Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

anieszka 08:57, 07 wrz 2012

Oj dawno mnie nie było, bo jakoś brak dnia i nocy, a tu widzę 100 minęła
wielkie gratulacje Betysiu
Buźka
zuza12 10:16, 07 wrz 2012

Dziewczyno, co Ty chcesz od tych bukszpanów. Nawożenie, przemawianie, przycinanie i zobaczysz jak Ci sie odwdzięczą.
Nasz wielki bukszpan, którego przesadzaliśmy, wychodowała mama. U nas zawsze wielkanocne koszyki zdobimy bukszpanem i juz tradycją się stało robienie z nich potem sadzonek. To jest własnie taki koszyczkowy bukszpanik. Patrząc w moją metrykę to myślę, że ma ze 30 lat. A babcia jak szczęśliwa, jak zawsze przypomina, że to ona go wychodowała.
Czekaj dziewczyno i za jakieś 20 lat chwal się pieknymi kulomiotami
betysia 10:21, 07 wrz 2012

zuza12 napisał(a)
Dziewczyno, co Ty chcesz od tych bukszpanów. Nawożenie, przemawianie, przycinanie i zobaczysz jak Ci sie odwdzięczą.
Nasz wielki bukszpan, którego przesadzaliśmy, wychodowała mama. U nas zawsze wielkanocne koszyki zdobimy bukszpanem i juz tradycją się stało robienie z nich potem sadzonek. To jest własnie taki koszyczkowy bukszpanik. Patrząc w moją metrykę to myślę, że ma ze 30 lat. A babcia jak szczęśliwa, jak zawsze przypomina, że to ona go wychodowała.
Czekaj dziewczyno i za jakieś 20 lat chwal się pieknymi kulomiotami

Zuzka ja mam nadzieje ze te 20 lat....to jakis zart niby ?????????
zeby byla jasnosc- odbieram i przyjmuje wylacznie jako ZART!!!!!!
buziaki
noemi 10:28, 07 wrz 2012

betysia napisał(a)
tak jak obiecalam dla Was dzisiaj moja biala dama "boule de neige" i nie tylko...

]

I teraz nie wiem ...biała różna do lawendy czy różowa .... u Ciebie biała wygląda ślicznie .... a kotek w trawkach miodzio

pozdrawiam weekendowo ....
betysia 10:37, 07 wrz 2012

Noemi...witam Cie u siebie!!!!!
ja przy lawendzie mam rozowe krzaki Gaury, a roza ktora widzialas jest wsrod perovskiej i verbeny...
choc na jesien planuje dokupic biale roze i lawende....aby polaczyc je razem

co do kici w trawkach, to nich nikogo nie zmyli ta slodka mina, godzine po posadzeniu wyrwala mi 3 trawy...a niby szczenikai to szkodniki ????? trawki posadzone glebiej ale juz i tak wygryzione...ale takie to sa uroki takiej malej czarnulki
Konstancja30 10:45, 07 wrz 2012

uwielbiam ten francuski klimacik na zdjęciach Betysiu ... ... róża i trawki ... ochhh jooooo ... kicia a wiesz, że nie podejrzewałabym tego słodziaka o taaakie przestępstwo ... ... i ta ławeczka ... nie zgonisz mnie z niej ... na pocieszenie dodam, że mojej wilczurce wykopanie małego drzewka zajmuje minut dwie zaledwie ... a kopanie to jej druga natura więc mamy konflikt interesów ... trwają negocjacje i jak tłumaczę i patrzę w te psie oczy wilka to serce mam miekie i przekonanie wielkie, że dotarłam ... a zaraz potem docieram do kolejnego dołka i małż mówi, że to kret ... on też wymięka pod spojrzeniem Kili ...
noemi 10:50, 07 wrz 2012

a to psotnik mały .... a wygląda bardzo niewinnie

... ja mam dylemat, bo podoba mi się i biała i różowa róża z lawendą ... i muszę wybrać jeden kolor .... ... wygooglowałam sobie "krzaki Gaury" ...bo nie znam tej roślinki ....osiąga nawet 50 cm wysokości tyż ładna a masz jakieś zdjęcia gdzie widać ją razem z lawendą ...proszę
betysia 10:52, 07 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)
uwielbiam ten francuski klimacik na zdjęciach Betysiu ... ... róża i trawki ... ochhh jooooo ... kicia a wiesz, że nie podejrzewałabym tego słodziaka o taaakie przestępstwo ... ... i ta ławeczka ... nie zgonisz mnie z niej ... na pocieszenie dodam, że mojej wilczurce wykopanie małego drzewka zajmuje minut dwie zaledwie ... a kopanie to jej druga natura więc mamy konflikt interesów ... trwają negocjacje i jak tłumaczę i patrzę w te psie oczy wilka to serce mam miekie i przekonanie wielkie, że dotarłam ... a zaraz potem docieram do kolejnego dołka i małż mówi, że to kret ... on też wymięka pod spojrzeniem Kili ...

Izulko....

klimat ze zdjec to ....nic nadzwyczajnego, wszystko z Waszych ogrodow, tylko Wy chyba go inaczej odbieracie przez pryzmat tego skad klikam....ale dziekuje cudnie!!!!!!!!!!!!!!

co do kici- no ja chyba pojde Waszym sposobem a raczej Adama i bede udawala,ze mamy stado KRETOW....bo patrzac w ten maly pyszczek i oczy " ze niby to nie ja"...wymiekam...ale tak sobie wmawiam,ze ona jeszcze po polsku sie nie nauczyla wiec dajemy sobie wiecej czasu na podszkolenie jezyka ze zrozumieniem...!!!
sciskam....
betysia 10:55, 07 wrz 2012

noemi napisał(a)
a to psotnik mały .... a wygląda bardzo niewinnie

... ja mam dylemat, bo podoba mi się i biała i różowa róża z lawendą ... i muszę wybrać jeden kolor .... ... wygooglowałam sobie "krzaki Gaury" ...bo nie znam tej roślinki ....osiąga nawet 50 cm wysokości tyż ładna a masz jakieś zdjęcia gdzie widać ją razem z lawendą ...proszę

kochana na pewno cos znajde, poszukam w domku bo obecnie to ja na froncie jestem hihi tz w pracy
.... ta gaura jest sliczna i jest tez odmiana biala...oczywiscie na liscie juz zapisana....
jak znajde zdjecia z lawenda to wkleje tez w twoim watku co bys nie musiala szukac!!!!!!!
noemi 10:59, 07 wrz 2012

Betysiu z góry bardzo dziękuję ... koniecznie zdjęcie wklej u mnie , będę miała nad czym dumać

buziaki