pozdrawiam wszystkich - gdzieś schowałam nazwę trawy będę szukać to dam Wam zanać - jak na razie jest super , ciekawa jestem jak wytrzyma zimę - tego nie wiem
zostawiam trawkę z rozchodnikiem jeszcze nie kwitną ale to chyba kilka dni ze słońcem
Lasy hortensji, ale same ogrodowe!!! niektóre ucierpiały przez mrozy i słabo kwitły ..
Ale były tez takie lasy hortensjowe
Postanowione, nawet gdybym je w domu musiała przechowywać, ogrodowe muszą być. Najpiękniejsza chyba była ogrodowa Goljath, ale na zdjęciu nie wyszła...
Czyli dobrze rozszyfrowałam...
moim zdaniem - albo go trzeba całkowicie zlikwidować albo dobudować do mniej więcej takiego kształtu jak ten w lewym rogu ...
Aga.. nie gniewasz się?....
Powitanie ogrodu Zajadałam lody i piłam kawę patrząc na moje ulubione cisy giganty na tle katedry
Cisy i coś fajnego, zapomniałam spojrzeć na tabliczkę.
M'a zachwyciło to coś i mocno obfocił
Zachwycające zawilce japońskie. Szkoda że moje tak nie kwitną.
Witam Celinko
Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu - brak słów. Mąż słysząc odgłosy jakie wydawałam przy komputerze zapytał czy diobrze się czuję. Ale jak tu nie wzdechnąć widząc tak piękny ogródek i takie zmiany.
Mam do ciebie pytanie odnośnie lawendy - dlaczego będziesz je golić ?
Też mam ich trchę dlatego się zaciekawiałam.
Najpierw ciekawostka. Zakwitły różaneczniki, które zostały niedawno zakupione. Nie jest to bogactwo kwiecia, ale przynajmniej widać, że odmiana zgodna z tym co na etykietce.
A teraz dowód na to, że lawenda naprawdę wprawia w błogi, marzycielski nastrój.
JKM Zuzek