Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sosnowo 19:42, 29 lip 2012

Do góry
Byłam się przed chwilą przejść i oto co zobaczyłam - jeden silniejszy podmuch wiatru i robinia złamana

a pięknie ponownie zakwitła..., szkoda....

Ogród Leny. 19:42, 29 lip 2012

Do góry
Lenko, pozdrowienia
Mój kawałek raju II 19:38, 29 lip 2012

Do góry
Wiązówka błotna biała lawenda zakwita powojnik Arabella powojnik Vianetta pomimo że ucierpiał w nocy z 21 na 22 07., po prostu podmarzł, pokaże jednak swoje kwiatki goryczka siedmiodzielna nadal kwitnie goryczka krzyżowa
Puste pole z wysepką kwiatową 19:35, 29 lip 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

....

Eluś , pooglądałam Twoje cudowności. ogród, jak zwykle wspaniały.

A co się stało z Ayeshą? Ukorzenić Ci nową?
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 19:30, 29 lip 2012

Do góry
Irenko,ta jest pinky winky,czekam na pełne kwitnienie jej i ten dwukolorowy kwiat.Mam 11 odmian bukietówek i nadzieję na kolejne na spotkaniu u Szmita.Gorzej z wolnym miejscem,ale taka okazja wyjazdu prędko się nie pojawi,a u nas nie dostanę nigdzie takich odmian jakie sa w tej pieknej szkółce.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:24, 29 lip 2012

Do góry
Ula mieczyki sa ladne, ale o tyle niefajne, ze trzeba je co roku wykopywac. Gdyby nie byl od Babci na pewno bym go nie miala Jednorocznych tez prawie nie mam - w tym roku tylko 2 bratki i zenszeniszki meksykanskie (dostalam od Krysi - Krys):

A, i aksamitki w marchewce - tylko 2

Aaa, i kilka astrow (te chyba najbardziej z jednorocznych lubie)..

Podobaja mi sie jednoroczne, ale za duzo z nimi roboty I masa odpadow na jesien z ktorymi nie ma co zrobic...
Lecę w kulki... 19:23, 29 lip 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Noemi prosi i prosi....więc dzis wieczór florystyczny...
Poproszono mnie o zrobienie dekoracji ślubnej w kaplicy....zrobiło mi się miło.
Było to dla mnie wieeeeeelką przyjemnością.
Oczywiście to nic wielkiego, poza tym miałam ograniczony budżet, ale młodym nie zależało widocznie na profesjonalnym podejściu..., zabrałam swoje doniczki..., świeczniki, no i oczywiście mech.
Wzięłam też kulki, ale w końcu ich nie użyłam
Wydaje mi się, że było i tak dość... bogato.
Przed...

Po...

Młodym się podobało...gościom też, nawet M mnie... pochwalił

...nie było za bardzo czasu by robić zdjęcia, bo robiłam dekoracje przed samą ceremonią, poza tym to mój pierwszy raz i miałam stresa czy zdążę..., ale zdążyłam

Nadrabiam zaległości i... padam z wrażenia!!!!....zrobiłaś coś naprawdę pięknego i mega profesjonalnego , Czy to kaplica kościoła ewangelickiego?
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 19:15, 29 lip 2012

Do góry
Wszystko, co dobre szybko się kończy... i tak było i tym razem Już od tygodnia jestem w domu, ale tak jakoś ciężko mi było powrócić do codzienności Wena na ogród ulotniła się gdzieś wraz z wyjazdem i nie chce powrócić W ogrodzie nic do tej pory nie zrobiłam... nawet nie wyrwałam ani jednego chwasta... ale i też nie musiałam, bo po powrocie zastałam ogród w doskonałej kondycji, a chwastów mogłabym z lupą szukać i tak pewnie bym nie znalazła A to za sprawą mojej teściowej, która pod naszą nieobecność opiekowała się domem. Chyba muszę częściej wyjeżdżać, hihihi

Zaległości, które mam teraz na Ogrodowisku tylko mnie przerażają... nie mam pojęcia, kiedy i jak je nadrobić

Zarażona ogrodowiskowym wirusem nawet na urlopie biegałam z aparatem fotografując tamtejszą roślinność Przede wszystkim zachwyciły mnie oleandry, których fanką jestem zresztą od dawna. Rosły na każdym kroku, kwitły oszałamiająco w różnych kolorach, a rozmiary niektórych z nich były naprawdę imponujące! I trochę śmiać mi się chciało, że ja ze swoim biegam między piwnicą i tarasem, chucham i dmucham, a on ledwie raczył zakwitnąć w tym roku, a tam rosną jak szalone nawet jako bariera zieleni między pasami ruchliwych dróg, o które nikt jakoś specjalnie nie dba. Zresztą sami zobaczcie...

PS. Ana, Monika352 - dziękuję Wam bardzo za odwiedziny i życzenia udanego urlopu Było naprawdę super!
Ogród średniowieczny i nie tylko 19:13, 29 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Marku dla Ciebie ...ostróżki.A nasiona białej zbierz,bo nie mogę nigdzie znaleźć.

Chyba będę musiał zawiązać na niej białą wstążkę żeby nie pomylić
Lecę w kulki... 19:03, 29 lip 2012

Do góry
Aniu spóznione życzenia imieninowe posyłam .....
wszystkiego naj .....naj....
dla Ciebie kwiatuszek...........
Mój kawałek raju II 19:00, 29 lip 2012

Do góry
Chandos Beauty( Harmisty) Harknessa rozkwitła i w słoneczku okrywowe
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:59, 29 lip 2012

Do góry
Gratulacje na 300-a.
Czytałam że jesteś wielbicielem storczyków, więc z tej okazji przesyłam mój storczyk kwitnacy bez przerwy od października zeszłego roku do nadal.
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:50, 29 lip 2012

Do góry
dodam kilka fotek,
z której strony by nie patrzeć duuuuuuuuuuuże drzewa.........
Ogród w Holandii 18:48, 29 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

okay.....stan przedzawałowy zaawansowany
Ogród w Holandii 18:47, 29 lip 2012

Do góry

Och gdzieś kiedyś widzialam już te "stojaki" na drewno, teraz znow mnie zachwtciły...dowod na to, że składziki drewna nie muszą byc malo reprezentacyjne i chowane w rogach działek...wygladają jak rzeźba
Ogród w Holandii 18:45, 29 lip 2012

Do góry

Czy ty mnie normalnie chcesz mieć na sumieniu?? Zawalu dostanę jak bedziesz wklejać takie foty!
Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 18:28, 29 lip 2012

Do góry
życzę Wam pięknej słonecznej pogody, byłam wczoraj... rozgrzana, parująca ziemia i te zapachy... marzenie...

Ogród Marty 18:19, 29 lip 2012

Do góry
Marta napisał(a)

Dzięki Sebku ale trawą trzeba się kiedyś zająć, bo jest masakryczna. Sam mniszek i koniczyna -okropność

U mnie za trawnik też muszę się porządnie brać
Piękne kulki a pod nimi jest sławny kuklik czy coś koło tego ???

Dzięki, kuklika nie znam nawet. Nie wiem o którą roślinkę ci chodzi??Jest tam tojeść, żurawki, szałwia, ale te napewno znasz. jest jeszcze ostrokrzew karbowanolistny, ten co ma Danusia, ale coś zzieleniał, może o to Ci chodziło?

O tojeść mi chodziło .
Wszystkiego dobrego jak się nie pomyliłam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:14, 29 lip 2012

Do góry
Winorosle szaleja

Male bukszpaniki puscily ladne przyrosty, wszystkie 100 szt sie przyjelo

Mieczyk po Babci ma ladny kolor:

I ubiegloroczne lilie zakwitly i pachna!

Miskant szaleje, chby za malo miejsca na niego przewidzialam...

Przywieziona spod Augustowa hosta:
Lilie - Lilium 18:07, 29 lip 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies