Sebek masz rację, przejrzałeś mnie widać że dobrze liczysz....
Mam 420 tulipanów i narcyzów
200 krokusów
Szafirków 110
Irysów 50
Czosnkow giganteum i gladiator 11
na chwilę obecną zatem 791 szt i jutro kolejne 120 szt tulipanów
O matko chyba kupię jeszcze sto aby w sezon z tysiącem wejść...
Ubiegłorocznych nie liczyłam.....
powinno ich być 1000 ale tych 5 ma być symbolem ... wobec tego dla równowagi ja nie sadzę cebulek ... chyba ...
no i nic już nie napiszę bo zaniemówiłam
Iza nie ilość ale kompozycje się liczą
A skoro ja nie mam talentu do kompozycji to idę w ilość
Ale przyznam się, że w głowie jeszcze mi się nie narodzil pomysł na ostateczne wersje kolorystyczne i dlatego zbieram się do sadzenia i zebrać nie mogę
Ale jak mnie najdzie natchnienie to takim speedem posadzę, że sie nawet nie obejrzycie
Polecam na początek tulipany z grupy double - czyli pelne. Na jednej łodydze wyrasta kilka o wyglądzie różyczek lub jak kto woli piwonii efekt niesamowity nawet gdy posadziisz 10 szt
Ustrojstwo pod nazwą pikownik w cenie 12,99
Przyda sie do wtykania cebul gdzie większych dołków nie wykopię
Jak Ty na 1000 metrów tyle cebul kupiłaś, to ja na moje hektary niewiele mniej potrzebuję...
Nie będę na razie liczyć, wolę mieć spokojną noc... Może zacznę do zakupu ustrojstwa?...
Witam mam na imię Łukasz śledządz fora na stronie zauważyłem, że mało jest mężczyzn, ktorzy dzielą sie swoimi ogrodami bądź pomagają innym na forum,przeważnie jest większość kobiet,ale jak to w życiu bywa... jestem troche (bez obrazy) baba, lubie zajmować się kosmetyką domu i otoczenia,ktore sie wokół niego znajduje. Z tej oto racji zwracam się o pomoc gdyż nie mam koncepcji na ogród przed domem wiem, że chce aby był murek z kamienia lupanego i krzewy z małą domieszką kwiatów gdyż jest to maly ogodek tak jak wcześniej napisałem przed domem. zamieszczam zdjęcie ogrodu w takim stanie jakim sie znajduje teraz i prosze o pomysły ;]