Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 09:09, 13 wrz 2012

Do góry
Wczoraj zostałam unieruchomiona. Mój kręgosłup powiedział - stop. Chyba przesadziłam w poprzednie dzionki. Miałam zaplanowane olejowanie desek na ogroszeniu i niestety musiałam odpuścić. Mam nadzieję, ze do soboty nie będzie padać i M to zrobi.
Kaleka może chodzić z aparatem, więc zrobiłam kilka jesiennych fotek.

Testowe dodawanie zdjęć 09:07, 13 wrz 2012

Do góry
Może się uda?

Zimozielony ogród przy białym domu 08:57, 13 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

widzę ładne tło dla lustra i jego oprawy...

Całe obsadzenie i dekoracja lustra powstanie po zamontowaniu szklanej kuli na wodzie

miałam na myśli wysokie drzewa u sąsiada, które dopiero na tym zdjęciu widać
Kolorowe rabaty 08:51, 13 wrz 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Z Anuli przepisu
Do porannej kawy z pozdrowieniami dla moich miłych Gości

O, i dla mnie zostało!
To chętnie się poczęstuję do porannej kawy. Dziekuję
Mój ogród 08:28, 13 wrz 2012

Do góry
Witaj Bożenko, trochę mnie nie było u Ciebie a widzę trochę nowych roślin, turzyca brązowa ładna, mam takie szaro zielone, Miskant, ładna kępa ile dałaś, ta hosta Vanille Fraise to ta co teraz kwitnie, ma wielkie białe kwiaty i pięknie pachnie? Mam ją, dostałem na wiosnę ale mi nie zakwitła. A już widzę napisałeś o niej później. Ja piszę post w edytorze i przegladam wątek i powoli zapisuję a potem wklejam i wysyłam. Inaczej nie zapamiętał bym nazw które sobie wklajam. Co to za horti ja wczoraj dostałem i też jeszcze nie wiem jaką. Fajna imprezka kilka poznaję to znaczy tylko jednej nie. Już Ci pisałem że Okalice masz ładną, ja też jestem z klubu zachodzącego słońca. Postaram się wkleić jakieś swoje słoneczko. Mam jeszcze pytanko czy ta turzyca od Ciebie to Silver Sceptere, na razie jest OK nie widzę żeby rosła ale i nie więdnie, myślę że będzie dobrze. Pozdrawiam Cię Bożenko i żegnam się słoneczkiem.(widok z mojej bramy)
Rododendronowy ogród II. 08:28, 13 wrz 2012

Do góry
Dzis mżawka od rana. Po południu mam gości więc muszę brac sie za jakieś gotowanie i pieczenie, a własciwie sernik na zimno będzie też dobry. Pozdrawiam serdecznie wszystkich zaglądających i zostawiam wczorajsze zimowity.

Dołożę jeszcze róże.

Miłego dnia wszystkim życzę.
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 08:26, 13 wrz 2012

Do góry
Dorka napisał(a)
i nie mogę się powstrzymać, żeby nie pokazać Wam słodziaka - akrobatę polującego na korzonki

faktycznie słodziak
Początki w Kruklandii 08:22, 13 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Tu widać gdzie co jest

Jak nic bukszpana tam trzeba za tą kostrzewą.

super to wygląda Justa, a jak dojdą żurawki to będzie miodzio

buziaki
Rododendronowy ogród II. 08:18, 13 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Poczytałam... i tylko dodam, że ja też pielę tylko za pomocą szpikulca..bo gracek nie wbiję w moją ziemię.... a teraz do pomocy użyję takich widełek od Danusi .. myślę, że to bedzie bardzo dobre.... niestety ja mam warunki ekstremalne i ciężarówki piachu niewiele pomogły... cowidać na widełkach po jednym użyciu...ale łopatki sprawdziły się lepiej od moich
Szpikulec jest świetny do wyciągania głegoko korzeniących siechwastów, zwłaszcza w bylinach gęsto posadzonych - moje podstawowe narzędzie do pielenia.. skutecznego pielenia

Ja takiego szpikulca używam tylko do chwastów o głębokich korzeniach np mniszka . Do pielenia pazurki, no ale ja mam piach.
Rododendronowy ogród II. 08:17, 13 wrz 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Bogdziu, ale jak one są takie małe. To jak to zrobić?

Z Twoich badylków 2 mi wyrosły.

Robert a może masz piwnicę w której temp nie spada poniżej zera. Ja w piwnicy przechowuje róże ,,na patykach" czyli pienne. Na jesieni opryskuję na owady i grzyby i w czasie zimy bardzo rzadko podlewam ( 2-3 razy przez całą zime), bardzo dobrze sie przechowują.
Zielonym do góry :) 08:08, 13 wrz 2012

Do góry
Witaj Emka. Myślałam, że ten świerk na froncie domu to Inversa jest. Czubek mu się "ma" ku dołowi, a taki jest idealny na front. Widziałam kuleczki thui Danica u Ciebie na zawijasku. Chcesz je mieć "zlane" po latach, bo ze zdjęcia nie widać, ale są chyba dość blisko siebie? Tak wyglądają moje po latach:

Te na lewo są starsze od tych w sadzie.
Masz piękny dom, bardzo mi się podoba układ bruku, a to jest ważne i pole do popisu wielkie. Można poszaleć z roślinami. Trzymaj się "ogrodowiskowej żelaznej listy roślin", a będzie bosko. Pozdrawiam.
Eksperyment ogrodowy Beaty 07:46, 13 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Bukszpan stożkopodobny z własnoręcznego cięcia

Gratuluję daru przycinania, to nie stożkopodobny bukszpan ale to prawdziwy ztożek sie zrobił i to jaki gęsciutki!
Ile czasu go już samodzielnie podcinasz na stożek?

Witaj Joasiu Prawdę mówiąc stożek był przycinanyy 2 razy, on miał taki kształt, że w zasadzie od początku dostrzegłam w nim kształt stożka
Będę nad nim pracować
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 06:32, 13 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Myślę, że to Wam się spodoba.

Oto jedna z moich ostatnich realizacji - Ogród preriowy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/105-kompozycje-z-trawami-w-roli-glownej?page=16#post_8

Przegapiłam fotorelację z tej realizacji?
Pozdrawiam w ten deszczowy dzień
W ogródku Ani 00:57, 13 wrz 2012

Do góry
Aniu pieknoty pokazujesz mam pytanie co do tej czerwonej rozplenicy czy aby to nie jest Pennisetum Variegated Red Fountain Grass ?
Kolorowe rabaty 00:43, 13 wrz 2012

Do góry
Z Anuli przepisu
Do porannej kawy z pozdrowieniami dla moich miłych Gości
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:41, 13 wrz 2012

Do góry
Za miskantami.. dobry pomysł
Moje miskanty i ropleniaca (ta to wogle póżno rusza) obsadone mam czosnkami i tulipanami..... sorki za wstawianie fotek moich u Ciebie.. ale widać tulipany i trawy ..foto gdzieś z pierwszej połowy maja...Cała prawa część rabaty to trawy i widać pomarańczowe tulipany.. i fioletowe czosnki.... (ależ zestaw kolorów..)

W ogródku Ani 00:29, 13 wrz 2012

Do góry

Rododendronowy ogród II. 00:29, 13 wrz 2012

Do góry
Poczytałam... i tylko dodam, że ja też pielę tylko za pomocą szpikulca..bo gracek nie wbiję w moją ziemię.... a teraz do pomocy użyję takich widełek od Danusi .. myślę, że to bedzie bardzo dobre.... niestety ja mam warunki ekstremalne i ciężarówki piachu niewiele pomogły... cowidać na widełkach po jednym użyciu...ale łopatki sprawdziły się lepiej od moich
Szpikulec jest świetny do wyciągania głegoko korzeniących siechwastów, zwłaszcza w bylinach gęsto posadzonych - moje podstawowe narzędzie do pielenia.. skutecznego pielenia

W ogródku Ani 00:25, 13 wrz 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:24, 13 wrz 2012

Do góry
Myślę, że to Wam się spodoba.

[b]Oto jedna z moich ostatnich realizacji - Ogród preriowy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/105-kompozycje-z-trawami-w-roli-glownej?page=16#post_8
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies