Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 22:19, 08 paź 2012

hanka_andrus napisał(a)
Tu ,u Ciebie, jak zwykle .... spotkanie intelektualne!Miło było.

Haniu jak dobrze, że już jesteś ... pozdrawiam
Madzenka 23:58, 08 paź 2012

O matko ale Evchen dała czadu
Mala_Mi 08:22, 09 paź 2012

Konstancja30 napisał(a)

zazdraszczam wycieczki..... ale co tam.. odwaliłam kawał roboty.. też cieszy I wszystko bli.. jutro bedzie tylko gorzej, wiec gorąca kąpiel (z powodu zepsutego natrysku... tylko jest suepr gorąca>.....raz sie przyda zepsute ustrojstwo....... ... i sknerstwo w oszczędzaniu nie obowiazuje..... . ) Wiec idę do ukropu...... po 5 minutach idzie sie przyzwyczaić do wrzątku...... Depilacja jak u kury za jednym zamachem........ włosy odpadają.....

depilacja to jedno ale w ogrodzie widziałam bardzo niekonwencjonalne fiszki przy zasadzonych cebulkach ... Anka jesteś niesamowita ... nie wiem ... ale obstawiam, że nie wpadłabym na to ... wyprawy na Baranią Górę też nie odpuszczę jak już jakoś Ciem do siebię ściągnę ... a konkretnie wyciągnę bo to zadanie ... ze względu na ogrom zajęć bardzo trudne ... obie jednak wiemy ... nie ma rzeczy niemożliwych

Zaczynamy od marzeń......... i byle na nich nie skończyć.......... mam nastrój wybitnie nieoptymistyczny..wiec tylko napiszę, że u ciebie zawsze sie zaśmieje

Porażenie zielonym pantofelkeim nieuniknione.....
betysia 07:29, 11 paź 2012

Izus....jestem....i sciskam mocno...jak zawsze....
Madzenka 10:39, 11 paź 2012

Cicho, pusto, bez kolorków tutaj???
Mala_Mi 13:32, 11 paź 2012

Kolorki dla Izy
Królowa Charlotta...

Konstancja30 18:14, 11 paź 2012

zaraz cisza ... pozwól czekoladowa kusicielko człowiekowi pomyśleć )) ... no a jak ma neuron sztuk jeden naprzeciw rozważaniom z wysokiej półki ... bo egzystencjonalnym to stop klatka ... pauza i letarg ... i jeszcze musiałam z tą głową w chmurach puszki nie zauważyć ... kopłam, że siem wyrażę nie po polskiemu i wszystkie zarazy i makabry Pandory oblazły mi obszar w promieniu kilometra ... wobec tak nieprzychylnych okoliczności opatrzności pozostało mi siąść i płakać albo na klatę jakby przyjąć ... przyjęłam bo z beczeniem mi wyjątkowo nie do twarzy )) ... zbytniej ostrości i koloru nos nabiera ... plam dostaje ... ja skazana na uciechę jestem ... co zmusza do wynorania w najmniej uciesznych przypadkach pozytywności ... i powiem wam, że niejaka Barbara Fredrickson jako mistrz od owego zagadnienia ... pozytywności byłaby ze mnie dumna ... ))) ... cóż robić ... i przy okazji pomarańczowa niestosowność z mojego tarasu ...

matka natura też ma problem jakiś ... moim skromnym zdaniem ... bo jednego dnia podziwiając z tarasowej perspektywy swój prawie ogródek co rusz to podziwiam go o innej porze roku ...

The Fairy ... szaleją dalej ... serio przymrozki im chyba dopiero dadzą radę ... ostróżka też jeszcze walczy ... bukszpany zieleń jakąś mocną przybrały ... nad nimi lawenda ... obciachana z kfiatków a i tak jak słoneczko blaskiem pokryje to lato ... no lato ...

Konstancja30 18:31, 11 paź 2012

horti wielobarwnie zachwyca ... te mocno przebarwione chyba zabiorę do domu ... te limonkowe mają śmiesznie różowe kropeczki w samym środku ... na jej tle bukszpanowy stożek ...i to coś prawie kuliste u stóp ... ładnie ... nieskromnie tylko ... bez zbytniej lubieżności stwierdzam, że to piękny kawałek prawie ogrodu ...

i som ... bo na zwykłe są to za wielka okoliczność znów goździki !!! ... i chyba złocień na tle przebarwiających się listków winobluszczu ... ten winobluszcz jak sie nie ma jeszcze berberysu to cud skończony ...

zapomniałabym kanny osiągnęły chyba poziom 3 metrów ... nie przestanę się dziwić tej roślinie )) ... serio w maju miałam karpę w dłoni ...
Madzenka 20:25, 11 paź 2012

Piękny kawałek nie "prawie" tylko "ogrodu"!
A fairy są niesamowite, będą szaleć do mocnych przymrozków, bo słabe im nie zaszkodzą
Mala_Mi 20:39, 11 paź 2012

Konstancja30 napisał(a)
horti wielobarwnie zachwyca ... te mocno przebarwione chyba zabiorę do domu ... te limonkowe mają śmiesznie różowe kropeczki w samym środku ... na jej tle bukszpanowy stożek ...i to coś prawie kuliste u stóp ... ładnie ... nieskromnie tylko ... bez zbytniej lubieżności stwierdzam, że to piękny kawałek prawie ogrodu ...

[

..

Lubieżnie śliczne fioletowe kropki..... ależ fajne........