Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Taka sobie rabatka pod oknem 09:45, 29 sie 2012

Do góry
jestem

zrobiłam wczoraj takie zdjęcia po posadzeniu bukszpanu trochę kiepskie wyszły ale pokażę

tutaj z miskantami pod ścianą

tutaj z miskantami po środku hortensji

i jak myślicie gdzie te miskanty lepiej wyglądają?
Ogrodowa biżuteria i ogrodowe dodatki, ozdoby 09:44, 29 sie 2012

Do góry

To moje ptaki Adka, a kule to można elektrodami czy jakimś drutem przytwierdzić do podłoża.Apetyt wielki mam na srebrne kule
Ogród w Holandii 09:34, 29 sie 2012

Do góry
beta napisał(a)
Agatko, ale Ty wejście masz

taką serię zdjęć nam zapodałaś, że ciężko do siebie dojść,ja cały czas pod wrażeniem jestem,..... koleżanka zza biurka coś do mnie zagaduje ....a ja ślepia wytrzeszczam na te Twoje zdjęcia....normalnie choroba.....bez bazy jestem.....

trawy rewelacja!!!! niech dobrze rosną

czekam na różankę

po tych Twoich zdjęciach myślę że taki wiejski zakątek w ryzach żywopłoty z bukszanu fajnie by wyglądał

A gdzie byś ten żywopłot z bukszpanu widziała? Bo ja z przodu własnie trawki posadziłam. Wczoraj niedowiarki nie wierzyły, no to zdjęcie zamglone bo z samego rańca robione. Plan jest taki, że ta kłosówka ma się rozrosnąć i zarosnąć całe to przedpole, a na to ma się kłaść biała The Fairy, która w tym celu też musi podrosnąć. Obie te rzeczy powinny zdarzyć się już w przyszłym roku, jak sądzę Na razie to tak łysawo i bałagan trochę, ale wyobraźnię trzeba uruchomić Dywanik z kłosówki, na nim białe małe kwiatki różane, a z flanki podchodzi przetacznik siwy, który swoje kłoski niebieskawe podtyka różom do powdziwiania. Trochę bardziej poetycko się zrobiło? aha - i te irysy widoczne na zdjęciu wylatują i w to miejsce jeszcze jedna The Fairy wskoczy. Ale reszta irysów zostaje! I te łyse placki też będą obsadzone przetacznikiem oraz przywrotnikiem, ale na razie zostawiam łyse bo to jedyne dojście na tył rabaty, a tam jeszcze ze 4 róże trzeba posadzić. Jak ten płot już stanie!

Rododendronowy ogród II. 09:23, 29 sie 2012

Do góry
Haniu, Teresko, Basiu, Aldonko i Rysiu bardzo Wam dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Zyczę miłego dnia.

Ogród z perspektywą na przyszłość 09:03, 29 sie 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Marzenka, a tak miałam już kiedyś pisać, że rozmawiałam właśnie z M, że chciałabym w następnym roku zorganizować wyjazd do Holandii busikiem z chętnymi na takie łąkocieogrodowe, połączone może z jakimś lepieniem z gliny i delektowaniem się winkiem w naszym rodzinnym ogrodzie ze stawem..mmmmhh

wciągaj mnie Kochana na zelazną listę...!!! Leże i kwiczę Cudne miejsca, po prostu raj!
I jeszcze z rajskimi jabłuszkami Chyba pojadę jutro na bazarek zobaczyć czy takie jabluszka sprzedają...

Coś mnie się zdaje, że zamiast busika uzbiera się cały wielki pks na taki wyjazd! Ja też, ja też chcę! Jestem gotowa w spartańskich warunkach z namiotem i śpiworem koczować gdziekolwiek gdzie mnie służby porządkowe nie wygonią, byle tylko objeździć i zwiedzić te zielone piękności holenderskie.
Swoją drogą mieliśmy w tym roku rozmyślny plan, aby pojechać tam na wakacje na zarobki właśnie w jakichś ogrodach, ale niestety nie wyszło Why?...
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:55, 29 sie 2012

Do góry
i przy ognisku

ocsywiście tych kamieni nie będzie

obecnie
Ogrodnik mimo woli 08:54, 29 sie 2012

Do góry
Oj tam, oj tam... ale jakie efekty

A to???

Mój jesienny ogród 08:47, 29 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Fajne zakupy i od Finki i na Zieleni a teraz zdjęcia hosty od Ciebie wywaliłam

a tu sobie poczytaj http://encyklopediahost.info/hvx_wedlug_hostalibrary.html

Aniu a czy to nie jest hosta Feather? Ona jak wyrasta jest biała potem zielenieje a wyrastające młode liscie które rosną latem a nie wiosną są właśnie takie.

Zdjęcie zaczerpnęłam ze stronki internetowej.... tak przebarwia sie Feahter.
http://www.policvet.ru/JPG/Hosta/album/index18.html

Warto porównać, bo moze się okazać, że to nie wirus.... i szkoda pięknej hosty.... i szkoda niepotrzebnego stresu , że od Roberta roślinki są chore....
W każdym mieście wojewódzkim są stacje które badają rośliny pod kątem chorób i jest to z tego co wiem bezpłatne....
"Ogród japoński po polsku" 08:45, 29 sie 2012

Do góry

test wgrywania zdjęć.... i udało się....
ale chyba jest mało czytelny....
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:40, 29 sie 2012

Do góry
No i zapomniałam się pochwalić, że od słynnej bukszpanowej cioci przywieźliśmy kilka bukszpanów na żuwopłot. Oby przetrwałay, bo były kopane z gruntu. Wczoraj już posadzone

Ogród z perspektywą na przyszłość 08:32, 29 sie 2012

Do góry
NOWA ARANŻACJA TEŚCIÓW

Mój jesienny ogród 08:32, 29 sie 2012

Do góry
Zdjęć za dużo nie robię, gdyż przez zepsutą kosiarkę mam miesiąc nie koszoną trawę, więc widoki nie ciekawe. Noce zimne, przypominają że dobrego już końcówka.

Ogród z perspektywą na przyszłość 08:31, 29 sie 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

to cyprysiki czy jalowce?? Przepięknie wyglądają takie strzeliste formy!
Ogród w Holandii 08:30, 29 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Kochane dziewczyny! No nie mogę Was zostawić! Jak znowu poczytałam Wasze posty, to zapomniałam o tym nieprzyjemnym incydencie natychmiast. Tyle tu fajnych osób, czy ja się muszę denerwowac kilkoma, które są po prostu inne niż ja? Nie muszę. Niech to wszystko pokryje kurz zapomnienia
A na dowód, że nie próżnowałam tak całkiem , obiecane fotki zakupowe, a potem jeszcze kilka z innego fajnego miejsca. Ale najpierw dla Ani Monteverde, Any, Syli, Irenki, Ozz, Julity, Anity, Leny, Bety, Agniechy, Weroniki, Gabika, Elizy, Tess, Moniki najładniejszy, jaki znalazłam. Bardzo Wam dziękuję.

cieszę się że przemyślałaś i do nas wróciłaś

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 08:29, 29 sie 2012

Do góry
i parę szczegółów z przetasowania na wrzosowisku

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:28, 29 sie 2012

Do góry
Irenko,
wczoraj przegapiłam i życzeń nie złożyłam.
Dzisiaj chcę gapiostwo naprawić i Tobie przyjemność sprawić.
Nie wiem ile kończysz lat, ale jesteś sympatyczną kobietką, przed którą cały świat.
Nie żałuj tego co minęło,
Lecz czekaj na to czego się jeszcze nie osiągnęło.

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 08:28, 29 sie 2012

Do góry
kosmatkę olbrzymią przeniosłam koło bonsaia w róg, tam ma więcej cienia, bo na wrzosowisku słonko ją trochę paliło jednak i musialam poobcinać uschnięte listki

w środku będzie jeden większy kamień (nie te przypadkowe 4 maluchy) i wysypany żwirek dookoła

Ogród z perspektywą na przyszłość 08:25, 29 sie 2012

Do góry

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 08:25, 29 sie 2012

Do góry

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:24, 29 sie 2012

Do góry
c.d.

a tak jest obecnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies