Wpadłam wczoraj na "wspaniały" pomysł, że muszę jakoś wypielic pod skarpą zanim zielsko ruszy.
Zabrałam się za to sama z konieczności, ciekawe czy jutro się będę ruszać hmm
Nie mam niestety zdjęcia przed. Ale za to zostałam uwieczniona w trakcie pracy. Obsługa tej maszyny wymaga mnóstwo siły fizycznej, najpierw pielnik, potem glebogryzarka, a na koniec wygrabilam chwasty grabkami. Oczywiście przy samej irdze do poprawy ręcznie, bo za chiny ludowe nie miałam siły tam wjechać maszyną..
Piękne tulipanki, zresztą wszystkie, ale ten kolor taki niespotykany. Ostro popracowałaś wczoraj, fajne nasadzenia, bodziszki dobrze rosną, są niekłopotliwe. Ja też wczoraj w końcu spędziłam dzień w ogrodzie, bo pogoda się poprawiła.
Zakwitły pierwsze tulipanki Exotic Emperor uwielbiam je ,kwitną niezawodnie 3 sezon, nie wyginęły tylko się wręcz rozmnożyły najlepsza odmiana , polecam
Piękne kwiatuchy. Wiosna, nawet słoneczko chyba masz (???). U nas niedziela pochmurna i wietrzna, tylko siedzieć w domu.
Dobrze, że wczoraj było nieźle, to mogłam popracować w ogrdozie.
Twoje skrzynie rewelacyjne.
Baptysja jest przepiękna, ma cudny kolor. Ja dwa razy próbowałam ją hodować, kupiłam w doniczce, ale mi nie przezimowała. Potem znów kupiłam, schowałam na zimę, na wiosnę wyrosła, ale jakoś nie zadomowiła się u mnie niestety. Twoje łany są zachwycające.
Pięknie wszystko kwitnie, wiosna w pełni. Widzę, że poszerzasz areały, fajnie. Ja niestety mogę ewentualnie zmieniać.
Widziałam ostatnio w szkółce taką "donicę" z roślinkami za ok. 130 zł. Bardzo mi się podoba.
WOW! Pięknie, cudne tulipanki!
Ja dziś odpoczywam, pracowałam wczoraj, pogoda była sprzyjająca. Dziś wieje, pokrapuje od czasu do czasu i zdecydowanie chłodniej. Szczerze mówiąc, to zapaliliśmy w kominku i teraz jest przyjemnie.