Witaj Zbyszku, dzięki za wsparcie i rady, wezmę je napewno pod uwagę, tak to się zapewne skończy - będziemy robić po granicy ogrodzenie murowane a do tego thuje albo nawet serby...
Pozdrawiam!
Justi! jesteś niezastąpiona! ten pomysł z drzewkami szczepionymi jest bardzo dobry, w ogóle o tym nie pomyślałam, od górą zakryje a na dole będzie widać mur - super! może Prunus "Umbraculifera" szczepione conajmniej na 2 m? tam jest ogólnie wąsko więc patrząc przyszłościowo nie chcę tam dużych drzew, poza tym jeśli w tym rogu byłoby duże drzewo to w przyszłości będzie rzucać spory cień, a tego właśnie chciałam w tym miejscu uniknąć, miała być chociaż namiastka przestrzeni.....
Lustro planowałam właśnie na tej ścianie, na której je narysowałaś i dokładnie w tym miejscu czytasz w moich myślach a na lewo.... jak już pisałam wyżej Zbyszkowi planuję thuje lub serby zrobię przy okazji zdjęcia poglądowe, to zobaczysz jak pięknie balkon sąsiadów jest tuż przy granicy działki....
Postanowiłam się jednak nie załamywać i nie panikować ), bo przy Waszej pomocy napewno coś się wymyśli Pojawiło się poprostu kolejne wyzwanie ))
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
Kasiu fajnie, że pomysł Ci się spodobał tylko wez pod uwagę, że zimą nie będzie liści, .....ale zimą nikt na zewnątrz nie przesiaduje. A może Szefowa by coś lepszego wymysliła.
A tak patrzę na ten dom obok i się zastanawiam ile metrów od siatki stoi? jak to teraz jest w przepisach, chyba 4 m?
A ten mój cisowy kulafon gdyby tak stał na środku byłoby idealnie, a tak ...to jakoś tak nijak