Już wstawiam, tak wygląda teraz. I wystarczyły dwa dni żeby się tak zmieniła, na trzecim zdjęciu jest jak wyglądała po przywiezieniu. Bardzo bym prosiła o pomoc bo nie wiem co robić a chciałabym ją uratować.Dodam jeszcze że dzisiaj wygląda już całkiem tragicznie ;(
Posadziłam różaneczniki, kupiłam korę żeby je podsypać. Czekam jednak na doradzenie kolejnych roślin. Myślę, że przy wejściu pasowałaby duża kula podsadzona czymś kontrastowym pod nią małe kulki niekoniecznie roślinne np.metalowe jak u Danusi w ogrodzie. Zastanawiam się z czego zrobić dużą kulę - z cisa, bukszpanu., ostrokrzewu ... Ponieważ jest tam spory cień pewnie lepiej pasowałby cis. Zauroczyły mnie w ogrodzie Danusi formy strzyżone podsadzone żółtą żurawką i do tego towarzystwo traw...Nie wiem tylko czy żurawki dadzą radę pod ścianą północną. Ostrokrzew golden gem podobno tak ładnie wybarwiony jest tylko w słońcu... Pozostaje jeszcze trzmielina strzyżona w platformę... Doradźcie, proszę.
P.S. Nie patrzcie na choiny i golterię zaraz na początku przy wejściu - czekają na swoje miejsce.
Jasne.On Ci przekopie, a Ty sobie ładnie chwaściory wybierzesz, w rączkach twarde grudki zmielisz i niech czeka. Potem tylko pilnuj, żeby nie zarosło znowu
Jeszcze do każdego dołka dosypuję trochę obornika granulowanego, przysypuję leciutko ziemią i do tego cebula. Rosną potem jak na drożdżach
Kasiu jest obornik granulowany? Nie myślałam, że może taki być, muszę poszukać...to chyba wygoda?
Jest Wpisz sobie hasło na allegro i możesz wybierać
Ja staram się tylko kupować suchy, taki w granulkach. Ten jest bezzapachowy.
Kiedyś robiłam z nich kandyzowane do dekoracji ciast i tortów. Teraz już nie robię, ciast nie piekę, torty kupuję, a przepis wywaliłam, więc nie podam bo nie pamiętam.
Aż tak trudno je znaleźć???
wygląda cudnie ale smakuje paskudnie...biegun cierpkości !!!
Mirelo u mnie właśnie zakończyło się wyrywanie trawy ( a w zasadzie przycinanie trawy i pogłębianie rowka taką małą motyczką) przy kancikach odświeżanych miesiąc temu. Jeśli się przypilnuje kanciki to nie ma tak dużo tej trawy do wyrywania. Pokażę zdjęcia kancików przed docinaniem trawy i po.
na tym zdjęciu dla porównania przed pracą i po na sąsiednich kancikach
i jeszcze takie widoczki
WYKONANIE:
W jednej misce wymieszać składniki suche. W drugiej misce wymieszać składniki mokre. Połączyć zawartości obu misek dodając suche do mokrych i mieszając je łyżką. Ciasto nałożyć do foremek muffinkowych a na wierzchu każdej babeczki ułożyć plasterek banana.
Piec w 180 stopniach przez około 25-30 minut.
Dzień dobry,
'
czy ktoś rozpozna co nęka moją azalię? Czy jest jeszcze szansa ją uratować? Wszystkie listki ma takie, powoli opadają jeden za drugim... Pozdrawiam serdecznie. [img size=640x480]