Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Urszulla 06:44, 14 lis 2012

Bożenko, właśnie odkryłam że wszystko do zimy się przygotowuje a żurawki są nadal piękne albo nawet ładniejsze niż latem. Warto mieć ich więcej
EPODLAS 19:57, 14 lis 2012

Elizo, zimy jako takiej jeszcze na razie nie zapowiadają, ale nigdy nie wiadomo... Chcę aby kolumnowe iglaki zachowały ładny pokrój. W tym tygodniu, nie pojadę na działkę, już zapomniałam jak się spędza weekend w domu. Ale za to zapisałam się na gimnastykę, w sobotę idę pierwszy raz. Nie chcę zgnuśnieć przez zimę.
EPODLAS 20:05, 14 lis 2012

Basiu, karaganę syberyjską zobaczyłam kiedyś w jakimś piśmie ogrodniczym, bardzo mi się podobała i jak nadarzyła się okazja to kupiłam. To roślina nie do zdarcia, nawet w czasie suszy jej nie podlewam. Ma same zalety. Ładnie kwitnie, jej listki są podobne z daleka do igiełek. Jest jeszcze młoda, więc nie pokazała całej urody.
Jagodo, zdaje mi się, że chyba się pomyliłaś i zamiast w swoim wątku pisałaś w moim. Nic nie szkodzi, niech tak zostanie. Wnuki masz śliczne, a mnie dodatkowo bardzo podoba się twój dom. Czy on jest drewniany?
an_tre 20:06, 14 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Elizo, zimy jako takiej jeszcze na razie nie zapowiadają, ale nigdy nie wiadomo... Chcę aby kolumnowe iglaki zachowały ładny pokrój. W tym tygodniu, nie pojadę na działkę, już zapomniałam jak się spędza weekend w domu. Ale za to zapisałam się na gimnastykę, w sobotę idę pierwszy raz. Nie chcę zgnuśnieć przez zimę.
Podziwiam Bożenko twoją aktywność w ub. roku też chodziłam na gimnastykę usprawniającą 2x w tygodniu, jednak komuś to przeszkadzało i w tym roku prowadząca nie podjęła tematu, a szkoda...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
eliza3 20:18, 14 lis 2012

EPODLAS napisał(a)

Świetnie, że zapisałaś się na gimnastykę, ja też chodzę dwa razy w tygodniu i to już kilka lat. Ćwiczenia dobrze mi robią na kręgosłup i ogólną kondycję, bo prowadzi je rehabilitantka i dostosowuje ćwiczenia do możliwości ćwiczących.
Trzeba dzisiaj zadbać o zdrowie, aby jak najdłużej być w formie, bo ogród czeka
kasik778 20:21, 14 lis 2012

o widzę, że zabierasz się za ćwiczenia, ja sobie obiecuję, ze wreszcie pójdę na basen
zobaczymy...

muszę sobie wygooglać karaganę,bo nie znam
pozdrowionka
Justyna 20:45, 14 lis 2012

Bożenko, pięknie u Ciebie!
Odnalazłam u Ciebie sporo moich ulubionych roslin.
Szczególnie spodobała mi się Twoja kompozycja z trawami.
pozdrawiam
EPODLAS 20:48, 14 lis 2012

kasik778 napisał(a)
o widzę, że zabierasz się za ćwiczenia, ja sobie obiecuję, ze wreszcie pójdę na basen
zobaczymy...

muszę sobie wygooglać karaganę,bo nie znam

pozdrowionka

Kasik, dzisiaj poszłam i się zapisałam, kiedyś ileś lat regularnie ćwiczyłam. Teraz muszę się przełamać i znowu zacząć. Idę w sobotę.
Moniika 21:27, 14 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Byłam na działce w piątek, pogoda była wspaniała, gdyby nie tylko ta świadomość, że jest bardzo sucho.
Wygrabiliśmy resztę liście i rozsypaliśmy na trawnik dolomit wymieszany z popiołem. Obejrzałam ostatni odcinek "Rok w ogrodzie". Prowadzący zalecał aby tak zrobić. Miałam jeszcze worek niewykorzystanego dolomitu, sąsiad wypalał gałęzie, wiec do dzieła. Nie mam pięknego trawnika, dopiero w przyszłości chcę poprawić jego wygląd. Na razie mamy inne ważne prace. Wiem że mam kwaśną glebę, na trawniku jest mech i koniczyna. Czy stosujecie popiół, choćby z kominka, zastosowałam go pierwszy raz. Pomoże, czy zaszkodzi.
A to wspomnienie lata w ogrodzie. Wnuczek przyjechał w odwiedziny.

Bożenko! Az trudno uwierzyć ze w zeszłym roku o tej porze była taka piękna pogoda!!!! Pozdrawiam po spacerze u Ciebie m
EPODLAS 21:35, 14 lis 2012

Monika dzięki za odwiedziny. Jesień jest na razie łaskawa i piękna w kolory. Mam nadzieję, ze i zima nie będzie taka straszna. A potem znowu będzie wiosna i lato i może znowu spotkamy się u Szmita. Pozdrawiam