Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik mimo woli 19:31, 16 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Widoki znad wsiowego..

rewelacyjna fotka

Super jest wieczorkiem ..jak miasto świeci w dole, a Ty z góry na to wszystko... .... zobaczysz.....

No właśnie miałam taką refleksję jak to miasto ci zazdrości ...

oj, zazdrości....., ja troszkę niżej i też zazdroszczę
Ogrodnik mimo woli 19:28, 16 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)

Widoki znad wsiowego..

rewelacyjna fotka

Super jest wieczorkiem ..jak miasto świeci w dole, a Ty z góry na to wszystko... .... zobaczysz.....

No właśnie miałam taką refleksję jak to miasto ci zazdrości ...
Kolorowe rabaty 19:25, 16 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Dobry wieczór to i kwiaty wieczorową porą .

Piękne zdjecia.
Sosna - Pinus 19:21, 16 lip 2012

Do góry
nebel napisał(a)

jeszcze dopisałam kosodrzewinę - rośnie w jednym ze znanych mi ogródków, może ta by była lepsza - rośnie kolumnowo - szybko jak na kosodrzewinę ale nie tak szybko jak inne pionowe sosny

Zgadzam się z tym co napisałaś, pokażę Wam coś!
Jest to ta sama roślina, której zdjęcie zamieściłam jako 2. Przez 3 lata uszczykiwałam ją, W tym roku już tego nie zrobiłam, bo przestało mi się podobać to co się z nią działo, ale co dalej, no właśnie stąd wątek o sosnach Kupiłam ich kilka i kazda z nich jest inna, a chętnie pocztam o Waszych doświadczenich z tymi roślinami, no i oczywiście posłuchm rad w razie czego.
Nie ulega wątpliwości, że nie są to rośliny dla wszyskich, tak jak ja mogę zapomnieć o niektórych, szczególnie kwiatkach.

Tak - właśnie o takim efekcie pisałam - ja mam taki na ponad dwumetrowych sosnach czarnych.

Ale jeśli będziesz cierpliwa i będziesz te sosenki uszczykiwać w miarę równomiernie przez najbliższe dwa lata pięknie się zagęszczą.
Sosna uszczykiwana jest dużo piękniejsza - w Japonii nawet duże sosny w ogrodach są uszczykiwane - robią to grupy kobiet (?) przez wiele dni.

Wojsławice - Święto Liliowców 19:17, 16 lip 2012

Do góry
Były też jeżówki

Sosna - Pinus 19:15, 16 lip 2012

Do góry
Po przeczytaniu dzisiejszych postów, bardzo dziękuję za cenne uwagi. Postanowiłam, że będę zamieszała zdjęcia z sosnami tak:
Po cztery w jednym wpisie. Najpierw te, których nazwy znam bo zachowały się oryginalne etykiety. A potem poprosimy o identyfikację. Z góry przepraszam, za to, że któraś roślina może się pojawić dwa razy.
1. Sosna oścista "Sherwood Compact"

2. Sosna pospolita "Globosa Viridis"
3. Sosna pospolita "Macek"
4. Sosna pospolita "Moseri"
Rajski ogród Ani 19:12, 16 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Ania jakiej wysokości jest ten ładny przetacznik ???
Martek rosną do wysokości 70 cm.

Wojsławice - Święto Liliowców 19:12, 16 lip 2012

Do góry

Pogaduchy skowronków 19:11, 16 lip 2012

Do góry
Pozdrawiam Skowronki.
Hanię żartownisię, Marysię, Elizę3 i Zbysia szczególnie i życzę miłego tygodnia Wszystkim bez wyjątku

Rajski ogród Ani 19:10, 16 lip 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Aniu piszę się na liliowce
Joasiu musimy poczekać z dzieleniem do przyszłej wiosny, muszą się zregenerować, mają w ty roku po kilka kwiatków miałam przygotowane dla ciebie na jesieni, czekały...czekały...i musiałam je ponownie posadzić

Postawić trawkę nad i... 19:10, 16 lip 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)
..skorzystałam z Ogrodowiskowego przepisu juz po raz drugi... tym razem wariacja z brzoskwiniami, na dzisiejszy powrót do domu z kolonii mojej córki...do tego obowiązkowo cappuccino...mmmm...

Mniam Piję właśnie kawkę, zjadłabym takie ciachoWygląda bardzo apetycznie, poproszę o przepis sąsiadko I zastawa piękna.
Jak masz zmysł do takich ładnych detali, to wierzę, że Twój ogród też będzie wkrótce tak ładny. Małymi kroczkami do przodu. Czytałam trochę Twoje zmagania domowo-ogrodowe No jakbym widziała siebie na początku! Delektuj się małymi osiągnięciami ogrodowymi, to jeszcze bardziej cieszy. Ja też na początku miałam chwile zwątpienia, czy kiedykolwiek skończymy. Mój niewykończony dom i ogród na tle zadbanych domów i ogrodów sąsiadów straszył długo. Czasami patrzeli na nas z politowaniem, że my ciągle grzebiemy się w ziemi i wyjść z tego nie możemy. Ale czas szybko leci . Ty też za jakiś czas będziesz mogła sobie powiedzieć, tak udało się I jaka wtedy wielka będzie Twoja satysfakcja!

P.s. A widziałam na mapie, że mieszkasz w naszych rodzinnych stronach. Mamy jeszcze sporą rodzinkę w Rzędówce iCzerwionce-Leszczynach . Teraz mogę tam dojechać autostradą (no prawie
Pozdrawiam
Wojsławice - Święto Liliowców 19:04, 16 lip 2012

Do góry
Cudne odmiany-oczywiście "kropla" tego co można zobaczyć

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 18:59, 16 lip 2012

Do góry
bajsza napisał(a)

też kiedyś robiłam na drutach , haftowałam angielski i richelieu, nigdy do krzyżyków nie miałam cierpliwości, no i szydełkowałam, aha i robiłam poduszki z przypalanej włoczki, była taka plastikowa już nie pamiętam jak się nazywała, a teraz oczy już nie te, poszukam robótek to wstawię ,ale dużo poszło na prezenty)

Ja też kiedyś robiłam na drutach - teraz nie chce mi się, ale malować czasem maluję
- nie koniecznie kwiatki,

choć te czasami też

Nieźle Bajsza
Ogród z perspektywą na przyszłość 18:54, 16 lip 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Wrzucam jeszcze taki jesienny z rajskich jabłuszek

na tym zdjęciu jeszcze nie ma mchu wokół jabłek. Pięknie się z nim prezentuje.

Pieknie, zdolnie..donice, wianki... zdolniacha z ciebie..
Tylko z kota nie rób wianka...... chociaz siedzi w kolejce
Wojsławice - Święto Liliowców 18:49, 16 lip 2012

Do góry

Bukiety w Galerii

Moje zmagania ogrodowe 18:49, 16 lip 2012

Do góry
To samo miejsce co na ostatni zdjęciu już jest zagospodarowe: na końcu rosną warzywa, jest coś ala kompostownik, huśtawka dla dzieci, domek ze zjeżdżalnią wykonany przez M., piaskownica
(widać jak wcześniej były ułożone cegły, ale źle się kosiło i M je wkopał - trochę po zimie się rozpadły, ale to też ma swój urok)

to jakieś wcześniejsze, tylko z wyznaczonym miejscem

i w zeszłym roku

Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:46, 16 lip 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Klosowka sie zaczyna rozlazic super, to znaczy, ze szybko mi zarosnie puste miejsca
Jest taka aksamitna w dotyku

Boćku, jak ma się Twoja trawka?
bo ja mam chyba (???) taką samą i się okropnie wysusza, wygląda paskudnie (akurat dzisiaj wkleiłam fotkę, https://www.ogrodowisko.pl/watek/745-moj-maly-raj-na-ziemi?page=458#post_6 )
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:45, 16 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

SUPER!!!

Świetna begoniowa obwódka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:44, 16 lip 2012

Do góry
Gratuluję Irenko,ale się rozgadałaś ...)))))))))))
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:44, 16 lip 2012

Do góry
Irenka.... to już rocznica.. pełna setuchna...... KOchana wszystkeigo najcudowniejszego w zyciu ..wiecej nie piszę, bo moze sie załapię na pełna liczbę..... z siedem jest szczęśliwą liczbą .... i siedem jeżówek... na szczęście

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies