Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogródek pod Gdańskiem 09:04, 18 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

Moniczko zakupy super Trawki, wrzosy i wszystko śliczne.

Moja największa pasja - ogród 09:03, 18 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

i jeszcze kilka ujęć świerka

Kasik, nie ukrywam, że nie zainteresował mnie świerk, tylko pies.
Czy to mieszkanic, czy tylko może gość z wizytą u Ciebie?
eve

witaj Ewo piesek mój wabi się Hera i jest owczarkiem niemieckim
(z ciebie to rzeczywiście nocny marek)

jeszcze sie nie połozyłam
Możesz trochę napisać, podzielić sie swoim doświadczeniem odnośnie oraganizacji ogrodu posiadając psa. Ja mam dwa - owczarka niemieckiego i labradora. Chciałabym poznać ogrody innych pokazane pod katem tego jak są zaprojektowane ze względu na zwierzęta, które razem z nami mieszkają.
Pzdr.eve
Bajkowy ogród Weroniki 09:01, 18 sie 2012

Do góry
Irenko, Kajtuś jak profesor Ciekawski, wszystko go interesuje. Biedaczek czymś się struł i trochę choruje.
Bożenko, te hortensje rosną szybko i najważniejsze, że nie przemarzają jak ogrodowe.
Mój urlop trochę inaczej wygląda niż planowałam, ale życie często nam reżyseruje życie po swojemu. Zabrałam dwoje dzieci od brata na odpoczynek, głównie dla nich, bo taka była potrzeba.
Pozdrawiam Was serdecznie.

Ogrodowe zawirowania 09:00, 18 sie 2012

Do góry
Witaj Krysiu!
A ja do tych pięknych obrazków dodam jeszcze to,że Krysia oprócz swego ogrodu upiększa jeszcze plac zabaw dla dzieci w swojej miejscowości.A jakie piękne hortensje tam posadziła....i nie tylko! Przy najbliższej bytności zrobię zdjęcie,o ile Krysia sama nie pochwali się swoją pracą.....
Krysiu,wstaw zdjęcia......

Nadmienię,że z dzielenia kęp ja skorzystałam,dostałam od Krysi wór ogromny sadzonek i dorodnych bylin.Dzięki jeszcze raz.
Kwiatek dla Ciebie.

Moja największa pasja - ogród 08:54, 18 sie 2012

Do góry
nebel napisał(a)

eve

witaj Ewo piesek mój wabi się Hera i jest owczarkiem niemieckim
(z ciebie to rzeczywiście nocny marek)
Moja największa pasja - ogród 08:52, 18 sie 2012

Do góry
Diana napisał(a)

a o taki efekt tulipanowy mi chodzi na wiosnę, oczywiście w mniejszej skali

wow taki efekt również mogłabym mieć u siebie piekne.
Wszyscy juz myślą o cebulkach.........koniec lata jak smutno.....

nieuchronnie niestety lato odchodzi trochę szkoda, jak dla mnie za szybko przeleciało
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:50, 18 sie 2012

Do góry

Witaj Irenko, próbowałam na "800" coś napisać, ale marny internet tu nad morzem mnie wyrzucił.
Podziwiałam Twoje fotki i loty do Rzeszowa, W-wy, ogród też. Ja daleko w Twoim cieniu moja "80" przy Twojej "800' mówi sama za siebie. Z pozdrowieniami moje hortensje.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:30, 18 sie 2012

Do góry
No i najmniejsze:

I tu jeszcze spojrzenie na hosty:

I w czasie kwitnienia

Kaktusy Dawida. 08:22, 18 sie 2012

Do góry
Wczoraj zakwitły moje stapeliowate. Co prawda mam ich niewiele, ale bardzo je lubię.

Pierwszy raz kwitnie Trichocaulon cactiforme. Tuż po zakupie ułamał mu się stożek wzrostu i mam teraz roślinę "drzewkowatą"

No i kolejny rok ma kwiaty Huernia schneideriana

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:21, 18 sie 2012

Do góry
Zacznijmy od największych host:

Tę niestety uwielbiają ślimaki i często mi ją podgryzają:

Pogaduchy skowronków 08:19, 18 sie 2012

Do góry
Dzień dobry. Bezchmurne niebo i ciepełko cieszy od rana. Dzisiaj będzie przycinanie kancików wg. instrukcji Finki. Jesteśmy po spacerze z pieskiem i każdy z nas zajmie się swoimi zajęciami. Pozdrawiam skowronki. Wczoraj nie było czasu na koszenie bo pierwszy raz odwiedziła nas wnusia. Była wielka radość .

Zielony chaos u Dawida 08:17, 18 sie 2012

Do góry
Ja lubię ten świerk i też ne rozumiem dlaczego niektórzy nie. U mnie nigdy nie było z nim problemów. Rośnie sam sobie bez żadnych ingerencji.

Zdjęcia wczoraj rozkwitniętych mieczyków.

Żółty kupiony jako Yellow Hybrid, czyli po prostu żółty, ale z falbankami na płatkach.

Kolejny z serii niebiesko fioletowych - 'Passos'

No i kolor, który nie wiem skąd się wziął.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:08, 18 sie 2012

Do góry

Marzenko a czy oprócz magnolii (chyba) jeszcze coś rośnie w tej super kwadratowej obwódce?
Kaktusy Dawida. 08:07, 18 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)
Danusiu, w sezonie stoją we własnej konstrukcji ze starych okien i folii - nic specjalnego, ale na szczęście mają tam chyba dobrze. W przyszłym sezonie folię zastąpię poliwęglanem.

A kiedy mnie najbardziej interesuje jakie konkretnie warunki trzeba im stworzyć? W końcu niewiele o tym napisałaeś,a najlepiej jakbyś mógł to pokazać. Ja na razie robię zdjęcia kaktosow w ogrodach botanicznych. To jedno z nich obiecanie na innym watku
Mam nadzieję, że również tym zdjęciem sprawię przyjemność Danusi
Pozdrawiam serdecznie.eve
Zielony chaos u Dawida 07:56, 18 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)
Ten świerk rósł tam od dawna... chyba coś ok. 10 lat. Kupiony jako maleńka roślina. Przy przeróbkach postanowiłem go wogóle nie ruszać. A zanim wyrośnie na olbrzyma to może mi się koncepcja ogrodu jeszcze zmieni

Pytam o Twoje doświadczenia z tą rośliną. Poniżej moja 'conica' rosnie u mnie 15 lat i ma się dobrze, ale nie bardzo wiem dlaczego jest to roślina, na którą... wiele osób, jakby to najdelikatniej napisać niezbyt dobrze reaguje
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 06:56, 18 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Doczekałam się pierwszych kwiatuszkow hortensji Great Star, którą kupiłam jako niemowlaczka - była małusieńka...

chyba już jeden z ostatnich liliowców w tym roku

zagęścił się przywrotnik

brunnera Jack Frost pokazuje swoje wdzięki

Piękna ta ostatnia kompozycja i wspaniałe obrzeże z żurawek pod hortensjami. Gratuluję doczekania efektu. A z tym skrzypem i współczuję chociaż ja bardzo cenię skrzyp (nie w ogrodzie)-leczył w okładaach moje bóle, wyleczył w rodzinie cystę na jajniku ( zniknęła po miesiącu okładów), podobno likwiduje guzy, m.in. nowotworowe. Tyle z medycyny niekonwencjonalnej. Ja mam go na szczęście pod dostatkiem ale poza ogrodem. On lubi wilgotne podłoże, u mnie na suchym nie rośnie...(odpukać).
Moja największa pasja - ogród 04:27, 18 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

eve
Mój kawałek raju II 02:34, 18 sie 2012

Do góry
Mój kawałek raju II 01:57, 18 sie 2012

Do góry
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:18, 18 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
a oto mój sukces - małe horti ukorzenione w ubiegłym roku w gruncie ze złamanej gałązki
co więcej, rosną ) są to albo Lime albo Grandi ) ale raczej Lime )

Brawo Kasiu, a te połączenie budlei z ta przebarwiającą się horti,śliczne. Ja mam problem z podagrycznikiem to jest takie świństwo jak Wasz skrzyp
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies