Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 22:01, 09 sie 2012

Do góry
ell napisał(a)
Dziekuję Bogusiu. Andrzej sie postarał - gdybym musiała je robić sama, to pewnie byłby artystyczny nieład jak na schodkach zachodnich z polnych kamieni.

Bogdziu - u mnie juz końcówka przetworów, bo się wykończę. zrobię jeszcze soczki z czarnego bzu i może jak sie uda to ususzę grzyby i koniec w tym roku - no może jeszcze kompoty ze sliwek.

wystarczy tego dobrego

Ja normalnie w kompleksy wpadnę

Elu, ile Twoja doba ma godzi a tydzień dni?

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:01, 09 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

A ja doszlam do wniosku, ze zdecydowanie jestem fajna inaczej i na pewno mnie w szpitalu podmienili, bo rodzice calkiem normalni Tylko nikt sie nie przyznal

A to a propos czego było? Bo nie załapałam, jak zwykle

Kaśka ja spróbuję ... w moim przekładzie szanowni rodzice Boćka są ludźmi szacownymi i wyrażającymi swe emocje i opinie wprost i bez poziomów czyli zrozumiale dla większości entelegetnego społołeczeństwa ... córka ich Kasia natomiast wielobiegunowo postrzegająca otaczający świat wraz z tym wszystkim co potrafi sobie wyobrazić w swoim przekładzie dociera tylko do postrzegających inaczej ...

mniej więcej ???

Agatka nie czytaj bo możesz się zdenerwować
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 22:00, 09 sie 2012

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)

Mama z Marysią,,, nudzą się, a może zgorszone...hmmmmm ????

Nie, nie nudzą się.......... a trawki w tle miodzio

Fajne fotki Martek.... czy mogę je skopiować i wydrukować mamie???

Jaka nuda, jakie zgorszenie. My tylko obserwowałyśmy poczynania Marzenki, która chciała zamoczyć nóżki i z obawy przed zabrudzeniem białych spodenek nie mogła usiąść na kamieniach. Ja miałam w torebce foliową reklamówkę i ją poratowałam. W ogóle Aniu z Twoją Mamą świetnie nam sie rozmawiało i odpoczywało w cieniu tych pięknych traw. Nie przypuszczałyśmy, że Marta nas podgląda. Ciekawe gdzie Ona stała z tym aparatem. Pozdrów Mamę o demnie.

Aniu pytanie co najmniej dziwne ...
Nie robiłam ich dla siebie,szkoda,że jednak jest ta słoneczna mgła ...
U Przemka w ogrodzie. 22:00, 09 sie 2012

Do góry
A u mnie nadal
burzowo

hortensjowo

liliowcowo

i kolorowo:/
Mój kawałek raju II 21:52, 09 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Ależ oryginalna ta malwa Pierwszy raz taką widzę

A róże masz przepiękne. Oczywista oczywistość

Tess to jednoroczna roślinka, ale bardzo wdzięczna dziękuję w imieniu róż, ale zajrzyj do innych naszych forumowiczów, oni to mają piękne choćby Ania DS, czy Wandzia czy Danusia moje to dopiero takie sobie

Nie malwa?
Tak mi się wydawało, że do malwy niepodobna, ale zamieszczona było po tekście: Lilie już się kończą Malwy też to sądziłam, że to malwa. choć taka mało malwowa Tym bardziej, że tu już ktoś pokazywał malwę, co wcale, ale to wcale nie wyglądała jak malwa

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 21:47, 09 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Mama z Marysią,,, nudzą się, a może zgorszone...hmmmmm ????

Nie, nie nudzą się.......... a trawki w tle miodzio

Fajne fotki Martek.... czy mogę je skopiować i wydrukować mamie???

Jaka nuda, jakie zgorszenie. My tylko obserwowałyśmy poczynania Marzenki, która chciała zamoczyć nóżki i z obawy przed zabrudzeniem białych spodenek nie mogła usiąść na kamieniach. Ja miałam w torebce foliową reklamówkę i ją poratowałam. W ogóle Aniu z Twoją Mamą świetnie nam sie rozmawiało i odpoczywało w cieniu tych pięknych traw. Nie przypuszczałyśmy, że Marta nas podgląda. Ciekawe gdzie Ona stała z tym aparatem. Pozdrów Mamę o demnie.
Mój kawałek raju II 21:47, 09 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Jak to można nazwać praca to popracowałam godzinkę, bo potem znowu lało zrobiłam także kilka zdjęć, kwitnie powtórnie magnolia Messel, pierwszy raz od kilku lat, bardzo w tym roku urosła widać,że deszczowa pogoda jej służy Ann też
tak kwitła w kwietniu a oprócz tego ma teraz pełno takich garbusków jakby owocniki, czy ktoś wie co to jest? kwitnie śniedek Chopin pod brzoskwinią ma chyba z 2 m, po lewej werbena równa z nim werbena rozsiała się na cały różany kącik, to ta od Danusi
a na tym zdjęciu, rośnie werbena i też będzie kwitła, której nasiona dostałam z Anglii, nie mogłam doczekać się kiedy wykiełkuje, więc po jakiś 2 m-cach wywaliłam ziemię z pojemnika za tuje, za jakiś czas patrzę a tam poletko werbeny w takim cieniu, ale się ucieszyłam

No to Ci werbenka niespodziankę zrobiła
A podoba mi się jeszcze śniedek Saudersa u Ciebie.. Ja mam śniedka baldaszkowatego, ale poodbno bardzo się rozrasta, kupiłam żeby pozarastało puste miejsca jak bylinka, ciekawe czy tak będzie.. bo podoba mi się - z powodu koloru

Ewa nie tyle się rozrasta co tworzy ładne kępki, nie jest zbyt ekspansywny przynajmniej u mnie
Mój kawałek raju II 21:42, 09 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Ależ oryginalna ta malwa Pierwszy raz taką widzę

A róże masz przepiękne. Oczywista oczywistość

Tess to jednoroczna roślinka, ale bardzo wdzięczna dziękuję w imieniu róż, ale zajrzyj do innych naszych forumowiczów, oni to mają piękne choćby Ania DS, czy Wandzia czy Danusia moje to dopiero takie sobie
W miniformacie 21:40, 09 sie 2012

Do góry
Bea napisał(a)
. PRZESLICZNE!!!!!!! Cudne po prostu takie zdrowizny! Pozdrawiam serdecznie
Mój mały raj na ziemi :) 21:39, 09 sie 2012

Do góry
z lotu ptaka

niestety padły mi żurawki ! muszę coś tam dosadzić i przesunąć do przodu trzmielinę
wypadnie też jasna hosta, bo mi tam nie pasuje..... nie wiem dlaczego....drażni mnie, zostanie tylko ciemna
no i zrobił się tam bałaganik....

a tu hosty się rozrosły, brzoza świetnie sobie radzi, trawa k/ławeczki rośnie

jeszcze tylko żurawki k/furtki musza podrosnąć i utworzyć dywan! ale coś je zżera! są dziurawe
no i żwirku muszę dosypać...........
Ogród w Tarnowie 21:38, 09 sie 2012

Do góry
Ostatnie cięcia korekcyjne

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 21:34, 09 sie 2012

Do góry
Korzystając z okazji że na spotkanie planują przyjechać forumowicze i z bardziej odległych miejsc, lokalny patriotyzm nakazuje mi wspomnieć o ciekawym miejscu w pobliżu Ciechanowa i Pęchcina, a mianowicie Opinogórze, również jako obsolwent liceum którego patronem jest Zygmunt Krasiński
http://literat.ug.edu.pl/autors/krasins.htm
miejsce to jest mi bliskie w pozostałości po posiadłości Krasińskich znajduje się obecnie Muzeum Romantyzmu, piękny zameczek, dwór, i nowe zabudowania folwaru położone w ponad 20 hektarowym parku, są pięknym miejscem do nastrojowych spacerów i odpoczynku. Obecnie cały zespół poddawany jest licznym pracom konserwatorskim i nabiera nowego blasku.
Więc jeśli ktoś z uczestników naszego zjazdu zechciałby zobaczyć to ciekawe miejsce to zachęcam bo warto!
http://www.muzeumromantyzmu.pl/pl/
Tutaj można sobie przyblizyć trochę to miejsce jak również udac się na wirtualną wycieczkę
Ja wracając Pęchcina też na chwilkę tam podjechałem.

hrabia Zygmunt Krasiński ( urodzony w 1812 w Paryżu zmarł w 1859 również w Paryżu pochowany w kaplicy rodzinnej kościoła w Opinogórze) syn hrabiego Wincentego Krasińskiego i księżniczki Marii Urszuli Radziwiłówny.
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:33, 09 sie 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Piękny ten jest!! A jaki wysoki?
Miałam też kanny,ale nie takie piękne jak Twoje.Były jakieś wyrośniete i miały mały kwiatostan
Aż kiedyś w zimie mi zapleśniały i juz nie mam ale takie żółte to jeszcze kiedyś upoluję
Celinko, bo te o wielkich liściach i małym kwiecie są najbardziej popularne, nie żałuj, że cię opuściły
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:30, 09 sie 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
jeszcze Cię pomęczę o klonik.... jego się nie przycina, prawda?
tak mnie kusi ! ale boję się, że mi padnie i będę zła

Anulka, nie mam pojecia Ja nie przycinalam i nawet dzisiaj myslalam (ha!) czy mu tego wasa na dole nie przyciac, zeby go zmusic do zakrycia lysinki

Mój mały raj na ziemi :) 21:29, 09 sie 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
ale za to limki w "dolinie hortensji" są coraz większe i kwitną ślicznie

postawiłam kupioną śliwę i ...spodobał mi się ten widok! może dać w bukszpan klonik? tylko czy da radę..... ale fajnie by tam wyglądał

to ja poproszę o miejscówkę na leżaczku Pieknie tam! Jak samotnia

A klonik czerwony na tle tej ściany faktycznie by pasowal - jak w ogrodzie z księżycową bramą
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 21:29, 09 sie 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
u mnie w ogródku

Ale to chodzi o mój ogródek
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:29, 09 sie 2012

Do góry

Piękny ten jest!! A jaki wysoki?
Miałam też kanny,ale nie takie piękne jak Twoje.Były jakieś wyrośniete i miały mały kwiatostan
Aż kiedyś w zimie mi zapleśniały i juz nie mam ale takie żółte to jeszcze kiedyś upoluję
Mój mały raj na ziemi :) 21:28, 09 sie 2012

Do góry
ale za to limki w "dolinie hortensji" są coraz większe i kwitną ślicznie

postawiłam kupioną śliwę i ...spodobał mi się ten widok! może dać w bukszpan klonik? tylko czy da radę..... ale fajnie by tam wyglądał
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 21:28, 09 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
A teraz wymyśliłam konkurs..... albumik się został.... pierwsza osoba która powie gdzie to rośnie.... dostaje album "Atlas roślin"

A to pytanie....gdzie rośnie ten rozchodnik?????

W ziemi, przy siatce, na rabacie, u Ciebie w ogrodzie
Mój mały raj na ziemi :) 21:24, 09 sie 2012

Do góry
przymiarki wczorajsze na rabacie
i to co było do przewidzenia....rośliny zniknęły no ale liczę na to, że się rozrosną szybko

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies