Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatki i rabatki u Elizy 17:27, 25 sie 2012

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:25, 25 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Śliczna
Zimozielony ogród przy białym domu 17:22, 25 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Młodzież Krzysio i Paweł

]

Skoro Zdzisław zajęty machaniem do Kasiog to może młodzież będzie machać do innych dziewczyn
I czapeczek nie musisz im Danusiu w Anglii kupować Koszulek też nie muszą nosić, przecież w upał gorąco!!!!
Sebek nie czytaj

Spodenki też ciut za długie....
Kwiatki i rabatki u Elizy 17:14, 25 sie 2012

Do góry
Spacerkiem... tu i tam...

Ogród... reni 17:00, 25 sie 2012

Do góry
Lubicie maliny bo ja tak... zerwane z ogrodu

Ogrodnik mimo woli 16:51, 25 sie 2012

Do góry
Jak M wróci to za jałowca będzie szlaban na Ogrodowisko...czekam kiedy przegnę pałę....

wiec fotnęłam jeszcz drugą rabatkę trawiastą ...wszystko posadzone w tym roku.. wielki miskant zebrinus i rozplenica przesadzone z innego miejsca...

Ogrodnik mimo woli 16:48, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale Ci Aniu wszystko buja ! Zakupy boskie

Sebuś...zakupy za małe

Bo własnie dorosłam do decyzji o eksmisji jałowca.....
Na rzie przymiarka do obnizenia drania.....
Za chwilę skończy się to rozwodem, albo zabraniem wszystkich tnacych zabawek.. M jeszcze nie widział mojego ostatniego działa niszczenia.... kosi trawnik......

Tak było:

A tak jesst po skórceniu... widać hibiskusa

Najchętniej bym go całęgo wyrzuciłą i posadziła w jego miesce wrzoski Zacienia wszystko wokół.. nie wiem jak tylko hosta na to zareaguje?? Bo tak ma super cień od niego i ładnie rośnie... za to wrzosy i hibiskus w okolicy narzekaja....
Cała rabata.......

I co Wy na ten mój nowy pomysł..spoza listy pilnych rzeczy do zrobienia?

Ogrodnik mimo woli 16:43, 25 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
U Ani jak coś bujnie to już w mega rozmiarach!! Rozplenica mnie poraziła!!

Mnie też zawsze poraża.. jest CUDOWNA
I dla niej toleruję pustkę na rabacie przez długi okres czasu..a ja najbardziej nie lubię pustych rabat.....

A miskanty też są łądne.. i już się kłoszą

Będzie i domek.......... 16:10, 25 sie 2012

Do góry

Ja nie mam tyle kwiatów na działce, więc jak przyjeżdżam do teściowej to od razu wkraczam na jej ogród co tam nowego słychać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:05, 25 sie 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Pozdrawiam wszystkie piękne zlotowiczki

Joanko żałuję, że nie machałyśmy do Ciebie a'la Zdzislaw
Będziesz u Kapiasów ??
Moje zmagania ogrodowe 15:47, 25 sie 2012

Do góry
Witam w biegu
Halinko, z perzem już powoli wygrywam, jest go zdecydowanie mniej niz na przykład dwa lata temu
Aniu, wypatrz brązową turzycę
Bożenko, też czytałam że Great Ex. wolno rośnie, więc niech zacznie u mnie się rozrastać od tego roku
Monika, wrzucam dziś zdjecia tych samych roślin, tylko że w wersji wsadzonej na swoje miejsce, za rok wkleję też i porównamy
Czy rozchodnik Matrona może mieć różowe kwiaty???? Mam Matronę z takimi kremowymi, dziś dokupiłam rozchodnika z różowymi kwiatkami i pan twierdzi, ze to też Matrona (liście mają podobne, kępa też nie jest tak zwarta jak u innych rozchodników). Później zrobię zdjęcie.
Jeżówka Cranberry Cupcake

Funkia GE

Sasanka w rozkwicie

i zbuntowana gałązką Pinky Winky, która dość długo jest biała i śmiesznie wygląda na tle pozostałych

Pozdrawiam
Zimozielony ogród przy białym domu 15:23, 25 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A mnie trapi co to za śliczna trawka?

Zajebiaszczy ten murek się zapowiada !!!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:06, 25 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To mi się wyjątkowo podoba, bo cały ogród widać

Spotkaliśmy owczarka walijskiego, ale śmieszny

Danusiu,Twoja rabata hidcotowa i piesek to iście angielskie klimaty Ale się zgrało!
To prawda, że ładnie Ci w kolorkach, również zwróciłam na to uwagę.
Moje roślinki 14:47, 25 sie 2012

Do góry
Z wrzosów zrobiłam sobie takie małe kompozycje

Moje roślinki 14:45, 25 sie 2012

Do góry

Moje roślinki 14:44, 25 sie 2012

Do góry
Zrobiłam sobie dziś dzień dobroci dla ogrodniczki-amatorki i wybrałam się do centrum ogrodniczego.Nic lepiej nie poprawia humoru

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:36, 25 sie 2012

Do góry
butterfly napisał(a)

Nieletnia (wciąż ... 16 totoma dopiero ) wstrząsneła nami z samego rana ... zaliczyliśmy już ambulatorium chirurgiczne bo "krzywo wczoraj stanęła" a była na ognisku u babci (tzn spała u babci ... ) i dziś wróciła z balonem przy kostce ... zatem bez śniadania i bez kawy !!! zaprezentowałam pacholę w miejscu pracy ... naświetliłam po matczynemu ... wtargnęłam ortopedzie w spokojny ranek ... i mam kilka godzin tyłów a dzień ma być bardzo pracowity ...

a spacer moją alejką ukojenia bardzo mi się przyda ... wklejaj ją ile wlezie ... piękne miejsce ... tofam ja i Adaś ... ale siem ożywił ... ))

Izuś, to ty jesteś Służba Zdrowia????

Dopytuję, bo ja też nosze biały "fartuszek"

ano służba ... ... ale numer ... urodzone przykładnie tego samego dnia i jeszcze w służbie obie ... ))) ... gdyby nie ogrodowisko pewnie byśmy się nie namierzyły
Będzie i domek.......... 14:36, 25 sie 2012

Do góry

Z innej beczki

Jak powracam do tych zdjęć to nie mogę wyjść z podziwu jak można tak idealnie prosto tyle kilometrów winogron posadzić, winogrona stanowią granicę między Niemcami a Szwajcarią Stojąc na górze byłam w Niemczech, zeszłam na dół byłam w Szwajcarii a co najważniejsze nikt tych winogron nie zrywał, zasada "co nie twoje to nie rusz", tam się sprawdza.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:34, 25 sie 2012

Do góry
i nawet miałam dobry humor ... ale tylko dopóki nie dotarłam do limki ... limka cieszy o i to bardzo ... kilka kwiatów w pełnej krasie ... do życia się rodzi wiele kolejnych ...

tylko ... no właśnie ... tylko to !!!

co to jest i jak z tym walczyć ??? ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:29, 25 sie 2012

Do góry
popołudniowa wizja lokalna przed tarasem z kubkiem spóźnionej kawy miała być tylko małym grzeszkiem lenistwa ... a zainspirował mnie widoczek z okna Noemi ... stanęłam w oknie i stwierdziłam ... no dobra ... chyba może być ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies