Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

ell 12:59, 03 wrz 2012

asc napisał(a)

Dooglądałam dzisiaj 64 ................ czy Wy kiedyś śpicie, bo u Ciebie to dyskusje 24h/dobę............... nie wyrobię nie doczytam........... pośmiałam sie kilka razy ...... to z Hawajów...... to znów z podziemnych sierściuchów
Ania czy Ty kiedyś dasz spokój tym swoim roslinkom? Nic tylko ciągle robisz im przeprowadzki.

Poczkaj Euś... u Ciebie też bujną rośłinki i bedzie jazda na łopacie ....... prawie zlot czarownic... tyle, że one na miotłach
A do prezenciku jeszcze sie nie dobrałam.. podziwiam nadal.....
Do Zbysiow-Krysiowego też ... ale trot, a raczej co z niego zostało zjadłam sama.. a mówiłam, że nie lubie słodkeigo Ten tort to było niebo w gębie.....

Ty mnie nie drażnij tym tortem co go nie spróbowałam, bo dla spóźnizlskich już zabrakło i nawet nie wiedzieli,że taką pychotkę mieliście .
A niektóre roślinki od Ciebie też nadal czekają na zmiany na skarpie.
Wracam do oglądania
Milka 13:07, 03 wrz 2012

czyżby Pani innej wiary, to Maja u ciebie, coś nie załąpałam

znowu pooglądałąm piękny twój ogród, wszystko mnie zachwyca; zadbane, jakby ogrodnik na etacie był
Pszczelarnia 13:17, 03 wrz 2012

Ograniczyć listę chciejstw? Po tym jak trzeba tygodniami dorastać do ogrodowych rozstań z roślinnością nie ten teges?
Pszczelarnia 16:17, 03 wrz 2012

Czy ktoś mógłby opracować atlas roślin, spis, listę gatunków dla osób lubiących różnorodność w ogrodach? I jeszcze układy roślinne? Ania, może będziesz się nudziła i ..............?
Mala_Mi 16:24, 03 wrz 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, częściej pokazuj zdjęcia Syna. A kaskada jak w górach, krystalicznie piękna. Efekciara jesteś i tyle. I jeszcze efekty pokazujesz.
PS Ratuj, małe czarne włochate atakują. A już myślałam, że spokój.

Robię co mogę..... kazali czekać 2 tygodnie .....

A efekciarą nie ejstem tylko mój S i z płąskeigo strumyczka - ścieku zrobił górski potok... ot i magia trików fotograficznych I bez foto szopa..czy jak się to pisze
Pszczelarnia 16:27, 03 wrz 2012

Pamiętasz w skeczu "nie gadamy nurkujemy": zapraszamy do fotoszopy.
Mala_Mi 17:04, 03 wrz 2012

Marzenka - od pierwszej randki siezaczyna....... a potem to następne i następne...... dziś znów przywlekłam .... trawki i wrzoski .... nie wiem keidy to posadzę, ale po 4 zł.. wielkie w 1,5l donicy, moje ulubione białe doktor jakiś Kruhel coś tam... muszę troszkę ponownie rozwalić to co posadziłam, ale dodatkowe doniczki dosadzę do większej kępy istniejącej ...... ależ będzie miodzio..... hmmm na foto nie widać jakie ona duże Oczywiscie lawenda... do róż..zamiast jednorocznych.... i trawki jakieś tam (nie zapisałąm nazwy, ale takei już mam i chę dosadzić więcej) i miskant morning liht albo jakoś tak (wpływ ogrodowiska).... i wypuscić mnie w teren.....

Betysiu....... ja za stara by się zmieniać.... i za uparta ..... dzięki za odwiedzinki...

Dla Ciebie jesienne klimaty (dzisiejsze, bo polowałam na ważkę..ale była szybka..ale jaka ładna..miała z 10 cm i śliczny zielony kolor )

Jotka - nie da sie ukryć, że czosnki są bardzo efektowne.... najbardziej efektowy jest jednak czosnek Schubertii .......... a ten to się nazywa Czosnek ozdobny Sphaerocephalon.

Haniu - super, że szybkie linie uruchomili...... szkoda, że na tak krótko...bo jakoś znów wszystko jeżdzi powoli

Elu - ja też wielu rzeczy a praktycznie niczego nie spróbowałam..... ale ja byłam zestresowana.. najbardziej żałuję serniczka Adam... każdy sie zachwycał..

Irenko - to była koleżanka mojego M która nas odnalazła przez Ogrodowisko.... wypatrzyła M na fotkach ze spotkania...... a na Ogrodowisko trafiłą przez program Maja w ogrodzie. Irenko w ogrodzie od potkania moze wszystkiego przepracowałąm przez cały miesiac z 8 godzin.. nie liczę podlewania doniczkowych.....

Pszczółka - też postuluję o taki zestaw roślin róznorodnych i w zestawach powalajacych na kolana... muszę przebudować wsiowy.....

Milka 17:08, 03 wrz 2012

tp kiedy to posadzisz! ale fajna niespodzianka, jak ta koleżanka w ten sposób odnalazła
Martek 17:35, 03 wrz 2012

Proszę,proszę znowu jaki wypas
A ja tylko jeżóweczka i marcinki niebieskie I jeden wrzos syn sobie zażyczył bez kwiatków )))))
Mala_Mi 21:17, 03 wrz 2012

Ircia, też sie nad tym zastanawiam..... ale gdybym ze wszystkim czekałą na wolny czs.. to jeszcze by mi same chwasty rosły na działce.... a ta kstawiam się pod ścianą.. i trza sadzić....

Marta.. bo zakupy się robi proporcjonalnie do ilosci działki

A jutro bedę w okolicach żółtolistnych wrzośców.... oj pokusa wielka Taaaaaa duży łan ładniej wygląda...