Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Blaski i cienie nowego życia 11:42, 16 sie 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
A z dwóch dzisiejszych spacerów naznosiłam różności i zrobiłam dekoracje letnio-jesienne
Dekoracja 1

Dekoracja 2

Dekoracja 3

Bardzo ładne te Twoje dekoracje, widzę masz tak jak ja, ja też zawsze coś ze spaceru przyniosę i kombinuję. Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:40, 16 sie 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim za gratki i piękne kwiatki, takie bym mogła mieć przec cały rok!

Bożence, Marcie, Julicie, Małgosi- u ciebie w wątku napisałąm o rycynusie, Marzenko - dzięki za

foto i cieszę się ze spotkania i twojej pięknej relacji z Pragi, Ani - już mnie twój Merlin zachwyca i

kształtem i zapachem, Gosi, Zbysiowi, cudne te bliźnięta, Celinie za pachnące lilie,

Konstancji30, za wspaniałe teksty, Agnieszce, Krysi, co mimo budowy zajrzy

Madzi, która pamięta o rozwarach mimo urlopu, Marzence, która od razu na kawę zaprasza,

Karolinie - takie same rudbekie, non stop kwitną, Robertowi, za piękne zdjęcie, Sebkowi

- piękna róża, Agacie - świetna podpowiedź rabaty, Joance, któej humor nie opuszcza,

Gabrysi - dzięki za pochwałę, Basi- my z Anią siostry duchowe, więc i wątek podobnie leci,

i dziękuję za nasiona i słowa uznania dla ogrodu, kasik778- witaj u mnie, cieszę się bardzo,

Bożence z Mój ogród, Sylwi i Weronice

i dla was kwiatki, kwitną na potęgę
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:36, 16 sie 2012

Do góry
Sfotografowałam całą rodzinkę.

A tu rodzinka po cięciu

Na chwilę obecną wyróżnienie otrzymują: Betalux, Cheroke, Brandy Wine, Roman (słodziutki, ale za mało wilgotny na kanapki) i oczywiście Koralik.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:24, 16 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

Ptaszorki - jedna z połamanych ostróżek znowu będzie kwitła

Z pervoskią przed nimi - ciekawe czy przetrwa zimę...

Genialne są. To jest rodzajów ozdoby, którą chętnie postawiłbym u siebie
Packwood House Anglia 11:23, 16 sie 2012

Do góry
Za mało czasu było. Myślę, że warto zobaczyć wnętrza, skoro detale architektoniczne na zewnątrz są takie ciekawe.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:21, 16 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Sobotnia Hot Lava - jeżóweczka z bliska:

A miskant kwitnąć zaczyna:
l

ale fajne ptaszory. Skąd je masz? ( pewnie pisałaś ale wiesz, nie nadążam za wieloma wątkami).
Jeżówka Hot Lava- dla mnie cudo, cudeńko. tez mam pomarańczową i czerwona od 3 dni- to moja ostatnia fascynacja, jeżówki w gorących kolorach.
Mam wątpliwości co do miskanta Twojego - czy to aby nie Spartyna grzebieniasta- kwiatostan wyglada jak spartyna. To jest cudna trawa, tworzy piękne , bujne przesłony. Tyle że wściekle się rozrasta, potrzeba jej dużo miejsca, ma krótkie rozłogi.

Zerknij, tu są dobre zdjęcia:
http://www.dobrepole.pl/Spartina%20pectinata%20%22Aureomarginata%22_-_spartyna%20grzebieniasta_nlat_509.htm
Mój ogród 11:21, 16 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

Zachód słońca, jak pisałam był niesamowity, do tego była tęcza, którą jednak nie udało mi się ładnie sfotografować. Powietrze było przejrzyste no i ten widok!!!!

Zdjęcia, zostały niedużo poprawione, naprawdę tak to wyglądało.

Moja jedyna pergola w ogrodzie. Błękitny Anioł już przekwitł, a Purpura Plena Elegants, jeszcze pięknie kwitnie.

Bozenko! Nie tylko zachód słońca cudny!! Powojnik tez po prostu zachwyca!!! Do zobaczenia w sobotke!!!!

Piękne fotki zachodzącego słońca, a powojnik to po prostu cudo... ta kaskada kwiatów
Packwood House Anglia 11:14, 16 sie 2012

Do góry

Przez moment zastanawiałam się, czy ta postać nie jest zjawą z Makbeta. Ale świeciło słońce, las nie podchodził, 12 Apostołów (jak nazywają te cisy w przewodnikach) stało nieporuszonych:

Ogród w lesie 11:12, 16 sie 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
W głosowaniu : 2:0 i dwa Brutusy przeciwko mnie...
Widzę Cię, Ewka...nie chowaj się. Oj! Dam Ci popalić u Kapiasów...
Kto jeszcze weźmie udział w referendum, bo murarzom zaprawa zastygnie.

Oj.. to Cię zmartwię... Ja nie palę
Packwood House Anglia 11:08, 16 sie 2012

Do góry

Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:08, 16 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Julka prosiła o fotki zurawki z bliska. Czy ktoś jest w stanie zidentyfikować jaka to odmiana?

Dzięki Marzenko podobna do mojej, więc mam nadzieję ze zidentyfikowana

W botanicznym kulki zachwycające, a u Ciebie powaliły mnie piękne nasadzenia białych doniczek
Zielony galimatias 11:04, 16 sie 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Konstancjo, brawo

Ujęłaś, z własciwym Ci polotem i dowcipem - wszystko to, co dopada
k a ż d e g o, kto trafia do Ogrodowiska

To tak , jakbym czytała o swoich perypetiach ogrodowych.
Iza, trafiłaś w sedno sprawy. Ja też tak działałam. Najpierw wioska - kolorowo było i różnorodnie, potem zielenie - nudno i smutno w sumie a teraz mam mętlik w głowie i wiem, że nic nie wiem.
Jakie to trudne pogodzić w jeden ogród wszystko to, co się podoba, co zachwyca i to, co jako wytrawny ogrodowiczanin mieć wypada...
Mam z Ewą ten sam problem. W zeszłym roku zachwycałam się murkami z łupka...a w tym roku chętnie bym je pożegnała...co robić? jak żyć? Że spytam dramatycznie.
Pozdrawiam Was, kochani i idę dumać dalej nad moim ogrodem.

Agniesiu, to ja jednak chyba starsza od Ciebie jestem, bo erę kamienia łupanego mam już za sobą
...i to nie dlatego, że łupki nie są urodziwe.. przyczyna raczej tkwi w chęci powiązania sielsko-angielskiego charakteru domu z ogrodem.. Były zakusy by zrobić podmurówkę w ogrodzeniu z łupka, ale się nie dało.. bo ogród za mały i nie ten klimat.. Ty masz ogród duży, z zapożyczonym leśnym krajobrazem, łupki tam są jak najbardziej urokliwym elementem dekoracyjnym
A ja... teraz jestem na etapie ogrodu naturalistyczno-romantyczno-renesansowego z elementami kubizmu... Madżenka nawet proponowała skopiowanie Wersalu, ale w jakimś zakątku zawijasek się nie zmieścił.. .. ale mój koń ruszył z kopyta!.. widzę światełko,.. ba - widzę światło w tunelu

Madżenka obudziła we mnie uśpione obszary wizji artystycznych...Madżenka..:
Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 11:02, 16 sie 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)

Wg mnie to Zebrinus Ale ja świeżok jestem, mogę się mylić
Dziękuję za miłe odwiedziny

Też sądziłam, że to Zebrinus ale to o wiele, wiele mniejsza trawka jest, taka miniaturka i to się właśnie apache zwie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:02, 16 sie 2012

Do góry
No, Aga, sama tego chciałaś, znalazłam, ale u Mexykańców to już apogeum. Jeszcze mam jakieś podpisane Gigant i te mogą mieć coś koło tej wagi, ale zobaczymy, bo jeszcze dojrzewają.

Jeszcze model się domaga swojego zdjęcia porównanwczego więc wstawiam. Pomidor Mexico na głowie wyrośniętego 7-latka

Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:55, 16 sie 2012

Do góry
Bogda napisał(a)

I jeszcze ta donica dostała zamiast goździków wrzosy

Boziu mój, wczoraj u Gosiaka, dzisiaj u Cię-pierwszy raz widzę taką trzmielinę wielką-co ja gadam trzmielinisko!!!takie wielkie liściory...ło Matko

piękne nowe nasadzenia, a astry miniaturki też mi przypadły do gustu
świetna relacja z botanika; u mnie pluskawica w końcu zakwitła, ale kwiaty okrutnie śmierdzą, łądne liście i kwiat, ale z daleka
Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 10:55, 16 sie 2012

Do góry

Wg mnie to Zebrinus Ale ja świeżok jestem, mogę się mylić
Dziękuję za miłe odwiedziny
Nigdy nie mów nigdy 10:49, 16 sie 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)

Tak mnie nawiedziło dzisiaj, że mam dziurę między rh i coś wypadałoby tam posadzić.Jest tam jakieś 90 cm miejsca

I z góry zdjęcie

Jest po prostu pięknie

Madziulko! W porównaniu z tym co było , to tak
Ale dziury widzę i pomocy potrzebuje czym je zatkać

Wiem, że zawsze czegoś będzie brakować, coś będzie można przemeblować, no bo jak nawet Danusia zmienia to ja nie mam pytań !!
Ale u Ciebie jest już naprawdę superaśnie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:45, 16 sie 2012

Do góry
Piórkówki Hameln kwitną

Mozga z rozchodnikiem:

Ostatnia tegoroczna tawułka miniaturka:

Siewki ostróżek

Miskantów muszę więcej posadzić, cudne są:

Kyushu kwitnie już miesiąc:

Grandiflora się zbiera:

Anabelka zzieleniała
Mój ogród 10:43, 16 sie 2012

Do góry
Rosa rogusa. Zawsze mi się podobała. Za zapach, za czerwone jabłuszka jesienią i ładnie przebarwiające się jesienią liście. Niby taka zwyczajna roślina, a ja mam z nią kłopoty. Cały czas walczę z mączniakiem na niej. W tym roku już 2 razy pryskałam Sckore, zrobię to jeszcze raz. Ale są sukcesy. Pierwszy raz zawiązała owocki. Nie jest obsypana kwieciem, ale kwitnie długo. Zapach roznosi się po ogrodzie.

Powstaje nowa rabata, tu widać ją na drugim planie, po prawej stronie

Pięciornik Gold Finger, kupiony w tym roku.

I jak tu nie kochać cynie? Za te kolory, za niezawodność i za to że są.

Nigdy nie mów nigdy 10:38, 16 sie 2012

Do góry
Madzioskoczek napisał(a)

Tak mnie nawiedziło dzisiaj, że mam dziurę między rh i coś wypadałoby tam posadzić.Jest tam jakieś 90 cm miejsca

I z góry zdjęcie

Jest po prostu pięknie

Madziulko! W porównaniu z tym co było , to tak
Ale dziury widzę i pomocy potrzebuje czym je zatkać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies