Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Hanusi po zimie 19:34, 30 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
An-tre,Ana,Tess,Danusza,Martek- Miłe dziewczyny, dzięki za wizytę,chociaż ja u Was ostatnio rzadkim gościem.
Nadrobię późną jesienią, albo zimą.A teraz już czas do spania...... babcie tak długo nie siedzą przed kompem.
Ściskam serdecznie!

Dziewięćsiły,już rozkwitły,trzeba uciąć do zasuszenia.....

To nic myślami jestem
Cięcie hortensji 19:15, 30 sie 2012

Do góry
Już wstawiam, tak wygląda teraz. I wystarczyły dwa dni żeby się tak zmieniła, na trzecim zdjęciu jest jak wyglądała po przywiezieniu. Bardzo bym prosiła o pomoc bo nie wiem co robić a chciałabym ją uratować.Dodam jeszcze że dzisiaj wygląda już całkiem tragicznie ;(
Nigdy nie mów nigdy 19:08, 30 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
To są posadzone poprzednio i się trzymają więc jest nadzieja, że puszczą korzonki

A te musiałam jeszcze raz posadzić i mają korzonki swoje, ale są maleńkie i czy się przyjmą to nie wiem. Będziemy czekać

Dadzą radę! Czekamy
Nigdy nie mów nigdy 19:06, 30 sie 2012

Do góry
Budujemy (jak to brzmi!) domek gospodarczy, który będzie łączył się z drewutnią. Jeszcze weekend, dwa i będzie gotowy
Tak było w sobotę

a tak we wtorek

I jeszcze róża - gigant. Powinna mieć 1m. A tak się zagalopowała. Ciekawa jestem, jaki duży kwiat będzie miała

Nigdy nie mów nigdy 19:04, 30 sie 2012

Do góry
To są posadzone poprzednio i się trzymają więc jest nadzieja, że puszczą korzonki

A te musiałam jeszcze raz posadzić i mają korzonki swoje, ale są maleńkie i czy się przyjmą to nie wiem. Będziemy czekać

Nigdy nie mów nigdy 18:58, 30 sie 2012

Do góry
To mieczyki siane, tak, siane wiosną. Cebulątka były wielkości groszku zielonego. I kilka z nich będzie kwitło w tym roku. Teraz się zbierają

Bardzo jestem ciekawa, ile urosły te cebulki
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 18:46, 30 sie 2012

Do góry
Gabi napisał(a)

Oto mój wał:

Przypomnij Gabi jaka to strona świata jest?
A ...i jak głęboko możesz tam cosik posadzić?
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 18:39, 30 sie 2012

Do góry
a tu jeszcze zdjęcie mojej chorej hortensji. Bo chyba jest chora, prawda? Jakiś grzyb? I stąd może być to brązowienie kwiatów?
Kwiatki i rabatki u Elizy 18:36, 30 sie 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

ANITKO pytałaś o taras, dla Ciebie dwie fotki, trochę mało ogrodowe, ale w końcu, to część ogrodu, główne miejsce przyjmowania gości i picia porannej kawki. Taras naszego pomysłu i zrobiony własnymi rękami przez męża i syna.
Cały czas myślę jak go osłonić, czyli zazielenić i brak koncepcji... może ktoś ma jakiś pomysł, chętnie skorzystam. Strona południowo - zachodnia.

Piękna nawierzchnia!!!! Co to za kamienie? I gdzie kupowaliście? Potrzebuję takich

Kasiu, to cięte płyty granitowe, płomieniowane, kupowane gdzieś koło Pszczyny, (chyba?) ja tego nie koduję. Jak Cię interesuje to się dopytam i napiszę na pv, albo jak się spotkamy u Kapiasów to panowie sobie pogadają.
Będziesz?

Będę Koło Pszczyny? Gdzie? Mają kolorek taki beżowawy? Dobrze widzę? Wszędzie jest szary, ja potrzebuję w beżu właśnie.
Mam marzenie 18:35, 30 sie 2012

Do góry
Posadziłam różaneczniki, kupiłam korę żeby je podsypać. Czekam jednak na doradzenie kolejnych roślin. Myślę, że przy wejściu pasowałaby duża kula podsadzona czymś kontrastowym pod nią małe kulki niekoniecznie roślinne np.metalowe jak u Danusi w ogrodzie. Zastanawiam się z czego zrobić dużą kulę - z cisa, bukszpanu., ostrokrzewu ... Ponieważ jest tam spory cień pewnie lepiej pasowałby cis. Zauroczyły mnie w ogrodzie Danusi formy strzyżone podsadzone żółtą żurawką i do tego towarzystwo traw...Nie wiem tylko czy żurawki dadzą radę pod ścianą północną. Ostrokrzew golden gem podobno tak ładnie wybarwiony jest tylko w słońcu... Pozostaje jeszcze trzmielina strzyżona w platformę... Doradźcie, proszę.

P.S. Nie patrzcie na choiny i golterię zaraz na początku przy wejściu - czekają na swoje miejsce.

Pozdrawiam wszystkie green fingers.
Zimozielony ogród przy białym domu 18:31, 30 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
"Prawie" z lotu ptaka.
Jak widać to jeszcze wielki "plac budowy". ale niedługo się zazieleni.

Może nie ze strony ogrodowiskowe, ale widać piekne wykończenie domu i bez szaleństwa płoty boczne - to mi się podoba
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 18:30, 30 sie 2012

Do góry
Nigdy nie mów nigdy 18:29, 30 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Jasne.On Ci przekopie, a Ty sobie ładnie chwaściory wybierzesz, w rączkach twarde grudki zmielisz i niech czeka. Potem tylko pilnuj, żeby nie zarosło znowu
Jeszcze do każdego dołka dosypuję trochę obornika granulowanego, przysypuję leciutko ziemią i do tego cebula. Rosną potem jak na drożdżach

Kasiu jest obornik granulowany? Nie myślałam, że może taki być, muszę poszukać...to chyba wygoda?

Jest Wpisz sobie hasło na allegro i możesz wybierać
Ja staram się tylko kupować suchy, taki w granulkach. Ten jest bezzapachowy.
Nigdy nie mów nigdy 18:27, 30 sie 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Widzę, że w sprawie cebulowych mamy eksperta. Skorzystam

Ekspert, to jednak za dużo powiedziane Ale latam z nimi po całym ogrodzie, bo wszędzie mi się koncepcja zmienia, to trochę wiem jak lubią
Ogród Magdalenka 18:19, 30 sie 2012

Do góry
mogą być takie ???????? mam całe drzewo.

Kiedyś robiłam z nich kandyzowane do dekoracji ciast i tortów. Teraz już nie robię, ciast nie piekę, torty kupuję, a przepis wywaliłam, więc nie podam bo nie pamiętam.

Aż tak trudno je znaleźć???

wygląda cudnie ale smakuje paskudnie...biegun cierpkości !!!
Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 18:15, 30 sie 2012

Do góry
Mirelo u mnie właśnie zakończyło się wyrywanie trawy ( a w zasadzie przycinanie trawy i pogłębianie rowka taką małą motyczką) przy kancikach odświeżanych miesiąc temu. Jeśli się przypilnuje kanciki to nie ma tak dużo tej trawy do wyrywania. Pokażę zdjęcia kancików przed docinaniem trawy i po.

na tym zdjęciu dla porównania przed pracą i po na sąsiednich kancikach

i jeszcze takie widoczki
Muffinki bananowe 18:10, 30 sie 2012

Do góry
MUFFINY BANANOWE

Składniki suche:
*1 i ¾ szklanki mąki
*1/2 szklanki cukru
*1/4 szklanki brązowego cukru
*1 łyżeczka proszku do pieczenia
*1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
*1/4 łyżeczki soli

Składniki mokre:

*3 banany (rozgniecione na papkę)
*2 jajka*8 łyżeczek masła (stopionego i ostudzonego)
*kilka kropel zapachu waniliowego

WYKONANIE:

W jednej misce wymieszać składniki suche. W drugiej misce wymieszać składniki mokre. Połączyć zawartości obu misek dodając suche do mokrych i mieszając je łyżką. Ciasto nałożyć do foremek muffinkowych a na wierzchu każdej babeczki ułożyć plasterek banana.
Piec w 180 stopniach przez około 25-30 minut.

ps. ja dodaję 4, a nie 3 banany
Choroby i szkodniki azalii, azalia 18:06, 30 sie 2012

Do góry
Dzień dobry,
'
czy ktoś rozpozna co nęka moją azalię? Czy jest jeszcze szansa ją uratować? Wszystkie listki ma takie, powoli opadają jeden za drugim... Pozdrawiam serdecznie.
[img size=640x480]
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 18:01, 30 sie 2012

Do góry

Oczko wodne i jego okolice.

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 17:51, 30 sie 2012

Do góry

A te burdowe żórawki- nie znam nazwy -ostatni dzieliłam. Z trzech wyszło osiem sztuk
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies