Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 10:17, 28 wrz 2012

agniecha973 napisał(a)
Ja też mam omączoną z własnego siewu. Ależ ona się u mnie na wiosnę męczyła! Myślałam, że nic z niej nie będzie, mszyce ją dopadły, nie rosła. A teraz olbrzymka zasłania wszystko. Kolor rzeczywiście ma ładny. Jedna biała mi się trafiła.

to może i ja wysieję, ale jak sobie przypomnę jak się z przetacznikiem męczyłam - najpierw sianie, potem pikowanie, potem przesadzanie do doniczek, potem wreszcie do gruntu, to mi sie słabo robi. Może jednak na łatwiznę pójdę i gotowa sadzonkę kupię. Ja tego duzo przeciez nie potrzebuję. Pozdrowienia
JulkAd 16:35, 28 wrz 2012

No trochę poczytałam, płot obejrzałam, podziwiałam różę z bukszpanem i szałwią omączoną (pierwsze słyszę) pozdrawiam i wrócę wieczorem, może będziesz?. Pozdrawiam...cieszę się, że ze zdrówkiem coraz lepiej
agata_chrosc... 16:45, 28 wrz 2012

Hej Julita wieczorkiem jakiś czas na pewno sobie poogrodowiskuję
agata_chrosc... 16:50, 28 wrz 2012

mam teraz nowa trasę spacerową - z domu do szkoły I całkiem nowe ogródki po drodze. Kilka bardzo mi się spodobało:
ładne połaczenie miskanta z rozchodnikiem

tu trzmielina żólta i mozga - bardzo nietypowe połaczenie, a jednak coś mi sie w nim spodobało, jakies rozwichrzone takie

mur ceglany, cis, świecznica i berberys

piękne anemony
agata_chrosc... 16:56, 28 wrz 2012

zazwyczaj nie przepadam za takimi minimalistycznymi formami, nigdzie, a juz w ogrodach to w szczególności, ale w tym jest coś klasycznego. moim zdaniem wyjątkowo udane

i wszędzie pełno liriope. przyszło mi do głowy, że będzie super wyglądało u mnie w połaczeniu z pieknotką, tylko taką fioletowa odmianę musze znaleźć

A jak mowa o pięknotce, to zrobiłam jej sesję bo za chwile zostanie całkowicie zjedzona prez całe wycieczki ptasie. A kolor ma teraz niesamowity

agata_chrosc... 17:01, 28 wrz 2012

i jeszcze kilka

a to żółte to nie gruszki ktos wie co to jest?
Diana 17:10, 28 wrz 2012

agata_chroscicka napisał(a)
i jeszcze kilka

a to żółte to nie gruszki ktos wie co to jest?

Pięknotka przecudna
moją na wiosnę musiałam przyciąć przy ziemi bo zupełnie przemarzła na szczęście odrosła już troszkę
jej koraliki są wyjątkowo urocze
Agatko a twoja to chyba jakiś wielki okaz?
u mnie ptaszki wyjadły juz całą jarzębinę pięknotka mała i chyba jeszcze jej nie dostrzegły........
pozdrawiam
ewalm 17:20, 28 wrz 2012

pigwa?
eliza3 17:20, 28 wrz 2012

Ciekawa ta Twoja droga spacerowa, mnie najbardziej podoba się miskant z rozchodnikiem, może dlatego, że ostatnio odkrywam urodę traw, a to żółte to nie czasem owoce pigwy ...?
ewalm 17:27, 28 wrz 2012

a pięknotka może wyglądać też tak, nietypowo: