Melduję, że nadrobiłam tych kilkanaście stron, które stworzyłyście podczas mojej nieobecności.
A to zdjęcie zachwyciło mnie bezgranicznie.
Takie cudo stało kiedyś we wnęce u mojej babci, tylko takie czarne, żeliwne.... I teraz zastanawiam gdzie to się podziało..... Od razu bym zaadoptowała....
Tak to wygląda bliżej... z tyłu są świerki serbskie, które mają za zadanie zasłonić śmietnik, z przodu stożki Conica, pomiędzy Conikami żurawki żółte Electric Lime. To jest posadzone. A z drugiej strony (od furtki) może plamę żurawek czerwonych lub pomarańczowych i jako pośrednie piętro trzmielinki na różnych wysokościach posadzone obok wiśni Umbraculifera ?????
Witajcie wieczorkiem,Dajano,Bożenko,Elizo,Zbyszku!
Miło widzieć Wasze wpisy.I wcale Wam nie ,,cukruję"!
Jeszcze jeden kwiatek do suchego bukietu...
Tylko w takim stanie do tego się nadaje,potem jak pokażą się niebieskawe płatki,już za późno.
Zbyszku, dzięki naszej wyobraźni zabieram Cie na mój ulubiony Bornholm Sama tez chetnie powspominam ...
A dzisiaj tez zrobiłam małą wycieczkę Do ogrodniczego
Wczoraj w kilku wątkach doczytałam się, że już niektórzy kupują cebulowe. No i co - sama też "poleciałam" ( a właściwie namówiłam M. żeby mnie tam zawiózł)
Z cebulowych nakupiłam najwięcej tulipanów, ale do koszyczka wpadły też czosnki ozdobne
Wybór tulipanów niesamowity - paczkowane i luzem na sztuki ...
Ale jak już tam byłam, to oczywiście skusiło mnie trochę więcej
pestki przecierać? mi by się nie chciało...ja robię z pestkami...trudno, takie też się zjada szczególnie do naleśników
no i gratulacje 100 stronki
dołączam zdjęcie świeżutkie bo dzisiejsze- nawet motylek świeżutki
Betysiu, ten pan w białym kapeluszu przejrzał Cię na wskroś, śliczna na zewnątrz i od wnętrza. Gdybyśmy wszyscy tacy byli, to do raju blisko. Twój wątek jest w moich ULUBIONYCH.
A hortensje moje są i kilkuletnie i nowe. Na zdjęciu pod surfiniami widać LIME LIGHT zakupioną jesienią 2010r. jako malutką roślinkę, a u mnie w drugim sezonie kwitnienia jest okazała.Pozdrawiam.
Moja nowa pnąca róża DUNE, sąsiadka VIOLETTE PERFUM, przy tarasie.
..... ciofałam , ciofałam ........ i znalazłam...... chyba.....czyżby str.72? bo ciężko się połapać ....... a gdzie wybór roślin ? .... graby i kulki będą .... no a co dalej? .... a może to tajemnica? ....
A tu widać mała zmianę i w tym miejscu utknęłam..hmm... nie wiem co posadzić w rogu pod wiśnią...obok dekielka.....dodać kolor ( np żurawki) czy dosadzić trzmielinki na pniu - 2 sztuki szczepione na różnych wysokościach.... ech...myślę......