Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

barbara_kraj... 18:36, 23 paź 2012

Gabriela napisał(a)
Dekadencja, schyłek, coś się kończy i nic się nie zaczyna...

No cóż, na odnowę sił nabrać trzeba
figa 00:12, 24 paź 2012

Witaj piękne zadbane skrzynie w tym warzywniku Czym są zaimpregnowane i co to za drewno jeśli mogę spytać? Dojrzałam jedną różniącą się kształtem od pozostałych czy w niej jest coś innego?
Masz piękny ogród chodzę po nim od wczoraj i jestem zachwycona kompozycjami.... coś pięknego. Bedę tu często zaglądać i szukać inspiracji jeśli pozwolisz)) pozdrawiam
akanta 20:04, 31 paź 2012

Gabriela napisał(a)
A ja lubię róże wszędzie - i na kupie i osobno, tyle ich jest, że wszędzie może rosnąć coś różanego.

Akanto, ja bym chciała chociaż taką temperaturę jak teraz, te kolory też mogą być, a potem wiesz, do gawry, jak pisałam u Ciebie.

Bardzo byłam zapracowana,może czułam że sypnie sniegiem tak się spieszyłam z pracami w ogrodzie.Ale teraz już zwolniłam i mam czas pozaglądać.Odnośnie zimy ,to pocieszają - ma być łagodna i oby nam się to pragnienie sprawdziło.Tak czy inaczej będzie sporo czasu na wertowanie ksiąg ogrodniczych i stron ogrodowiskowych oraz wypady na działeczkę.
Urszulla 14:04, 01 lis 2012

Zaglądnęłam, poczytałam o dekadencji, kretach i nornicach i widziałam pięknie oświetlony dom z jego otoczeniem, dużo cebul które wsadziłaś do ziemi. Nie czekamy jeszcze na wiosnę bo jak widać było parę dni temu zima też jest piękna, zwłaszcza jak można posiedzieć w cieple domowym
Pszczelarnia 10:35, 02 lis 2012

Wiele osób ostatnio mówiło, że nie pamiętają tak pięknie kolorowej jesieni. Że ta jest wyjątkowo wystrojona kolorami. Niech żyją liściaste!
popcorn 10:45, 02 lis 2012

Bez liściastych byłoby nudno! Tylko te liście, ciągle nawiewa nowe
pięknie Gabi u Ciebie; zima też potrafi być fajna - w górach, jak jest śniegu po pas
Jakoś przetrwamy te parę mcy!

pozdrawiam i miłego dnia - piątek!
betysia 09:32, 09 lis 2012

Dekadencja...hmmmm...
a my podziwiajmy kolorowe liscie, grzemy buzki w nawet pojedynczych promyczkach slonca i wspominajmy zapach roz...damy rade Gabrysiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sciskam slonecznie i przesylam duzoooo cieplych promyczkow...
EPODLAS 11:03, 09 lis 2012

A ja już chciałam pisać źle o jesieni, a właśnie wyszło słońce, to więc nie napiszę. Lubię jesień. Za wszystko : za kolory, melancholię, za to że można odpocząć trochę od ogrodu. I jeszcze dlatego, że już za niecałe dwa miesiące będą Święta.
Gabriela 14:27, 11 lis 2012

Dzisiaj to ja też lubię jesień.
Bo siedziałam na ławce na tarasie, w piżamie, czytałam książkę i piłam herbatę. Wszystko przed południem. Było bosko. Sami zobaczcie.

Gabriela 14:34, 11 lis 2012

Kolorki, trawnik po wertykulacji odrasta, chociaż jeszcze są dziury. A wysiany w październiku w miejsce łąki, na drugim planie, za okrągłą rabatą, po prostu rośnie. Jak na to patrzę, moje serce też rośnie.