Kwiatki i rabatki u Elizy
23:05, 08 paź 2012
Gratulacje pierwszej 100 
Sliczna jesień u Ciebie.
![]()
wpadłam dopytac o pregorzana, ale obejrzałam oczywiście koniec latawspaniałe kolory. Czy ta różowa róza z tysiącem kwiatów to jest The Fairy? I widze, że masz tez kłosownika, a to chyba rzadka w Polsce roslina, bo u nikogo innego nie widziałam. Bedę częściej wpadac bo znowu odkryłam ogród pełen róż
Szkoda tylko, że jednak nieodwołalnie na jakiś czas trzeba będzie sie z tymi pieknymi obrazkami pożegnać.
a ja mam pytanie o ten przegorzan - kiedy go siałaś i jak - prosto do gruntu, zasypywałas ziemia czy na wierzchu powinny leżeć? no nic na ten temat nie wiem
I jak to rozstawic, jak zrobic te plamy kolorystyczne?
Czy różowe róże dac od tyłu a białe przodem, np.
![]()
i plamy z kocimiętki zaznaczyłam
Witaj Dasiu, nie mam nic przeciwko, abyś wkleiła swoje zdjęcia.
Znalazlam przed chwilą zdjęcia z serii metamorfozy, wystarczył rok i jakie zmiany, przyroda jednak nie próżnuje
lipiec 2011
![]()
a tu to samo miejsce rok później
![]()
Byłam dziś na zakupach poprawić sobie humor - niektóre kobitki jeżdżą do super galerii a ja do sklepów ogrodniczych tudzież szkółek i co .... zakupiłam 3 duże hortensje limelight, 1 hortensje "Presioza" i 2 malutkie "Erly Blue" a do tego 2 żurawlki "key lime pie" i jedną ogromną jakąś bordową
poniżej zdjęcie takie na szybko bo musialam iść dzieciaczki kąpać i zdąrzylam cyknąć fotke na ganku
![]()
![]()
I zgodnie z poradą Sebka żurawki wsadzę na zimę do gleby, a wiosna podzielę ( ta bordowa to ma ze cztery sadzoneczki, te zieloniutkie rownież ) a hortensje jutro wsadzam razem z cebulkami tulipanów, jaskrów i czosnków (w tym roku wszystko białe i tylko gdzieniegdzie pojawią się pomarańczowe sztuki)
przepraszam, że mnie nie ma, ale doba jakby za krótka...
postaram się wszystko niebawem nadrobić
póki co wstawiam jeszcze raz starą fotkę z 2008 i nową z 2012, bo nie mogę edytować starego postu (ze strony 567) . Widok na czereśnię i podjazd.
![]()
![]()