Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Różany sezon 2012 16:10, 03 sie 2012

Do góry
A teraz już w rozkwicie
Rododendronowy ogród II. 16:06, 03 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Bożenko instrument będzie na 100 % . W życiu nie zgadniesz jaki ?

Po takiej zapowiedzi nie wiadomo czego sie spodziewac, ale jakoś do jutra zaczekam.

Jak spotkanie ogrodowiskowe to pewnie źdźbło trawy

Grało się na listkach bzu.Pozdrówka Joluś.

Mój samochód w roślinki zapakowany. Jutro ciuchy i prowiant i w drogę.

od tylu

z boku

z drugiego boku

Ogród Bogusława 16:00, 03 sie 2012

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Przyznam się że to mi się podoba

Bo jest pięknie i bardzo dobrze,że masz czym cieszyć oczy i duszę .A tam wyżej to chyba pomidor...?
Ja idę coś robić bo z tym wyjazdem to też się mam
Pozdrowię dziękuję jeszcze może będą inne okazje
Ogród Bogusława 15:53, 03 sie 2012

Do góry
Przyznam się że to mi się podoba

Ogród Bogusława 15:47, 03 sie 2012

Do góry
ostatni nie wiem czemu wysiały mi się pomidory, dwa krzaczki pozostawiłem, zobaczę co z nich wyrośnie, mają już albo dopiero kwiatki,

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:44, 03 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

Miłego weekendu!!

Witam, jaki oblepiony pomidorami krzaczek, rosną na dworze prawda? I przypomniałam sobie, ze musze sparwdzić czy u mnie maliny już sa, bo rosną w części ogrodu najmniej uczęszczanej.
Miłego weekendu
Czosnek ozdobny (Allium) 15:40, 03 sie 2012

Do góry
Już niedługo będziemy kupować i sadzić czosnki, warto sobie przypomnieć te chwile:

Wichrowe wzgórze 15:40, 03 sie 2012

Do góry
W ogrodzie po powrocie zastałam mnóstwo chwastów, więc od wczoraj ciężko pracuję nad odchwaszczaniem. Kwitną za to róże
William&Catherine

Pompon Flowers Circus

Clair Austin

Munstead Wood

I inne
Wichrowe wzgórze 15:30, 03 sie 2012

Do góry
I mam pytanie ogrodnicze - co to za drzewo? Rośnie w kołobrzeskim parku - piekne, z zielonymi zwisającymi gronami. Widać, że mocno się nasiewa, bo pełno maleńkich siewek było pod drzewami. Oczywiście skubnęłam sobie takie siewki i będę eksperymentować z hodowlą drzewka. Może zna ktoś nazwę?

Wichrowe wzgórze 15:27, 03 sie 2012

Do góry
Wróciłam z pobytu nad morzem z mojego ulubionego miejsca - Kołobrzegu. Wszędzie jest pięknie, zagraniczne morza cieplejsze, słońce mocniej opalające, ale jednak ja wolę to miejsce, gdzie jestem co roku od kilkunastu lat. Nawet, jeśli pokuszę się o wczasy w innych miejscach, tu zawsze wracam, choćby na kilka dni. Nigdzie nie relaksuję się tak, jak na tej kołobrzeskiej plazy z piaskiem jak mąka

i wróble... Mewy mam na myśli oczywiscie :lol: Siedząc na plaży usłyszałam jak małe dziecko wołało "Tato, zobacz jakie duże wróble!"

Tak się składa, że zawsze mam szczęście do pogody w Kołobrzegu, więc pewnie i stąd moje dobre relacje z tym miejscem

No i zachody słońca są tutaj najpiękniejsze...

Woda 19'C, czyściutka i szafirowa z daleka, niczym chorwacka

A miasto - pięknieje z roku na rok. Pamiętam jak było 17 lat temu - zupełnie inna miejscowość. Teraz wszystko 'pod' Niemców - czują się w Kolobrzegu tak dobrze, że w sezonie połowa turystów, to właśnie Niemcy. Rozmawiałam z miejscowym taksówkarzem - mówi, że 70% sprzedwanych nieruchomości w Kołobrzegu kupują właśnie nasi sąsiedzi zza Odry. Nie mogą się pogodzić z utratą Kołobrzegu - wciąż uważają, że miasto powinno być ich.

I chyba urządzający zieleń w mieście podpatrzyli u Danusi kulki bukszpanowe i stożki cisowe, bo pojawiły się takie oto elementy w centrum na skwerach

Na Starówce w oddali moja ulubiona kawiarenka - Fantazja

Ronda kołobrzeskie zdobią prześliczne figury roślinne - foki, łabędzie i inne.
Niedaleko miejsca, gdzie mieszkamy pływają łabędzie

Droga do domku...

Domek położony tuż nad Parsętą - dosłownie kilka metrów przy rzece i spływie kajakowym

Z drugiej strony, kilkanaście metrów dalej kanał - również piękne i malownicze miejsce

i stado dzikich kaczek, które dokarmiamy co roku :lol:
Moje zmagania ogrodowe 15:25, 03 sie 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Okazało się, ze przesyłki nie odesłali ani do szkółki, ani ie nadali do mnie. Za godzinę ktoś ma mi to przywieźć, zobaczymy w jakim stanie będa rośliny i w konsekwencji kto za to zapłaci, bo nie będę płaciła za to, że kurierowi nie chiało się zajechać.
A teraz czy ktoś mi rozpozna trawkę, która rośnie przy pobliskim gimnazjum (nie rożnie chyba zbyt wysoka, a taka by się mi przydała)

To jest turzyca u mnie niedostępna bo nie na czasie ...hmm Swoją starszą podzieliłam na mniejsze bo mam z niej obrzeże .Nie wysoka nie kłopotliwa zimozielona częściowo
Kolorowe rabaty 15:11, 03 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Słoneczniki u sąsiadki .Dałam bo nie miałam gdzie ich wsadzić i wiedziałam,że będę mogła na nie patrzeć .Cwaniara ze mnie wiem ))))))Wrzucam bo one wyszły takie dziwaczne,że co przechodzę to się mi gęba chacha ...

Piękne te słoneczniki
A danie ich sąsiadce, by mieć je prawie jak u siebie, to plan iście napoleoński

Kwitną prawie na przeciwko ...)))))))
Ja posadziłam za ogrodzeniem z boku 7 szt z czego 5 -ka jest ok .Inaczej nieco wyglądają
To kawka i ciastko złośliwcze ?))))))))))
Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy 15:02, 03 sie 2012

Do góry
Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy 14:59, 03 sie 2012

Do góry
Dzisiaj byłam dokupić żurawki i hostyi teraz rabata wyglada super. Nie wsadziłam ich jeszcze, bo poczekam aż M skończy chodniczek.
Zresztą dzisiaj u mnie pada deszcz.

aha dokupiłam rozchodniki zielone
Dla Was trochę moich kwiatków

Rozchodnik i dwie pracowite pszczółki

Rdest

A to jest....yyyyy....zapomniałam

A tu dąbrówka
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:57, 03 sie 2012

Do góry
Jeszcze pół godzinki i fajrant! Pędzę po Młodą, potem po M i weekend Lubię piątkowe popołudnia

Na ławce pachnie! Blisko są lilie:

A z drugiej strony postawiłam angielki - bordowa ma już 3 kwiaty!

A parę kroków dalej (całe 2 krzaczki ale zawsze:

oraz:

Miłego weekendu!!
Nasz mały, zielony świat. 14:41, 03 sie 2012

Do góry
Basiaw napisał(a)
Wczoraj usłyszałam dziwny hałas za oknem, patrzę, a tu takie 'zbiegowisko':

Pięknie u ciebie, hortensja cudna...
u mnie tak samo czasem bywa- zbiegowisko ptaków
Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 14:15, 03 sie 2012

Do góry
U nas wprawdzie nie ma trawnika (dopiero w przyszłym roku bruk, ciurkadełka i inne kamienie łamane, potem trawnik), jest łąka, ale pod wpływem Danusi spróbowałam szpadelka i jest różnica. Nawet na łące
to zdjęcie z 10.czerwca tego roku

a to z lipca

To tylko jeden z przykładów jak Ogrodowisko zmienia mój ogród
Mój kawałek raju 13:48, 03 sie 2012

Do góry
Aniu, przegapiłam tę 1000 stronę. Serdeczne gratulacje, i płomienna róża ode mnie.
Mój mały raj na ziemi :) 13:44, 03 sie 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
ja wiem, że to mało ogrodowe jest..... ale to moje ciacho dla Gosiaka z Kubusiowa i chciałam się pochwalić

tarta cytrynowa , mam nadzieję, że będze smakowała....

Anula!!! Oj jak bym takie ciacho wsunęła A mi nie wolno Rozbestwiłam się w te wakacje...
Kolorowe rabaty 13:35, 03 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Słoneczniki u sąsiadki .Dałam bo nie miałam gdzie ich wsadzić i wiedziałam,że będę mogła na nie patrzeć .Cwaniara ze mnie wiem ))))))Wrzucam bo one wyszły takie dziwaczne,że co przechodzę to się mi gęba chacha ...

Piękne te słoneczniki
A danie ich sąsiadce, by mieć je prawie jak u siebie, to plan iście napoleoński
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies