Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

jotka 16:47, 09 lis 2012

A mnie sie przypomniała nasza Mieszanka studencka Chyba już nie produkują
Slawko 16:57, 09 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)

Irenko wrocławianko, o tych rzeźbach wiesz więcej, opowiedz...
.

Świetne to jest Nie widziałam

1 to rzeźba "Przejście" - bardzo lubię spoglądać na tych ludzi wychodzących z podziemia
http://nazawszewarszawa.blogspot.com/2010/02/wrocaw-by-night.html
2. Szklana ściana to nowa część w kolorach Mondriana w naszej pieknej przedwojennej RENOMIE. Zachywca mnie cały dom towarowy, prawie jak paryska galeria galeria lafayette

Kiedyś na pewnym portalu o architekturze, oglądałem właśnie RENOMĘ... po kilku miesiącach, podczas wycieczki szkolnej budynek strasznie wydawał mi się znany...i skojarzyłem zaraz, że go nie tak dawno oglądałem na portalu i się nim zachwycałem, a teraz stoję przed nim "oko w oko"...cudo architektury... jeszcze miałem tego dnia jedno szczęście...otóż okazało się, że w tym centrum jest spotkanie aktorów z serialu Pierwsza Miłość... siedzieliśmy o dziwo w pierwszych rzędach...autografy, zdjęcia i wspomnienia wyjątkowe Wrocław jest piękny...
EPODLAS 17:12, 09 lis 2012

Weroniko, fajny reportaż z wycieczki. Byłam we Wrocławiu dosyć dawno. Już wtedy był piękny. A te rzeźby wychodzące z ziemi robią wrażenie. Skały w Czechosłowacji - tak blisko, warto by pojechać i zobaczyć.
weronika77 19:43, 09 lis 2012

Slawko , zachwycaj się dziełami artystów, idź w ich ślady, bo Ty możesz, i życzę by historia się powtórzyła w sprawie zachwytu nad Twoim talentem i jego efektami. Pozdrawiam.

A w sprawie chryzantem, oto moje. Z żółtych herbatka dobra na przeziębienia, w smaku też.
Slawko 19:46, 09 lis 2012

weronika77 napisał(a)
Slawko , zachwycaj się dziełami artystów, idź w ich ślady, bo Ty możesz, i życzę by historia się powtórzyła w sprawie zachwytu nad Twoim talentem i jego efektami. Pozdrawiam.

A w sprawie chryzantem, oto moje. Z żółtych herbatka dobra na przeziębienia, w smaku też.

Dziękuję za miłe słowa... ślicznie u Ciebie wyglądają...ale kolory Znów coś nowego się dowiedziałem, że ich kwiaty są jadalne pozdrawiam
weronika77 19:55, 09 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Weroniko, fajny reportaż z wycieczki. Byłam we Wrocławiu dosyć dawno. Już wtedy był piękny. A te rzeźby wychodzące z ziemi robią wrażenie. Skały w Czechosłowacji - tak blisko, warto by pojechać i zobaczyć.

Bożenko, ja widziałam skały w Czechach, a w Słowacji byłam dawniej w Rajeckich Teplicach na kąpielach termalnych. Ania pisała, że w Saksonii są podobne... Do Czech blisko, jedź.
My dostajemy e-mailowe propozycje np. z Grouponu, tanie, mogę Ci podrzucić link na pw. Pozdrawiam.

Moja kwitnąca róża chińska

i moja jesień za oknem.
weronika77 20:23, 09 lis 2012

jotka napisał(a)
A mnie sie przypomniała nasza Mieszanka studencka Chyba już nie produkują

Jotko, nie pomyliłaś Mieszanki z Wedlowską...Studencka, orzechy i rodzynki jest dostępna. Pozdrawiam.

W domu obficie kwitną fiołki afrykańskie,

za oknem tak, chociaż...kwitnie ciemiernik.
barbara_kraj... 00:15, 10 lis 2012

Wrocławia nie znam, byłam tam zaledwie kilka razy ale moja córka uwielbiała to miasto. Mówiła, że "Wrocław ma duszę"!
Piękną wycieczkę mialaś, Weroniko
dajana 23:42, 10 lis 2012

asc napisał(a)
Weroniko... o przygodzie Kajtka już czytałam gdzieś wcześniej.... tylko nie wiedziałam jak się skończyło, bo było świeżo po akcji... Ja po kilu takich niemiłych sytuacjach teraz z psem nie ruszam się bez gazu w kieszeni.... A tu na wsi... wogle już nie chodzę bo się boje wszystkich luzem biegających burków...

Czytam i nie wierzę ,,chodzi o Kajtka Miał wiele szczęścia zatem Pilnuj go Weroniko ,, one są ufne wobec nie tylko ludzi ale i zwierząt Niestety ta rasa nie jest lubiana przez większe psy One natomiast lubią wszystkie inne ,,byle mieć towarzystwo .Ucieknie zawsze kiedy tylko zobaczy choćby szparkę we furtce Nawet pogryzienie niczego go nie nauczy bo one chyba instynktownie biegną do każdego z braku towarzystwa.Moja Moli też ucieka ale jej się zdarzyło to raz ,przez ,syna bo zostawił otwartą furtkę.Bardzo jej pilnuję od tamtej pory a furtkę zamykam na klucz to jedyne wyjście dla jej bezpieczeństwa Ostatnio dopadła kota ,kot nie zdążył wleść na płot aby uciec ,,nie potrafił się bronic postraszył ją jedynie i wlazł na sosnę Siedział na czubku dwie godz a ja wspinałam się po drabinie aby go zdjąć Biedne kocisko było w takim stresie że nie umiało zejśc z drzewa .Ona próbowała go ugryśc w zadek więc to nie z przyjażni biegła Niby ogonkiem merdała ale nie do końca .Na słowo kotek dostaje szału płacze a serce jej wali jak młotem .Nie wiem do końca dlaczego tak reaguje na kota Podobno kiedy była malutka bawiła się z kotami chyba juz zapomniała o tym .Utulaj Kajtusia ode mnie .A dla ciebie uściski
weronika77 21:48, 11 lis 2012

Dajanko, Kajtek mocno pogryziony przez nieznanego psa, który uzurpuje sobie prawo do dziury pod siatką u sąsiedniej dużej suki, do której Kajtek właził przez tę dziurę i dobrze się bawił. Czy będzie miał uraz...
Napastnika obszczekuje aż prawie płacze. Ale dziurę omija z daleka.Ale jak długo...
Towarzystwo mu pan częściowo rekompensuje na komputerze z pieskami na You tube.
Koty też ogląda i też mu wzrasta tętno.
Ale w podróży jest kochany, w hotelu zachował się dystyngowanie. I oczywiście nasłuchał się komplementów, że piękny, że grzeczny.

Z czeską elegantką suczką sobie pogadał.

Tutaj u pani na kolankach suszy ząbki.
Dajanko, widziałam, że Sebek dał odpowiedź w sprawie róż. Wiem, że się nie tnie jesienią, i czas jeszcze na kopczyki, ale te przesadzane teraz trzeba zakopczykować. Ja dwie nawet skróciłam bo były za wysokie, czy to dobrze, okaże się wiosną. Teraz zabiorę się za wiązanie traw i juk. I o iglakach trzeba pomyśleć, żeby śnieg ich nie zdefasonował. Pozdrawiam.