrz 2012

Do góry
jeśli chodzi o kreta, to zalałam mu gnojówką dwie norki (uuuuu poszło jak wodospad ... niezły tunel musi mieć) i zapchałam je liśćmi. Resztę wcześniej pozasypywałam, więc tylko polałam po wierzchu - i na rabatce już trzy dni go nie ma
wczoraj jednak wrócił za ławkę i kopie z drugiej strony ...
nastawiłam drugą partię bzu ... może mu się znudzi
a jak nie to też nastawię pułapkę i go złapię.

cebulki zostały wysadzone w rzędy-niespodzianki: zobaczymy na wiosnę co z tego wyrośnie
ogrodoweimpresjejolki 08:51, 10 wrz 2012

Do góry
zuza12 napisał(a)
Wstała Jola dzisiaj i stwierdziła:
- Jak ja nie lubię poniedziałku.

Po takim weekendzie lubię poniedziałek Wiem, że życie nie składa się tylko z przyjemności .... Naładowana pozytywnie wczoraj, dzisiaj ruszyłam ostro
Tawuła i lawenda poddane próbie ukorzeniania ... Ja swoje zrobiłam, teraz czas na nie - będę dopingować i pielęgnować

Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:49, 10 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenka .... jak byś chciała a i by się oczywiście zmieściło to ścianka ciskowa mogła by tam taka malusia zasłaniająca skrzynkę (z odstępem aby się do niej dostać) powstać ...
1 to cisy niziutkie - taki niski ekranik co by ściany nie zasłaniać bo ładniutka
2 miskanty do przesadzenia

Widzisz kochana i jak nie zmieniać ??? jak takie pomysły mi podsyłasz?? jak wykocypuję gdzie te miskanty przesadzić to ciski posadzę

Marzenko, albo zamiast cisków te ostrokrzewy bukszpanopodobne, które widziałyśmy ostatnio w Botaniku. Zastanawiałaś się, gdzie je wcisnąć - i proszę, pomysł Syli idealny
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 08:34, 10 wrz 2012

Do góry
Czy ktoś wie może co to za kolumnowe drzewo po lewej, lub ma je w zbliżeniu??
Z góry dziękuję
Ogród... reni 08:23, 10 wrz 2012

Do góry
reni napisał(a)
Teraz myślę co posadzić przed hortensją- tu fotka jeszcze bez traw
chcę dosadzić lawendę ... bo już posadzona gdzie się kończy kratka, pociągnąć ją naokoło całej rabaty

- róże, tylko nie wiem czy tylko po prostej, a po tym łuku dalej trawy... jak myślicie

musisz pamiętać, że hortensje to raczej spore krzewy-więc jeśli coś chcesz podsadzić, to dalej troche. Ja w ubiegłym roku wsadziłam limkę z 4 gałązzkami a w tym roku ma ze 25 i powiększyła swoją objętość 5-krotnie. Chyba, że lubisz przesadzać . Zobaczysz, że na przyszły sezon będzie już duuużo większa, a lato się juz kończy to może wstrzymaj sie do późnej wiosny z tym podsadzaniem...
Rododendronowy ogród II. 08:19, 10 wrz 2012

Do góry
Miłego dnia wszystkim zaglądającym życzę i dedykuję zimowity.

Ogrodnik mimo woli 08:02, 10 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Witam w nowym tygodniu....... jak daleko do weekendu... Jakoś trzeba i to przeżyć.....
Kiedyś szukałam jak sie mój miskant nazywa.. muszę zapyta w szkółce w której kupowałam... ale na razie z braku czasu i miesc do obsadzeń.. omijm ją dużym łukiem.. dla bezpeiczeństwa...
Będzie to któraś z pospolitych odmian miskanta chińskiego Grosse Fontaine, Graziella, Gracyllimus.... któraś z tych. Są to odmiany podstawowe, ale zdrowe i ładne Z 3 małych sadzonek mam wielką kępę którą już tak podziubałam i sadzonek tej wielkości co kupiłam zrobiłam przez 4 lata....kilka razy tyle... a kępy dalej okazałe. No i nie panoszy sie w ogrodzie tylko ładnie trzyma się kępy
Wiec koniec lata.. poczatek festiwalu traw i barw w ogrodzie... gdyby jesień nie oznaczała zbliżajacej sie zimy..... byłaby bardzo ładną porą roku...... niech tylko ktoś wymyśli szybką maszyne do zbierania liści

no jesień - ale to spory c,zas , a zima jest ok kiedys trzeba odpoczć od zielonego no i swięta i narty i czas oczekiwania zielonego jest ok.
szybki sposób na liście coooodziennie

