Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rozpoznawanie traw 11:40, 20 wrz 2012

Do góry
Mam do zidentyfikowania dwie trawki. Wyglądają na jakieś miskanty. Rosną w trawie, więc są zapuszczone, ale coś widać. Będę wdzięczna za pomoc.

Pierwsza. Ta nigdy nie kwitnie.

Liście

Łodygi

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:34, 20 wrz 2012

Do góry
Druga jest delikatniejsza i mniejsza.

Tak w tej chwili kwitnie

Kolorowe rabaty 11:31, 20 wrz 2012

Do góry
Jest sprytniejsza ode mnie,albo ogon,albo ciut więcej się udało w tym gąszczu Ciepłe

Ten pan usłyszał dźwięk telefonu i tylko dlatego skierował nieco w bok dziób inaczej nie wiadomo by było co to za kos

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 11:31, 20 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
Kolejne okazy do podziało to Miskant Cabaret może z 4 sadzonki będą

Rozpleniaca Red Button - oczywiście też do podziału

No i śliczny Miskant Purple Fall - podobno przebarbia się na czerwono jesienia - oczywiście do podziału

Jak wam się podobają zakupy ?
Tylko zastanawiam się kiedy dzielić? czy teraz czy lepiej czekac do wiosny.... sama nie wiem może teraz jak mi sie uda rodzielic beż uszkodzenia korzeni, a resztę na wiosnę.

I te SUPER!
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 11:30, 20 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
Ot takie małe zakupy zrobiłam bo juz nie mam pomysłu gdzie ro rozsadzać
Niestety ja się nie umie powstrzymac jak widze takie ładne okazy
Więc kupiłam sobie :
Carex comans Frosed Carls - mam zamiar podzielic go na co najmniej 8-10 sadzonek.

Carex comans Bronze -równiez do dzielenia 8-10

Te zakupy to rewelacja
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:26, 20 wrz 2012

Do góry
Mam do zidentyfikowania dwie trawki. Wyglądają na jakieś miskanty. Rosną w trawie, więc są zapuszczone, ale coś widać. Będę wdzięczna za pomoc.

Pierwsza. Ta nigdy nie kwitnie.

Liście

Łodygi

Pszczelarnia 11:24, 20 wrz 2012

Do góry
Zostawiam ku pamięci,zawiązania supełka
Przemeblowanie na tyłach... 11:14, 20 wrz 2012

Do góry
Mam za domem taki nieduży pas ziemi. Było tam już wsadzonych dużo roślin, raczej odpowiednich dla tego miejsca. Ostatnio jednak było tam wielkie wykopalisko, bo obudowywaliśmy studnię. Trzeba było rośliny wykopać. To właśnie zainspirowało mnie do "przemeblowania". Bardzo lubię przestawiać meble, więc chętnie skorzystałam z okazji, aby zmienić układ roślin za domem. Do tej pory było tam raczej trochę dziko, a chciałabym, aby było nieco eleganciej. Nieco, bo styl dziko-naturalistyczny lubię, w takim się dobrze czuję. Nie pasuje mi jednak styl uporządkowany, gładziutki, wyrównywany przy pomocy linijki. Oczywiście totalnego chaosu też nie lubię. Chaos musi być pod kontrolą (czy to się aby czasem nie wyklucza? ....)

No dobrze. To miejsce wygląda aktualnie tak: (1cm na kartce=1m w rzeczywistości).

Blaski i cienie nowego życia 11:10, 20 wrz 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Danusiu- mam prośbę do Ciebie o radę w sprawie rozmnażania berberysów-są dorodne

czy dzielić je odrywając boczne odrosty????

No właśnie miałam się pytrać jak będziesz je rozmnażać
Blaski i cienie nowego życia 11:01, 20 wrz 2012

Do góry
Danusiu- mam prośbę do Ciebie o radę w sprawie rozmnażania berberysów-są dorodne

czy dzielić je odrywając boczne odrosty????

Kolorowe rabaty 11:00, 20 wrz 2012

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)

Alez ładny ten tytoń, a ja w tym roku nie miałam to sie u Ciebie napatrzę

A proszę i nie krępuj się wąchaj )))))))
Pozdrawiam Ewo

Dzień dobry.
Marcia nie znam tego Twojego "Tytonia" a jest b. piękny i kusi mnie zapachem, co to za roślina, czy to z nasion, czy rozsady, i jak się nazywa, i czy zimuje.
Też mam takie funkie białe ale też nie znam niestety nazwy, natomiast rozrosły się ponad miarę, lubią nawóz w każdej postaci
Pozdrawiam

Bogusławie drogi to są jednoroczne tytonie ozdobne.Są różnej wysokości ten tu konkretny zielony jest średniego wzrostu jakieś może ma 50 cm jest z nasionek można kupić wiosną gotowe sadzonki Kolory są różnie chyba tylko niebieskiego i pomarańczowego nie ma
Na 220 stronie przytula się bordowy wyższy egzemplarz,który po zeszłorocznym kwitnieniu wysiał się sam
Jeszcze gdzieś wcześniej na froncie jest różowy niższy .Pachną sobie jak otwierają kielichy.W słońcu tytoń ma zamknięte i opuszczone w dół
Blaski i cienie nowego życia 10:59, 20 wrz 2012

Do góry
I moje doczekane berberysy Admiration- do rozmnażania, będą tworzyły barwną obwódkę przy Rh

I jedna żurawka Marmelade

Ogród z perspektywą na przyszłość 10:56, 20 wrz 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Julito, właśnie dziś zaczęłam przesadzać. Nie wiem czy to do końca to, ale jest lepiej niż było.

Witam serdecznie - podglądam regularnie bardzo mi się u Was podoba - nasadzenie extra. U mnie rośnie stara, wielka i krzywa brzoza może trochę odgapię
Blaski i cienie nowego życia 10:55, 20 wrz 2012

Do góry
Zakupy:
Miskant Morning Light- czekałam na niego od lipca, będzie rósł za H.Silver Dollar

Little Zebrinus-rośnie do 1,5m ,będzie za jukami przy tujach

Carex morrowi "Ice Dance"-ona mi się od początku podobała, znajdzie swoje miejsce i zrobię kilka sadzonek bo jest dorodna

Hakonechloa macra All Gold- będę ją mnożyła w dużych ilościach,będzie w wielu miejscach

Kolorowe rabaty 10:43, 20 wrz 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Alez ładny ten tytoń, a ja w tym roku nie miałam to sie u Ciebie napatrzę

A proszę i nie krępuj się wąchaj )))))))
Pozdrawiam Ewo

Dzień dobry.
Marcia nie znam tego Twojego "Tytonia" a jest b. piękny i kusi mnie zapachem, co to za roślina, czy to z nasion, czy rozsady, i jak się nazywa, i czy zimuje.
Też mam takie funkie białe ale też nie znam niestety nazwy, natomiast rozrosły się ponad miarę, lubią nawóz w każdej postaci
Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:27, 20 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Po robocie Sebuś wybrał się do drugiej roboty

Pielenie na zielonym dachu

No w życiu bym nie przypuszczała, że będę komukolwiek zazdrościć PIELENIA !!!
Ogród na Cedrowej 10:12, 20 wrz 2012

Do góry
Ogród na Cedrowej 10:10, 20 wrz 2012

Do góry
Zastanawiam się tylko jak je oznaczyć aby pamiętać gdzie i co wsadziłam

Jaki macie na to patent ????

Moje tulipanki

Kolorowe rabaty 10:09, 20 wrz 2012

Do góry
Rzadko robię zdjęcia temu zakątkowi bo i mało się w tym sezonie tu dzieje.Przekwitają lilie to zwykle w jednorocznych siła i bylinach,ale jednych i drugich w tym roku tu mało.Po prawej stronie jest kawałeczek nowego biedaczka za 5 zł może da radę przezimować ...?
Zielony galimatias 10:05, 20 wrz 2012

Do góry

Zbieram wszystko do kupy
Co by łatwiej było to ogarnąć
Evchen napisał(a)
Ścieżkę wędrowników zaznaczyłam na niebiesko.
Jak widzisz - jest dość wysoko. Ciężko cośkolwiek wymyślić ...
A buka Marzenka proponowała na środek kółeczka

Tu projekt nr 2 Gosiaka:

No i ja mam nadzieję, ze Gosia zechce jeszcze trochę czasu poświęcić, i zrobi dwie jeszcze wersje:

1. z trzema serbami za kółeczkiem (zostawiając szmaragdy, które są, o ile się to zmieści)

2. bez serbów - ze szmaragdami tymi, co już są i dodatkowo także wzdłuż drugiego boku.

+ drzewko w środku kółeczka z kulkami

Idę do Gosi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies