Irenko a masz może zdjęcie tej rabatki z szerszej perspektywy?
mam, już ci wrzucam; w środku rosną 2 miłorzęby i przeplatanie jest z trawami, hortensjami i różami, wokół rośnie murek bukszpanowy, strzyżenie za rok
wrzesień
sierpień
jestem poczatkujacym wlascicielem ogrodu i bardzo prosze o pomoc jak wypelnic rabate pomiedzy jodlami kalifornijskimi...............dokładnie centralnie na przeciwko tarasu --centralne miejsce widokowe z tarasu niestety wprost na dach domu sasiada
najlepiej tak zeby zaslonic dach sasiada ??????????????
posadzic daglezje z tylu ?????? a do przodu od niej jakies mniejsze iglaki żeby stworzyc zagajnik iglakowy ??????
nie mam zadnych ciekawych pomyslow
Kiedyś chciałam krzewuszkę wyrzucić, ale jakoś szkoda mi się jej zrobiło i pięknie zakwitła, więc darowałam jej i teraz nikomu bym jej nie oddała.
W tym roku słabo kwitła, bo majowy mróz strasznie dał jej w kość, ale i tak nieźle wyglądała, jak po takich przejściach..
.
Irenko a masz może zdjęcie tej rabatki z szerszej perspektywy?
mam, już ci wrzucam; w środku rosną 2 miłorzęby i przeplatanie jest z trawami, hortensjami i różami, wokół rośnie murek bukszpanowy, strzyżenie za rok
wrzesień
sierpień
Monitko nie mam bardziej aktualnej fotki. Zobacz na drugim planie zdjęcia, w tyle - bordowe wiśnie, a dołem własnie tawuły goldmound a przed nimi lawenda... Żółty z lawendą - rzecz gustu, mnie się akurat to zestawienie podoba, dodam, że podpatrzone przy jednym z Mcdonaldów. Ale akurat na tej rabacie z umbra nie wyglądało ładnie takie wyraziste połączenie kolorów.
pięknie to wygląda
a co to za drzewo na pierwszym planie?
A oto kulki, które kupiłam w sobotę u Kapiasów.
Znając siebie pewnie będę je często przestawiać z miejsca na miejsce.
Witaj Sywliu, cudne te kulki - gdzieś Ty je widziała. ja widziałam tylko te duże słote przy którejś ławeczce, ale te jakoś mi umknęły ( no chyba, że wykupiłaś wszystkie zanim doszłam do ogrodniczego )