Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Wiolka5_7 19:51, 28 sie 2022

Pięknie też mam posadzone Delicious c. z Green Jewel
sylwia_slomc... 20:02, 28 sie 2022

Niczym nie lej, nie podlewaj chemią, jest sucho i do tego w korzeniach grzebane, wcześniej zrzuci i tyle, martwić się będzie trzeba gdyby wiosną nie wypuściło nic na tych gałązkach. Ale u mnie od dwóch miesięcy tak zrzuca wiąz i wiśnia piłkowana z powodu suszy lub coś może podkopało. Przy werticiliozie listki się nie przebarwiają tylko brązowieją od razu.
Obiedka jest prześliczną trawą
Kordina 20:16, 28 sie 2022

Co Wy z tymi obiadkami? Obiadki i obiadki, już dawno po
Rojodziejowa 22:44, 28 sie 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Pięknie też mam posadzone Delicious c. z Green Jewel

Bardzo możliwe, że podpatrzone u Ciebie
Mały miszmasz jeszcze zrobię chyba, bo przyjdzie mi kilka jeżówek i na razie to jest ich główne miejsce.

Obawy były, czy przetrwają zimę i na razie mają się dobrze
Rojodziejowa 22:47, 28 sie 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Niczym nie lej, nie podlewaj chemią, jest sucho i do tego w korzeniach grzebane, wcześniej zrzuci i tyle, martwić się będzie trzeba gdyby wiosną nie wypuściło nic na tych gałązkach. Ale u mnie od dwóch miesięcy tak zrzuca wiąz i wiśnia piłkowana z powodu suszy lub coś może podkopało. Przy werticiliozie listki się nie przebarwiają tylko brązowieją od razu.
Obiedka jest prześliczną trawą

Dobra Myślałam, że profilaktykę taką strzelę Ale posłucham specjalistki i zostawię tak, tylko będe pilnować, żeby nie przesuszać. Choć teraz o dziwo od czasu do czasu coś z nieba kapie

Rojodziejowa 22:48, 28 sie 2022

Kordina napisał(a)
Co Wy z tymi obiadkami? Obiadki i obiadki, już dawno po

A u mnie zazwyczaj wszystko póżniej, obiedki/adki też
Wiaan 23:24, 28 sie 2022

Asiu ślicznie masz skomponowane jeżówki, green jewel mam jeszcze w doniczkach i takie DC by się przydały

Takie romantyczne te fotki cudo już sobie wyobrażam jaką stworzysz różankę wszystko masz przemyślane, fajnie tak
Magara 23:58, 28 sie 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Okazuje się, że mój kot też chodzi kontemplować ogród. Mizia się trawami

Nie wiem jak to delikatnie Ci uświadomić więc powiem wprost - On nie kontempluje ogrodu, On Cię zwyczajnie sprawdza
Ciebie i Twoje nasadzenia - czy dobrze posadzone i czy przyjazne i pożyteczne dla Kota
P.S. I czy dostatecznie grunt przygotowany żeby kupę zrobić i zakopać bez większego wysiłku W glinie ciężko się kopie, ale tam gdzie ziemka wzruszona - wiadomo - łatwiej Czyli ktoś kuwetę nową przygotował
Rojodziejowa 00:53, 29 sie 2022

Wiaan napisał(a)
Asiu ślicznie masz skomponowane jeżówki, green jewel mam jeszcze w doniczkach i takie DC by się przydały

Takie romantyczne te fotki cudo już sobie wyobrażam jaką stworzysz różankę wszystko masz przemyślane, fajnie tak

Anetka, DC polecam, jak tylko będziesz mieć okazję, to ładuj do koszyka

Wobec różanki mam duże oczekiwania, byle bym nie skrochmaliła
Rojodziejowa 00:54, 29 sie 2022

Magara napisał(a)

Nie wiem jak to delikatnie Ci uświadomić więc powiem wprost - On nie kontempluje ogrodu, On Cię zwyczajnie sprawdza
Ciebie i Twoje nasadzenia - czy dobrze posadzone i czy przyjazne i pożyteczne dla Kota
P.S. I czy dostatecznie grunt przygotowany żeby kupę zrobić i zakopać bez większego wysiłku W glinie ciężko się kopie, ale tam gdzie ziemka wzruszona - wiadomo - łatwiej Czyli ktoś kuwetę nową przygotował

Haha Już ja go przyobserwuję Na razie poza mizianiem jedynie podgryzanie widziałam, ale w sumie zwierzęta są, to i takich niespodzianek się można spodziewać