Bogdziu, tutejsze łaki to wyglądają lepiej niż mój trawnik! Gdzie ja tam dziewannę znajdę. Ale może kupię sobie. Bo tu nie ma zmiłuj - nic za darmo Raz widziałam jak jedna Pani pokrzywy w doniczkach sprzedawała. Niedrogo, po 1 euro Dasz wiarę?
Bogdziu, jak ja lubię te rymowanki ilustrowane. Dziewanna to istna piekność A u mnie, choć róznych rózności się wysiewa okazale, akurat panna powyższa nie może jakoś trafić Pozdrawiam ciepło
Agatko sikorki pozostają na zime wiec małe sa szanse że ta ode mnie przyniesie Ci ziarenko , więc może znajdź gdzieś na łąkach i jedna sobie przekop do ogrodu. Dzieki ze zagladasz. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdziu, tutejsze łaki to wyglądają lepiej niż mój trawnik! Gdzie ja tam dziewannę znajdę. Ale może kupię sobie. Bo tu nie ma zmiłuj - nic za darmo Raz widziałam jak jedna Pani pokrzywy w doniczkach sprzedawała. Niedrogo, po 1 euro Dasz wiarę?
O matko ale ten świat dziwny. Pokrzywy i chwasty zniknęły? No to może Ci wysłac nasionka bo sadzonki zwiędna szybko , one dosc delikatne są.Ja dostałam od Ell dziewannę kolorową taki lekki róż tak więc wmożna juz i takie nowinki dostac ale jakoś nie spotkałam dotąd tak że mogę jedynie tą polną wysłac jeśli chcesz.
Jeszcze ja!Z gratulacjami! I za dziewannę i za rymy! Buziaczki!
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Witaj Bożenko, kolejny świetny wierszyk i zdjęcia sikorek także. U mnie dziewanna panoszy się wszędzie, pozwalam jej. Podobno odstrasza szczury, oczywiście nie mam z nimi problemu. Pozdrawiam
i jak tu po takim wierszu i ilustracjach, nie kochać dziewanny
wielka jakaś i inna
skoro wy takie okazy przesadzacie, to ja tym bardziej przystępuję do dzieła bez strachu
taki zgrany z was duet, że syn nic nie może pomóc ...u nas podobnie
O matko ale ten świat dziwny. Pokrzywy i chwasty zniknęły? No to może Ci wysłac nasionka bo sadzonki zwiędna szybko , one dosc delikatne są.Ja dostałam od Ell dziewannę kolorową taki lekki róż tak więc wmożna juz i takie nowinki dostac ale jakoś nie spotkałam dotąd tak że mogę jedynie tą polną wysłac jeśli chcesz.
Bogdziu, bardzo, bardzo dziękuję Ale gdzie ja tam będę Ci głowę zawracać nasionkami Poszukam , powinno się znaleźć tutaj też. A pokrzywy i chwasty nie zniknęły! Tylko jakieś dziwne. U mnie na przykład za chwasta robi taka roślinka, co Irenka kiedyś pokazywała - coś chińskiego. I Irenka mówi, że w Polsce to rarytas. A ja nie mogę się tego w żaden sposób pozbyć. Ciągle mi wyrasta w najmniej spodziewanych miejscach. No takie dziwy natury Pozdrowienia