Joku u mnie tez było fajnie, na luzie, dokładnie, tak jak chciałam
Alija mój trawnik rośnie sam sobie, bez żadnych zabiegów, dziki, teraz zielenieje, jeśli suszy nie będzie i co tydzień koszony, obleci. Jedynie obleciałam całość i wyplewiłam wszystkie mlecze, ale kurdybanek i inne rządzą.
KasiaBawaria Kasiu byłam dziś u ciebie i widzę wiosna jest.
Lidkadzięki, minęły, nawet aura była do zniesienia.
daszumDanusiu dzięki, wprawdzie po już
mąż tak siedział na ławce i mówi, nie ma komu czytać ta dziewczynka i przeniósł tu żabę- królewicza
azalie już pączkują i listki ogrodowych hortek
kończą LM
Trochę szkoda, że te ciemierniki tak w dół kwitną. Ale nie wiem, czy w donicy tak ładnie by przyrastały.
Te hiacynty to Woostock, jeszcze ich jesienią dokupiłam. Też mi się podobaja takie buraczkowe
Niech tylko zrobi się cieplej! Mam kilka dni urlopu, myślałam, że poszaleję na ogrodzie
Wyszłam na dwór, pozgrzytałam zębami i wróciłam Jakoś te 7 st.i brak słońca mnie demotywuje
Przed domem przed świętami powiększyłam trochę rabatkę. Jest prawie z samych zimozielonych roślin i zachciało mi się koloru. Posadziłam tam podzielone kępy swoich czosnków, na razie liście leżą, ciekawe czy się jakoś zbiorą? Z przodu są bratki, jeszcze słabo kwitną, bo kupiłam takie zmarniałe w markecie. Ale mam nadzieje ,że się odwdzięczą Jesienią dosadzę tam jakichś cebulowuch. Może dam tam ze dwa ciemierniki?
Przed siatką,jak może ktoś zauważył wycięliśmy skayrokety, były już bardzo suche w środku. A poza tym ponieważ za późno było zacz ete ich pierwsze cięcie, były słabo zagęszczone i przez śnieg albo mocny wiatr, rozkładały się i widać było te suchoty. Po mocnym korekcyjnym cięciu mocno źle wyglądały i podjęliśmy decyzję o wycince. Po drugiej stronie płotu rosną młode szmaragdy, więc poczekamy na nowa zieloną ścianę, a tymczasem posadziłam po swojej stronie miskanty i jeżówki.
Jak pięknie, ogrodówki i u mnie takie strzeliste, widać że nowe pędy im porosły , będzie mnóstwo kwiecia
Ale żonkili masz całe pole, Ewa jesteś ogrodniczką pełną gębą, brawo
Ten ciemiernik jest piękny, dorodna kępa. Szkoda że te kwiatuszki tak w dół patrzą. Też mam dwa ciemierniki z takim układem kwiatów i zastanawiałam się czy ich do donic wysokich nie przesadzić, żeby lepiej wyeksponować.
Ciemne, fioletowe hiacynty masz cudne. Rzadko spotyka się taki kolor.
Zrobiłam wczoraj dokładne oględziny kęp i spora część jest w środku martwa, można garściami wyciągać suche. Kępy mam bardzo duże, pewnie Twoje rady o podziale/redukcji mogłyby pomóc, tylko czy teraz je robić?