Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Ginger 22:36, 02 wrz 2012

Domi , podaj proszę nazwy hortensji które masz w ogrodzie bo trudno mi je odnaleźć . U mnie rozplenice coś już pokazują trochę nieśmiało ale jednak coś włochatego wychodzi . Najbardziej śmiała ma 5 wyciorków ( tak mówię na te śmieszne kwiatostany ) i niewiele ponad 10 listków jest najmniejsza ale widać chce być najpiękniejsza bo 4 kolejne to przy niej potwory dopiero zbierają się do kwitnienia tzn 2 się zabierają, a dwie czekają ...tylko na co !!!
Domi 11:20, 03 wrz 2012

kwiatholandii napisał(a)
Dominiko,pamiętasz może nazwę Tych tulipanów?

Tutaj wstawiłam niektóre nazwy, ale te białe z fioletową obwódką to odmiana 'Shirley'. Niestety nie mogę już edytować starych postów, żeby zmienić opis:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/134-tulipa-tulipan?page=23
Domi 11:23, 03 wrz 2012

Ginger napisał(a)
Domi , podaj proszę nazwy hortensji które masz w ogrodzie bo trudno mi je odnaleźć . U mnie rozplenice coś już pokazują trochę nieśmiało ale jednak coś włochatego wychodzi . Najbardziej śmiała ma 5 wyciorków ( tak mówię na te śmieszne kwiatostany ) i niewiele ponad 10 listków jest najmniejsza ale widać chce być najpiękniejsza bo 4 kolejne to przy niej potwory dopiero zbierają się do kwitnienia tzn 2 się zabierają, a dwie czekają ...tylko na co !!!

Tutaj znajdziesz nazwy hortensji:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1067-ogrod-dominiki?page=87#post_1
Domi 11:26, 03 wrz 2012

wykasia napisał(a)

Czy to ostrokrzew? Ładnie owocuje. Moja mama miała ostrokrzew z jasno obrzeżonymi liśćmi ale ciągle przemarzał, ostatniej zimy całkowicie chyba.

To ostrokrzew 'BelgicaAurea'. Faktycznie podmarza zimą ( mróz łapie mu listki), ale ładnie odbija.
Domi 11:33, 03 wrz 2012

Pwl napisał(a)

Witam się i przypominam jedno ze starszych zdjęć cudo. Domi, kiedy sadzisz cebulowe? Zaszalałaś w
tym roku Pogoda zapowiada się dalej dosyć ciepła, warto czekać do połowy września czy lepiej wcześniej?
Ja już sam nie wiem Zacznę razem z Tobą

Eeee, nie zaszalałam zbytnio. W zeszłym roku kupowałam na kilogramy. Teraz to taki tam lightowy jesienny standardzik Będę sadzić późno (oprócz ziemowitów),żeby nornice nie zrobiły sobie zapasów na zimę już teraz i żeby uniknąć chorób grzybowych (lub opóźnić ich łapnięcie).
Domi 11:35, 03 wrz 2012

Ewelinka231281 napisał(a)

To nic,że się nie ogarnia tam gdzie pięknie zawsze trafiam
Dobrej nocy i miłej niedzieli

Teraz ci, u których nie bywasz poobrażają się. No chyba, że bywasz u wszystkich, ale to potrafią chyba tylko: Święty Mikołaj, Superman, Danusia i Sebek

Chucka Norrisa pominęłaś

dobranoc

No tak, Chuck Norris potrafi wszystko Najbardziiej zaimponował mi tym, że udało mu się zgrać Internet na płytkę
Domi 11:37, 03 wrz 2012

baraga1904 napisał(a)
...jak zawsze Domi...wspaniały ogród i wspaniałe zdjęcia..
...wpadam i podziwiam i jak zawsze zostawiam ślad...

Dzięki Agnieszko!
Domi 11:42, 03 wrz 2012

Enya73 napisał(a)

Zdjęciaaaaa

Jak zwykle ślicznie Ja nie wiem jak to robisz, że żadnego chwasta nie znalazłem - ale za to srebrne kule wypaczyłem

To proste Seba: używam specjalnego programu graficznego dla ogrodników. Jest tam funkcja "Maskuj chwasty". Klikam i już ich nie widać

Domi, a masz może taką wersję tego programu dla niecierpliwych ogrodników z funkcją:
Ctrl a, a potem Ctrl c i następnie Ctrl v
.????
Myślę, że nie ma osoby, która nie chciałaby przenieść Twojego cudownego ogrodu do siebie
Pozdrawiam serdecznie i czekam na więcej

Ja również pozdrawiam.
Domi 11:47, 03 wrz 2012

Irenko, Marzenko, Sebku, pozdrawiam Was serdecznie!
monitka 12:11, 03 wrz 2012

Pwl napisał(a)

Witam się i przypominam jedno ze starszych zdjęć cudo.

Rzeczywiście cudo jak wszystko u Domi
Wpadło mi w oko drzewko. Co to za cudo?