Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:49, 31 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Sylla dzięki za komplimenta
Sylwia co z tymi carexami zrobić, dla mnie za pstrokato?
Przy dużych kulach bukszpanowych rosną białe ciemierniki. Pójda na brzeg rabaty a pomiędzy kule carexy? Co ty na to?

Marzenko, podążasz w stronę światła
Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie, to bym dała pod te kule bukszpanowe, tak minimalistycznie, po prostu runiankę japońska 'Green Carpet'
A co to za drzewko tam rośnie na środku, bo dokładnie nie widzę? Czy to jest magnolia?

Drzewko to oczywiście magnolia Betty lub Susan nie umiem odróżnić to moje najukochańsze drzewa w ogrodzie
Anitko runianka jest za bukszpanami, okala kąt z drugiej strony, już się ładnie rozrosła i czekam na ożywienie rozplenic -to druga strona rabaty za bukszpanami. Jeszcze na tych zdjęciach jest mała ale teraz juz się rozrosła zarówno runianka jak i rozplenica.

Na tym zdjęciu widac jak rozplenica ożyła 1 z 6 szt... Posadziąłm już kolejne, a ta duża zastąpi madżenkowego potwora
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 20:48, 31 sie 2012

Do góry
Betysiu gratuluję 100, no chyba na niej się nie skończy????

Mój 4 arowy azyl... 20:45, 31 sie 2012

Do góry
Basiu gratuluję 300

Bajkowy ogród Weroniki 20:45, 31 sie 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
[b]
Weroniko jaka piękność kiedy moja tak zakwitnie, zdradź co jej podtykasz?
Mój 4 arowy azyl... 20:44, 31 sie 2012

Do góry
Basiu gratuluję, życzę samych sukcesów i radości ogrodniczych

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:38, 31 sie 2012

Do góry

Poniewaz chwilowo nie mam wstępu do kuchni ... M leczo na jutrzejszą imprezę robi... wkleję historię potwora...

8 czerwca - bukszpan i mała trawka

30 czerwca - bukszpan i spora trawka

17 sierpnia - bukszpan zjedzony przez potwora
Funkie - Hosta 20:37, 31 sie 2012

Do góry
Woooow ,ależ trafiłam na fajny wątek
Piękne hosty prezentujecie
Wiec jako, że tu hostowo to i ja swoją pokażę
Rajski ogród Ani 20:35, 31 sie 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających miłego dnia

Wczesnie kobea Ci zakwita
Ja już drugi rok wyhodować jej nie potrafię Nie mam pojęcia, co robię nie tak...
Podziel się Aniu instrukcją uprawy
Basiu moje kobee kwitną może dlatego, że:
- wysiałam je pod koniec marca, stały na parapecie w domu
- do pojemników na dwór wysadziłam na początku maja
- stoją w słonecznym miejscu, pozbawione przeciągów,
- podlewam je nawet 2x na dzień wodą deszczową lub z jej braku odstałą w starej wannie
- co drugi dzień karmię odżywką dla kwitnących,
- nie rosną w gruncie tylko w pojemnikach i kwitną
Jedna stoi pod domem między oknami, a drugą postawiłam przy wierzbie obok pojemnika komunalnego na odpady, żeby złagodzić widok i pozwoliłam jej się piąć po wierzbowych gałązkach. Jak już wcześniej pisałam wysiałam białe i fioletowe, kwitną obie, chociaż fioletowa ma mniej pąków. ot i cała tajemnica
Rajski ogród Ani 20:22, 31 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Za kobeę dziękuję! Kotki.... nadmierna ilość....kłopotki.Szybko trzeba ich oddać w dobre ręce.
Pozdrawiam z deszczowego Pomorza.

Haniu deszczyku, deszczyku podeślij, bo cały dzień jednak nie padało...a teraz tylko trochę pokropiło
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:20, 31 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

No to żeś sie z Sylwią zsynchronizował.....
Ale mam jeszcze trzy duże kule bukszpanowe, takie trochę łyse, chyba tam te carexy przerzucę. Pomyślę nda Waszą koncepcją.

Choć raz się z Sebkiem telepatycznie dogadałam Kule bukszpanowe możesz również podsadzić hakonechloa ... tutaj zdjątko ...

a gdzieś mi zniknęło.... w czasie poprawiania błedów
Nie mam takich dużych przerw pomiędzy bukszpanami a hakone duże. Ale jutro pofocę i pomyslimy gdzie je upchnąć
Bajkowy ogród Weroniki 20:20, 31 sie 2012

Do góry
Irenko, za rok Twoje hortensje będą też piękne, co rok piękniejsze.
Dajano, Ty to wiesz najlepiej, czy można nie kochać takiej mordeczki, przylepki, on tak się stara na naszą milość zasłużyć. Dlatego tak przegania wzdłuż płotu szybko jeżdżące auta, a buty wynosi, żeby nas wyprowadzić na spacerek i dotlenić, ja muszę za nim pobiegać, a to dla zdrowia...A jak siądzie przede mną i spojrzy w oczy, albo jak nas wita na dwóch łapkach i zagląda do torby, jak dziecko, jest kochany trzpiotek i już.
A z Twoją Moli gdyby się spotkał, to dopiero byłby film. Tamten to mój niespodziewany debiut, aż się zdziwiłam, ze coś się nagrało.
Cieszą mnie Twoje postępy ogrodowiskowe, za rok będzie bajka.
Pracownio-bajko, czekam cierpliwie na Twój ogród, choćby na maila. (wysłałam na wiadomości) Jestem ciekawa ogrodu i Ciebie.
Sebku, dziękuję. A jak sprawy motoryzacyjno drogowe? Z pewnością będziesz dobrym kierowcą.
Pozdrawiam ostatniego sierpnia 12r.

Znów kwitnie dwukolorowa Kronenbourg
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:20, 31 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ale mam jeszcze trzy duże kule bukszpanowe, takie trochę łyse, chyba tam te carexy przerzucę. Pomyślę nda Waszą koncepcją.

Choć raz się z Sebkiem telepatycznie dogadałam Kule bukszpanowe możesz również podsadzić hakonechloa ... tutaj zdjątko ...

Nie mam takich dużych przerw pomiędzy bukszpanami a hakone duże. Ale jutro pofocę i pomyslimy gdzie je upchnąć
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:18, 31 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:18, 31 sie 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Miałabyś dwa naroża z jaśniejszym akcentem z jednej trawki z drugiej róże .....

Z drugiej niestety brzeg jest w bergeni i golteri i jeszcze kula solarna.. więc raczej róże są w głebi rabaty
Ale macie rację, postoję jutro i popatrzę, bo jakoś mi te carexy nie pasowały ..
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:17, 31 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ale mam jeszcze trzy duże kule bukszpanowe, takie trochę łyse, chyba tam te carexy przerzucę. Pomyślę nad Waszą koncepcją.

Ale hakone duże rosną a ja nie mam takich odstępów jak ty.... U Ciebie ślicznie
Postawić trawkę nad i... 20:17, 31 sie 2012

Do góry
...witam odwiedzających...
kwiatuch jeszcze letni dla Was..

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:15, 31 sie 2012

Do góry
Nooo - pomysł na prawdę super !

Wersja mini mini 20:15, 31 sie 2012

Do góry
Dla Wszystkich odwiedzających moja ostatnia biało różowa hortensja

Wersja mini mini 20:13, 31 sie 2012

Do góry
I ja też mam potworka...

winobluszcz pięcioklapowy, wiosną tego roku miał ok 70 cm wysokości, teraz ma ok 2,5 - 3 m. Trochę przeraża mnie jego tempo ale na moje słoneczne ogrodzenie jest idealny najwyżej za 2 lata będę karczować.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:12, 31 sie 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Choć raz się z Sebkiem telepatycznie dogadałam Kule bukszpanowe możesz również podsadzić hakonehloa ... tutaj zdjątko ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies