Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

betysia 13:32, 11 paź 2012

Bozenko witam cie bardzo cieplutko i serdecznie....
zagladam do ciebie czesto ale zazwyczaj podczytam i uciekam...ale dzisiaj choc usciski zostawie!!!!

p.s

a to ciekawe od kiedy zaczyna sie ta starosc...mowicie ze od 63+...
...poczytalam tez o cebulowych..o+ i-...ja sadzic jednak bede choc z tym przekopywaniem potem problem bo wykopywac nie musze, nawet mieczykow ....u mnie max -5 i to ze 2 dni...i nawet pisza,zeby jedynie przykryc w razie przymrozkow...i to sa jakies plusiki....

Bozenko widoki cudne u ciebie ale to zadna nowosc, bo u ciebie zawsze jest kolorowo...bez wzgledu na pore roku...
slonko przesylam!!!!!!
hanka_andrus 15:06, 11 paź 2012

Kto tu o starości? Chyba ktoś się pomylił,z tym 63+.......chyba 63 + 15? A może 63 + 25?
Zresztą u każdego chyba inaczej to wychodzi,w zależności od genów.
Pozdrawiam starzejących się inaczej!

eliza3 15:35, 11 paź 2012

Ja tu zaglądam do Bożenki i co widzę? Imprezka się szykuje Hania stawia piwo A może grzane z imbirem, zimno się zrobiło brrr
Pozdrawiam.
Mala_Mi 15:40, 11 paź 2012

hanka_andrus napisał(a)
Kto tu o starości? Chyba ktoś się pomylił,z tym 63+.......chyba 63 + 15? A może 63 + 25?

Pozdrawiam też starzejących sie inaczej.... ale powiało optymizmem...
Bogdzia 20:48, 11 paź 2012

Martek napisał(a)
Ech Bogdzia w raju mieszkasz
Pozdrawiam serdecznie ja muszę lecieć tworzyć jakieś minimum "swojego",może synom coś mi się uda ...

Martuś każdy stara sie zbudowac jakiś mały raj dla siebie . Jedni wyjeżdżając za granicę , kupujac drogie samochody, grając w kasynach a ludzie tacy spokojni i zdystansowani do życia jak ja dom i ogród .Nie wszystko się uda tak jakby sie chciało ale dobrze ze cos wogóle sie udało, można życ spokojnie i cieszyc się zielenią.Ty też tworzysz ogród i też Ci sie udaje bo wszyscy zachwycamy się Twoimi kwiatami, a cynie już zaczynają sie nazywac Twoim imieniem . Elfik i ja mówimy na nie : cynie Marty.Takie są nasze małe szczęścia i fajnie że są.
Co do cebulek mieczyków to pewnie czytałas że do kwitnienia wystarcza nawet rok a na pewno dwa lata więc może warto je wysiewac. Ja też zawsze wyrzucałam te drobne cebulki ale w tym roku miałam kilka ładnuch kolorów a niestety niewiele ich cebulek i właśnie te wysieję zeby było ich wiecej.Pozdrawiam.

Musiałam edytowac bo nie napisałam Ci że pomimo że sa zielone to już je wykop, zaczynają sie przymrozki i trzeba wykopac.
Kindzia 20:54, 11 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

Ech Bogdzia w raju mieszkasz
Pozdrawiam serdecznie ja muszę lecieć tworzyć jakieś minimum "swojego",może synom coś mi się uda ...

Martuś każdy stara sie zbudowac jakiś mały raj dla siebie . Jedni wyjeżdżając za granicę , kupujac drogie samochody, grając w kasynach a ludzie tacy spokojni i zdystansowani do życia jak ja dom i ogród .Nie wszystko się uda tak jakby sie chciało ale dobrze ze cos wogóle sie udało, można życ spokojnie i cieszyc się zielenią.Ty też tworzysz ogród i też Ci sie udaje bo wszyscy zachwycamy się Twoimi kwiatami, a cynie już zaczynają sie nazywac Twoim imieniem . Elfik i ja mówimy na nie : cynie Marty.Takie są nasze małe szczęścia i fajnie że są.
Co do cebulek mieczyków to pewnie czytałas że do kwitnienia wystarcza nawet rok a na pewno dwa lata więc może warto je wysiewac. Ja też zawsze wyrzucałam te drobne cebulki ale w tym roku miałam kilka ładnuch kolorów a niestety niewiele ich cebulek i właśnie te wysieję zeby było ich wiecej.Pozdrawiam.

U mnie z wysianych w maju maleńkich dzieci mieczyków sporo kwitło. Jutro będę wykopywać, bardzo jestem ciekawa ile urosły
Bogdzia 20:56, 11 paź 2012

popcarol napisał(a)
Widok z okna - boski!! Róże mają jednak najładniejsze kwiaty, pokrój takji sobie Dzięki za fotki, też z zainteresowaniem popatrzyłam, nadal kupię tę odmianę
pozdrawiam!!

PS u nas sroki zrzucają orzechy na asfalt i podlatują do pękniętych - cwaniary

Dlatego nikt prawie nie pokazuje całych krzaków róż no może tylko ci szczęśliwcy którzy maja super warunki do ich uprawy. Ty też masz to może będziesz mogła sie pochwalic całymi krzakami. Ja Thomasa lubie i polecam chyba najbardziej ze wszystkich moich róż . Ładnie rośnie mi jeszcze Eden , jak na moje warunki bardzo ładnie-zobacz.

a sroki to wiadomo mądre ptaki znajdą sposób by sie dorwac do jedzenia , szkoda tylko ze są tak bardzo drapieżne.Ta dziś siedziała na bramie , patrzyła w okno gdzie ja byłam i jak tylko zniknęłam za firanka to już dobrała sie do orzechów.

Bogdzia 21:03, 11 paź 2012

Klamber napisał(a)
Fajnie masz że tak ładnie rosną Ci orzechy , ja jeszcze wykopie wielki dół i posadzę jeszcze raz jak na razie muszę się zadowolić leszczynowymi których mam ogrom. W tym roku mniej bo te zwyczajne przemarzły i muszę obcinać te wielkie stare konary, będzie opału
Widok z okna wiadomo, bajka. Jak by skiełkował orzech, to nie wyrywaj chętnie go przygarnę.

Miałam sporo podrośniętych orzechów ale wszystkie wyrzuciliśmy bo było by ich za dużo . Robert nic prostszego jak posadzic taki orzech ale moje to są stare gatunki i wcale nie takie zachwycające jak te nowe odmiany z mięciutką skorupką i dużym miąższem. Moje natomiast są takie przeciętne, nie maja wielkich wad ale i wielkich zalet też nie. Nie mam w tej żadnej sadzonki orzecha i mimo dużych chęci nie mogę Ci dac. Chyba że takie owoce jak na zdjeciu.
Bogdzia 21:07, 11 paź 2012

betysia napisał(a)
Bozenko witam cie bardzo cieplutko i serdecznie....
zagladam do ciebie czesto ale zazwyczaj podczytam i uciekam...ale dzisiaj choc usciski zostawie!!!!

p.s

a to ciekawe od kiedy zaczyna sie ta starosc...mowicie ze od 63+...
...poczytalam tez o cebulowych..o+ i-...ja sadzic jednak bede choc z tym przekopywaniem potem problem bo wykopywac nie musze, nawet mieczykow ....u mnie max -5 i to ze 2 dni...i nawet pisza,zeby jedynie przykryc w razie przymrozkow...i to sa jakies plusiki....

Bozenko widoki cudne u ciebie ale to zadna nowosc, bo u ciebie zawsze jest kolorowo...bez wzgledu na pore roku...
slonko przesylam!!!!!!

Betysiu o tym że jesteś szczęsliwą dziewczyną o ja wiem. Nie musisz obsypywac róż , wykopywac dalii i mieczyków. Masz dużo słoneczka i chętnie nam je rozdajesz . Dobrze że mamy od Ciebie zapewnione dostawy tego słoneczka bo u nas coraz bardziej go brakuje.Zawsze miło jest Cię widziec u siebie.Pozdrawiam.
Bogdzia 21:16, 11 paź 2012

hanka_andrus napisał(a)

Haniu dobrze ze czujesz sie młodo.Bardzo miło to słyszec. 63+25, nikt w mojej rodzinie nie zył tak długo więc i ja nie mam na co liczyc. Moje geny jakies zgodne ze statystyką. Od 63 czuję kręgosłup, mięśnie ,chodzę wolniej i nie nadążam z robotą....starośc co by nie mówic.Specjalnie mnie to nie martwi ale jednak coś ( ktoś) przemija....
Piwka się z Toba chętnie napiję szczególnie że to w Łodzi jak widac w tle więc nawet wyjeżdżac nie muszę a piwo owszem lubie i właśnie tylko i wyłacznie Żywiec. To ja jeszcze do niego ugotuję bigosu i możemy posiedziec i pogadac o młodości i starości albo o ogrodach.Pozdrawiam Haniu.