Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 16:37, 08 sie 2012

Do góry
a mi od razu zabrzmiało w głowie "ostał ci się jeno sznur" ... ... to apropo śmieci ...

Aniu siadłam i tak oglądam ... czytam i ciągle wracam tym samym ...

na głównym wątku spotkaniowym ciągle pojawiają się nowe zdjęcia ... to jakiś ewenement bo niby to samo a jaka radocha jak się ogląda ... tzn byłaby nieograniczona gdyby Robert nie wkleił mojego wielkiego czerwonego brzucha ... zdjęcie tak piękne jak mój brzucho wielki - nio nie wiem dlaczego z litości dla ludzi jakiegoś photoshopa nie użył ... ale nie użył ... wybaczam tę prawdę o sobie bo zdjęcia są fantastyczne !!! - wszyscy jakby zastygli na sekundę po której ruszą dalej ... i już się tam czuje ten ruch z przed i potem ... pierwszy raz mnie coś takiego ze zdjęcia znokautowało ... miszcz !!! Klamber od dziś

z moim reportażem nie wybyłam na główny ... postanowiłam, że pora zrobić coś szalonego i padło na ten tydzień ... wiem, że ryzyko jest dramatyczne ale postanowiłam nie kopiować czym niestety mogę Cię zenerwować ... po pierwsze liczę, że podekscytowana nieposłuszeństwem dobiegniesz do Kielc ... po drugie kto ma przeczytać przeczyta tam gdzie jest ... zwłaszcza, że jak na robotę się załapałam i fuchę i zaszczyt mam - skryby ogrodowiska ... jeszcze nie dociera do mojego neurona dyżurnego ale on dziś po przejściach to dam mu chwilę

Aniu ... coś mi podpowiada i aż cała się kurczę na tego skutek, że ja nie podziękowałam Ci ... Wam za ten weekend ... no tak coś mi mówi ... a powinnam ...

Dziękuję za to, że jesteś ... za to, że byłam gościem i nie tylko (zwłaszcza za to nie tylko baardzo dziękujemy) w Twoim domku i mogłam śmiać się przy śniadaniu z Tobą ... Kazkiem ... mamą Danusią ... Maćkiem i Anią ... i z fantastyczną Teresą (świat nie zginie dopóki istnieją taakie przyjaciółki !!!) i Everestem ... oj ten chłopak miał tyle zachowań Kili, że co na niego nie spojrzałam tęskniłam za sunią ... ale tylko dopóki nie wróciłam do domku ... dopóki przywalona jej miłością nie leżałam na szafce w wiatrołapie z wylizanym makijażem ... ...

Dziękuję, że w tym pięknym ogrodzie poznałam tyle wspaniałych ludzi ... dziękuję za czas makro relaksu bo oboje naładowaliśmy baterie na długo ...

Dziękuję za wieczorny spacer z małżem (moim żeby było jasne ) ... bo to nowe dla nas doświadczenie ... zejść z tarasu i pójść na spacer między własne rabaty ... wow ... to jest coś !!!

buźka i Dziękujemy
Ogród z perspektywą na przyszłość 16:37, 08 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Monika, mam nadzieję, że wypadek to zwykła stłuczka! A urlop udany! Spokojnie wszystko sobie ułożysz, a ogród jak wiadomo nie zająć. Ja też tylko patrzę ile jest do zrobienia i czekam aż będę mogła się tym zając. Ale mam nadzieję, że do Holandii przyjedziecie.

Żyję, więc ze mną ok.Miałam bliskie spotkanie 1 go stopnia z tirem Samochód niestety wygląda strasznie, ale "tą" blachę da się wymienić

Dziś jednak podczas wyrabiania nowych dokumentów mogliśmy wypić poranną kawkę i zjeść ciacho całą rodziną w naszej ukochanej kawiarence. Mają przepiękny ogródek, więc mogłabym tam siedzieć i siedzieć.

Byłam także z synkiem ponownie zrobić rekonesans drzew i kwiatów

Mój mały pomocnik

pięknie wyglądasz, a do tego to otoczenie; dobrze, ze wszystko się szczęśliwie skończyło

jaka ładna mamusia i syneczek, pozdrawiam serdecznie
Mój kawałek raju II 16:17, 08 sie 2012

Do góry
pomidory nadal ładnie rosną i dojrzewają
Kwiatki i rabatki u Elizy 16:06, 08 sie 2012

Do góry
Pierwsze kwiaty pacioreczników. Jest z nimi trochę zachodu, ale ładnie kwitną.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:04, 08 sie 2012

Do góry
Mam nadzieję, że przyjmujesz jeszcze gratulacje na 400?

Moje roślinki 15:59, 08 sie 2012

Do góry
...ślicznotki...
W cieniu - zacieniona 15:54, 08 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dalszych ciekawych wpisów popartych zdjęciami!

Dziękuję...jakie pięknotki przytulają się do siebie.Piękne zdjęcie.
Moje zmagania ogrodowe 15:53, 08 sie 2012

Do góry
W przerwie między opadami wyskoczyłam położyć Karolka na drzemkę

Fuksja, która mimo solidnej doniczki co chwila leży przez te wiatry

Kwiatuszki u Lime Marmalade (teraz widzę, ze złapało ostrość gdzie indziej i kwiatki mało widoczne, ale uwierzcie, ze dwa są)
W cieniu - zacieniona 15:51, 08 sie 2012

Do góry
Dalszych ciekawych wpisów popartych zdjęciami!

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 15:38, 08 sie 2012

Do góry
Pięknie,prościutko ....i ta zagubiona różyczka....umiesz czarować aparatem. ...i jeszcze ten kamień z muszelką....cudo.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:36, 08 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Anita - nie wiedzialam ze pod Piotrkowem jest tak tanio!! Im blizej Lodzi tym gorzej mysle Ale i tak nie tragicznie! A w miescie, w super lokalizacji - to nie tak zle, Kasiu!! Wozenie jest meczace, wiem cos o tym... za pol godzinki sie zbieram i jade po Mloda

Teraz koło mnie mozna kupić chyba po 50zł- nie jest źle, tym bardziej, że droga dojazdowa super-latem mam 10 min do miasta, poza tym mam 5 min piechotą do lasu i rzeczki
to moja okolica

Nasz mały raj na ziemi :) 15:33, 08 sie 2012

Do góry
Poprzednia noc była dla nas bardzo ciężka... wiało tak okrutnie że baliśmy się z Arkiem wyglądać na zewnątrz w obawie co tam zastaniemy....

Dziwne bo roślinki jakoś strasznie nie ucierpiały... Klony, modrzew i hakuro dostały solidne wzmocnienie jeszcze w ciągu dnia bo targało nimi na wszystkie strony ale przetrwały... Modrzew miał tylko oberwanych kilka gałązek ale nie ucierpiał na tym jego wygląd... Hakuro bez zmian...

Najgorsze było to że wiatr przewrócił nam pergolę... Fakt nie była przymocowana ale ma taki ciężar że nigdy w życiu nie powiedziałabym że coś ją ruszy....

Poniszczyła troszkę kwiaty ale nimi się tak nie przejmuję bo złocienie już prawie przekwitły a na tych wysokich żółtych wcale mi nie zależy... Troszkę poniszczony biały aster nowoangielski ale mam nadzieję że się pozbiera...

Clamatis też dał radę... Troszkę go naciągnęło ale trzymał się dzielnie...

Jeszcze wczoraj udało się ją na nowo postawić... Tym razem otrzymała solidne wzmocnienie.... Arek wwiercił w stempla drut zbrojeniowy a pozostała jego część została zabetonowana w ziemi... Mam nadzieję że teraz nic jej nie ruszy... Beton nie będzie widoczny bo będzie obsypany żwirkiem a pergola będzie obsadzona dołem hostami.
W cieniu - zacieniona 15:33, 08 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu gratuluję 700 strony a z kwiatkami ja też w tym roku tak mam
Dziękuję Aniu...lato nas nie rozpieszcza.
Moje roślinki 15:30, 08 sie 2012

Do góry

Takie małe cudo wczoraj do nas przyszło i zostało Wszyscy jesteśmy w niej zakochani!

Ja też bym się zakochała, milusi...
W cieniu - zacieniona 15:29, 08 sie 2012

Do góry
Bogusiu gratuluję 700 strony a z kwiatkami ja też w tym roku tak mam
W cieniu - zacieniona 15:29, 08 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Gratuluję 700

Dziękuję za piękne kwiaty.
W cieniu - zacieniona 15:26, 08 sie 2012

Do góry
Gratuluję 700

W Gąszczu u Tess 15:24, 08 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
ŁAŁ, Ozzi Wszystko zmieściłaś, nawet mojego kopytnika

jukka jest prawie w tym miejscu, gdzie ją narysowałaś. Może trochę bliżej żurawki nr 3
Tylko że ona duża jest:

Czy cisy strzyżone to kulki czy stożki? I duży to ile w cm?
Te cztery kropki pomiędzy hortensjami a ginko to też miscanty, czy nie?

Tess, jak Ty to zrobiłaś, że wszyscy ogrodowiskowi projektanci na wyścigi Ci projekty robią??? Jak ja miałam potrzebę zrobienia rabaty to pies z kulawą nogą się nie zająknął! No zdradź ten sekret. Zatańczyłaś, zaśpiewałaś, torty im piekłaś? No powiedz
W cieniu - zacieniona 15:24, 08 sie 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Z nowo założonej rabatki....

Ale urocze!
Dużo u Ciebie kwitnie, muszę popracować nad kolorami w swoim ogrodzie.
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 15:23, 08 sie 2012

Do góry
Dziękuję
No to jeszcze kilka fotek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies