Ogród do odświeżenia
21:03, 11 paź 2012
Zupełnie mi wyleciało z głowy

Róż dużo, prognoza niekorzystna, trzeba się spieszyć ...... .
Zapadła noc (Wergiliusz pisał w swoich Georgikach - utworach poetyckich poświęconych min. pracy na roli, że "noc runęła" - ponoć na Półwyspie Apenińskim noc zawsze nieoczekiwanie zapada):
![]()
horti wielobarwnie zachwyca ... te mocno przebarwione chyba zabiorę do domu... te limonkowe mają śmiesznie różowe kropeczki w samym środku
... na jej tle bukszpanowy stożek ...i to coś prawie kuliste u stóp ... ładnie ... nieskromnie tylko ... bez zbytniej lubieżności stwierdzam, że to piękny kawałek prawie ogrodu
...
[
..

Ja też bez pozwolenia spacerowałam po twoim ogrodzie i jestem zachwycona,a przedszkole mam nadzieję że się ukorzeni
Nie wiem czy moja podpowiedź coś Ci Kasiu pomoże, ale ja gdybym się znalazła w takiej sytuacji to w pierwszej opcji domurowała bym mur. A gdyby to okazało się niemożliwe to kombinowałabym coś z takimi drzewkami na pieńku, żeby muru nie zakryły tylko ten daszek
coś takiego
![]()
i jeszcze kulki, trawki i takie tam jakieś nasadzenia pod tymi drzewkami.....
coś tak jak w Ogrodzie z lustrem zakatek z brzozami, ale tu brzozy chyba nie zdadzą egzaminu, jakies inne drzewka bardziej gęstsze trzeba by szukać
lustro tu ma być? czy na drugiej ścianie? a co planujesz na lewo od muru? (na tle domu sąsiada)