Ania zrób proszę zdjęcie tmu rozchodnikowi po lewej ten jasny - bo to ten co mi się podoba a Tobie chyba nie - u mnie rzeczywiście jakiś marny a u Ciebie całkiem, całkiem jak wszystko
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 07:34, 10 wrz 2012

Do góry
A tutaj część która niestety jest niedokończona - zabrakło kamieni. Trzeba będzie jeszcze z metr dokupić.

krzak pomidora zajał pół schodków - Andrzeja już zaczyna to maksymalnie wkurzać
Nie chcę go stawiać do pionu, bo obok rosną borówki i gdy były zakryte przez tego potwora, to zaczęły marnieć.
Brakuje kamieni przy pomidorze a na drugą stronę zostało zaledwie kilka - za mało.

a tutaj siewki dziewanny - tak wygląda cała górna część przy tujach

Witaj poniedziałkowo

dziękujemy za odwiedziny, twój ogród pomimo, że nie jest duży jest bardzo pomysłowy i zadbany Bardzo nam się podoba piaskowiec w ogrodzie, ładnie go wkomponowałaś w ogród A ile płaciliście za kamień, bo my mamy w planie oczko wodne w przyszłym roku, i właśnie mój M chce z kamienia ( ale drogi )
Kolorowe rabaty 06:47, 10 wrz 2012

Do góry
Witaj Martuś Idąc Ani tropem i ja z kwiatkiem z okazji 200 setki wpadam i z jeżówką życzenia dalszych stronek składam

Widzę, że jakieś nieogrodowiskowe tematy ostatnio u Ciebie poruszane Prasowanie to i moja zmora - 5 chłopów i tylko jedna para rąk do prasowania - w tym roku delikatnie wpraowadzam zmiany - dobrze roztrzepuję przed powieszeniem i prasuje tylko to co muszę - tzw. wyjściówki Pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 06:45, 10 wrz 2012

Do góry

Ostnice w starym miejscu hakone:

bardzo podobają mi się ostnice , szkoda że ich nie ma u nas
Kolorowe rabaty 06:30, 10 wrz 2012

Do góry
O Qurcze......... alem się zapóźniła czasowo...... biję się w piersi.... przegapiłam dwusetuchnę......
Martuś.. nadrobiłam.... gdzie sie zgubiłam.... i gratuluję... dla Ciebie pachnącą... gdyby nie Ty nigdy bym nie wiedziała, że one tak ślicznie pachną

Moja ulica wcale lepiej nie wyglada.... całe lato...... i tylko co chwila pozostawiam auto u sąsiadów, bo do mnie wjechać się nie da....... albo nie da sie wyjechać
Ogrodnik mimo woli 06:10, 10 wrz 2012

Do góry
Witam w nowym tygodniu....... jak daleko do weekendu... Jakoś trzeba i to przeżyć.....
Kiedyś szukałam jak sie mój miskant nazywa.. muszę zapyta w szkółce w której kupowałam... ale na razie z braku czasu i miesc do obsadzeń.. omijm ją dużym łukiem.. dla bezpeiczeństwa...
Będzie to któraś z pospolitych odmian miskanta chińskiego Grosse Fontaine, Graziella, Gracyllimus.... któraś z tych. Są to odmiany podstawowe, ale zdrowe i ładne Z 3 małych sadzonek mam wielką kępę którą już tak podziubałam i sadzonek tej wielkości co kupiłam zrobiłam przez 4 lata....kilka razy tyle... a kępy dalej okazałe. No i nie panoszy sie w ogrodzie tylko ładnie trzyma się kępy
Wiec koniec lata.. poczatek festiwalu traw i barw w ogrodzie... gdyby jesień nie oznaczała zbliżajacej sie zimy..... byłaby bardzo ładną porą roku...... niech tylko ktoś wymyśli szybką maszyne do zbierania liści

Wizytówka - Ogród u stóp klasztoru 01:19, 10 wrz 2012

Do góry
JESIEŃ

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies