Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja największa pasja - ogród 20:49, 01 sie 2012

Do góry
ok czas coś dodać, bo ostatnio kiepsko z czasem właśnie

parę lili, póki jeszcze są

a tak w ogóle pod silnym wpływem ogrodowiska pozmieniałam połowę rabat w ogrodzie, jak tak dalej pójdzie to sama nie poznam mojego ogrodu

a to kilka prawie aktualnych zdjęć, prawie, bo już zdążyłam dzisiaj pomieszać w kompozycjach, doszłam do wniosku, podobnie jak chyba wiele osób, że mam za bardzo naciapane, brak porządku i planu jest u mnie, niestety, ale nowe plany są, zobaczymy jak dalej pójdzie

Ogród w Holandii 20:49, 01 sie 2012

Do góry

o nie, nie moja droga! ja nie strugana z drewna, a w dodatku wiem co mówię, po prostu Ci się nie chce ot co! Ale jak się zdecydujesz to zobaczysz jaka to frajda, ja będę lada dzień wspomnienia z wakacji układać sobie...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:45, 01 sie 2012

Do góry
Danusiu pytanie do eksperta w sprawie orzechówki... próbuję ją zrobić 1 raz w życiu i nie wiem ma teraz taki " jadowity kolorek" czy to normalne?

Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 20:44, 01 sie 2012

Do góry
Aby ja uratowac kup grzybnię do wrzosowatych (mikoryzę) . Moje magnolie po kupieniu były bardzo słabe liście pożółkłe , kupiłam mikoryzę i dałam pod korzenie . Moje magnolie rosna jak na drożdzach liście mają bardzo duże i przyrosty też .
Tak wyglądały już w czerwcu ,były wsadzone w kwietniu nie mam akurat zdjęć po wsadzeniu ale tu już maja liście ładne

To zdjęcie zrobione w lipcu
Moje roślinki 20:42, 01 sie 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)

Kolory lata na zimowe dni

Hej ! Piękne dalie i te przetwory zazdroszczę pozdrawiam M
Mój ogródek pod Gdańskiem 20:31, 01 sie 2012

Do góry
No i dziś przyszła paczuszka z Ogrodowiska : szpadelek do wycinania kancików na trawniku, ale nie zdążę w tygodniu się tym zająć, zresztą słabo mi to szło jak dziś próbowałam, muszę poczytać w wątku o kancikach jeszcze raz instrukcję:
Mój ogródek pod Gdańskiem 20:27, 01 sie 2012

Do góry
Czy ktoś może wie co to za roślina ? dostałam sadzonki od przemiłej sąsiadki, u której strasznie się rozrosła, ale ona też nie wiedziała jaka to roślina...
Mój ogródek pod Gdańskiem 20:21, 01 sie 2012

Do góry
powoli pączki otwiera Polish spirit

i moje pachnące surfinie :

Ogrodnik mimo woli 20:21, 01 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
I tegoroczne nowe nabytki jeżówkowe..

A to mama jezówka..

A to koło niej jej dzieci... w takim zagęcszczeniu sie rozsiewają...

Piękne jeżówki - w sobotę Ci je trochę przerwiemy.
Ogrodnik mimo woli 20:20, 01 sie 2012

Do góry
Jakieś liliowce..

I na więcej czasu brak... byście o mnie nie zapomnieli... bo jakos się tak cicho zrobiło....
Ogrodnik mimo woli 20:17, 01 sie 2012

Do góry
I tegoroczne nowe nabytki jeżówkowe..

A to mama jezówka..

A to koło niej jej dzieci... w takim zagęcszczeniu sie rozsiewają...
Nasz przydomowy ogródek 20:16, 01 sie 2012

Do góry
Pozdrawiam Was wszystkich i dziękujemy za życzenia. Irenko dzięki za link do trawki.

A teraz spojrzenie na ogród "z góry"

Na tych rurkach był winobluszcz . Uległ kasacji a rurki w jesieni też.

I nowa rabatka-wysepka . Proszę zwrócić uwagę na mistrzowskie wykonanie hi hi hi. Roślinki wsadzone :
Tuje, modrzew na pniu i katalpa.

Ogrodnik mimo woli 20:14, 01 sie 2012

Do góry
I trochę kwiatuchów... już mojego ogrodu
Motylek na budlei..

I rudbekie... Goldstrum czy jakoś tak..

Trawki które musze posadzić z ograniczeniem...

Ogród w Holandii 20:13, 01 sie 2012

Do góry
Megi napisał(a)

Sesja mojego odkrycia z wizyty w Appeltern. Nazywa się Sanguisorba Officinalis i podobno rośnie dziko na łąkach, ale nie widziałam. Jest przecudnej urody i komponuje się właściwie ze wszystkim. Docelowo powędruje na różaną rabatę.

Witam, jak podglądająca

Mam pytanie jak wysoki to cudo jest ? w pierwszej chwili pomyślałam "łysa lawenda"

Witaj Megi! Ta łysa lawenda dorasta do 80 cm i chyba dość szybko się rozrasta. Pozdrowienia!
Ogrodnik mimo woli 20:11, 01 sie 2012

Do góry
Wczoraj odwiedziłam ogród kolegi mojego S... z fajnym i nietuzinkowym ogrodzeniem... jestem fanką tego ogrodzenia...

A za ogrodzeniem mieszka kotek...... Simba...... no, takeigo kotak to bałąbym sietrzymać... kotek waży 350kg.

niestety nie chciał zejsć na dół i się ze mna przywitac... wiec oglądanie było z za ogrodzenia....

Mój ogródek pod Gdańskiem 20:09, 01 sie 2012

Do góry
Drugie kwitnienie powojnika , który ma opleść całą tę starą ławeczkę w przyszłości:
Pamela Jackmann
Mój mały raj na ziemi :) 20:08, 01 sie 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
pod lustrem powstaje bylinówka - były irysy, ale te są b. krótko, są lilie, dosadziłam jakiś czas temu naparstnice od Danusi, a teraz ostróżki (białą i niebieską z białym środkiem) zakupione w Hortulusie tydzień temu

to pod lustrem, bo po bokach są róże pnące i hosty fire & ice

no i czekam na taras.... już mnie denerwuje to niedokończone miejsce
bo na studni też będzie prostokąt, a nie koło.... no ale pomału zaczyna to przypominać zamierzony plan
. Pięknie!!!!
Ogród w Holandii 20:07, 01 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Sesja mojego odkrycia z wizyty w Appeltern. Nazywa się Sanguisorba Officinalis i podobno rośnie dziko na łąkach, ale nie widziałam. Jest przecudnej urody i komponuje się właściwie ze wszystkim. Docelowo powędruje na różaną rabatę.

Witam, jak podglądająca

Mam pytanie jak wysoki to cudo jest ? w pierwszej chwili pomyślałam "łysa lawenda"
Mój ogródek pod Gdańskiem 20:04, 01 sie 2012

Do góry
Kilka aktualnych zdjątek wstawiam

jeżówka - zapomniłlam nazwę - zakup z allegro - nie szaleje u mnie jeszcze - rośnie drugi sezon i tak zakwitła
kwiatek nn kupiony od starszej Pani na rynku w zeszłym roku - lepiej się rozrósł nież ta jeżówka ze szkółki

Ogród w Holandii 20:00, 01 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Agatko, spóźnione ale najszczersze gratulacje z okazji 200! wraz z życzeniami zdrówka i spełnienia marzeń

p.s. odnośnie lawendy - jakbyś ścięła przekwitłe kwiaty to chyba jeszcze raz zakwitnie?

Kasiu, jak miło Cię znowu widzieć! Dzięki za ciepłego kwiatka! A co do lawendy - część ścięłam i faktycznie coś jakby nowe pędy puszcza. A czy tę dam radę ściąć? Oby! Pozdrowienia i juz się szykuję na wizytę u Ciebie tylko niech ja już normalnie zacznę funkcjonować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies