Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pod orzechem 20:37, 20 lip 2012

Do góry
pawelec napisał(a)
obie propozycje mi się podobają ale w drugiej wolałbym cos innego zamiast róż ( jeżeli mogę pomarudzić )

Pomarudzić możesz,jak najbardziej, myślę,że w miejsce róż można wsadzić hortensje, trawy (rozplenice np) albo funki i, oczywiście sztandarowe na ogrodowisku żurawki. Musisz podpatrzeć u innych jakie kompozycje CI się podobają. Chciałam Ci pokazać jak wyglądać będzie trochę uporządkowany .
Ma poniższym zdjęciu wstawiłam jakieś sosenki i miskanty,ale mogą być inne z drzew kolumnowych. Widziałam podobną kompozycję, tylko proporcje były dokładnie odwrotne. Zamiast sosenek były posadzone kosodrzewinki,na przemian z miskantami -z tych średniej wielkości, trawy przewieszały się nad kosodrzewiną. Pięknie to wyglądało, niestety nie miałam aparatu, następnym razem na pewno zrobię im zdjęcia.Ja zakochałam się w trawach.
Ja gdybym zakładała teraz ogród od podstaw znacznie ograniczyłabym ilość gatunków; byłby bardziej uporządkowany.

Może paprocie rozrzucone po ogrodzie posadzisz wokół tego drzewa przy ławie?
Ja wszystkie "kwiatki" wysadziłabym w jakiś kąt w ogrodzie i zrobiłabym porządek. Mam wrażenie że masz całkiem sporo miejsca którego nie widać za liśćmi.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 20:32, 20 lip 2012

Do góry
Alinko,witaj.Begonie i fuksje to mój konik.Ciekawe czy uda mi się wszystkie przechować przez zimę.

Agnieszko,masz rację,to landini.Mam ją drugoi rok i też drżałam wiosną czy odbije,bo sporo mi wyginęło.

Celinko,anabelka jest ze wszystkich stron podwiązana,ale nie wróciła do swojego pierwotnego kształtu,a ogrodowa jest niska,bo startowała praktycznie od zera.Dziwię,się,że na 9 sztuk ogrodowych ta jedna zaszczyciła mnie łaskawie dwoma kwiatami.

Dzisiaj w nocy i do popołudnia była straszna wichura.Lampa solarna na tarasie z wielką begonią przewróciła się,lampa uszkodzona,begonia niewiele.Wszystkie doniczki były powywracane,dziw,że wielki oleander nie połamał się.Zdenerwowałam się,większość kwiatów z doniczek jest już w ziemi,wszystkie petunie,lobelie ,jeszcze jedna taka noc,a werbeny też pójdą w ich slady.

Cztery łapki - zwierzęta domowe 20:32, 20 lip 2012

Do góry
To i ja się pochwalę moim łobuziakiem ogrodowym

Moje poletko 20:28, 20 lip 2012

Do góry
Oj ten dzień to nie należał do najlepszych
Nóg nie czuję ,tak sie nałaziłam po sklepach.Efekt lipny
Jutro sobie odbiję na działeczce!

Miało być inaczej 20:26, 20 lip 2012

Do góry

Pokazuje zwierzątko ..... To jest Zuzia i jest z nami od 29 czerwca

Popatrzyłam na ślipka i myślałam ,że przywędrowała do Ciebie sarenka!
Zuzia rządzi!! jest debeściara
Ogród... reni 20:24, 20 lip 2012

Do góry
Witam po urlopie.. ogród zarośnięty... jutro trzeba zabrać się do roboty

Kwiatki i rabatki u Elizy 20:07, 20 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Niektórzy to mają szczęście, bo mają w ogrodzie maślaki i koźlarze, a u mnie co wyrosło? Pieczarka...?

Ale jesteś pewna , że to nie sromotnik??

OO matko!! Elizko sprawdź koniecznie!! Ale Agatka postraszyła!!
Ogród w Holandii 20:03, 20 lip 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

I znowu impresje ogrodowe

o ta impresja jak najbardziej w moim guście, Ty to tak powściągliwie i intrygująco dozujesz te swoje tajemnicze ogrodowe zakątki, że zawsze po takim zdjęciu pozostaje przestrzeń dla wyobraźni...
A Teska widać, że z temperamentem dziewczynka. A ciekawe jak ona sobie radzi lingwistycznie w wielojęzykowej rodzince?

Weronika, muszę dozować, bo jak bym wszystko pokazała, z tymi wykopkami i składowiskiem rzeczy czekających na wyrzucenie, to juz pies z kulawą nogą by do mnie nie przyszedł. A tak to ciagle mogę sobie z fajnymi kobitkami pogadać
A Tessa poradziła sobie bardzo dobrze - mówi wyłącznie po niderlandzku, mimo, że ja oczywiście mówie do niej wyłącznie po polsku. Także nasza rozmowa przypomina klasyczną rozmowę gęsi z prosięciem.
Ogród z lustrem 20:02, 20 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

O MATKO!!!!! KWICZĘ...
Ogród z lustrem 20:01, 20 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jest jeszcze fajny przetacznik, bardzo mi się podoba jego kolor

bardzo ładne zdjęcie widzę że ładną pogodę dzisiaj mieliście. oglądam dalszą relację z zapartym tchem i zastanawiam się czy rabaty są podwyższone?
Ogród z lustrem 19:59, 20 lip 2012

Do góry

Ogród z lustrem 19:58, 20 lip 2012

Do góry

Mieszczuchy na przedmieściach 19:58, 20 lip 2012

Do góry
Chciałam za pomocą Waszego portalu opowiedzieć historię mojego ogrodu powstałego 12 lat temu na przedmieściach dużego miasta.

Zanim powstał ogród, były marzenia i były pnącza hodowane w doniczkach na balkonie naszego mieszkania w bloku. Nie mogłam się doczekać kiedy się przeprowadzimy, kiedy posiejemy trawę, kiedy zakwitną pierwsze kwiaty. W międzyczasie ogród wraz z potrzebami i rosnącymi dziećmi zmieniał funkcję.Z boiska i plażowiska w zielony zakątek z pachnącymi kwiatami.

Jestem teraz na takim etapie, że pozbywam się darni na korzyść różnych innych roślin ozdobnych. Pielęgnacja ich w okresie wiosennym jest wyczekiwaną chwilą po długiej zimie. A latem myślę sobie: 'Carpe diem". Wydaje mi się,że widzę jak moje roślinki rosną z dnia na dzień.

Życzę wam wszystkim: wielu pięknych chwil w Waszych zielonych zakątkach.

Moje zdjęcia przedstawiam w zestawieniu: przed i po.
http://mywayofgardening.blogspot.com/
Ogród z lustrem 19:56, 20 lip 2012

Do góry
Jakby tutaj miał rosnąć od zawsze

Ogród z lustrem 19:54, 20 lip 2012

Do góry
Zaraz go postawiłam na rabacie i ma swoje miejsce. Sadzi Krzysztof.

Ogród w Holandii 19:54, 20 lip 2012

Do góry
A jeszcze kilka drobnostek zauważyłam
Kapitalny kwiatostan pennisetum

Dainty Bess zamykająca się wieczorem

No i chyba dawno nie było ujęć ogólnych
przycięta jesienią jabłoń prezentuje gąszcz odrostów, które trzeba by przyciąć, ale nie wiem jak

I panorama ogólna strony północno-zachodniej

I jeszcze poczekalnia - wszystko to, oprócz jednorocznych, czeka na swoje miejsce. Głownie ilex golden dem, który pięknie się wybarwił, mimo, że słońca to było jak na lekarstwo

Ogród z lustrem 19:53, 20 lip 2012

Do góry
Jest jeszcze fajny przetacznik, bardzo mi się podoba jego kolor

Ogród w Holandii 19:52, 20 lip 2012

Do góry

o ta impresja jak najbardziej w moim guście, Ty to tak powściągliwie i intrygująco dozujesz te swoje tajemnicze ogrodowe zakątki, że zawsze po takim zdjęciu pozostaje przestrzeń dla wyobraźni...
A Teska widać, że z temperamentem dziewczynka. A ciekawe jak ona sobie radzi lingwistycznie w wielojęzykowej rodzince?
Ogród w Holandii 19:52, 20 lip 2012

Do góry

Ogród z lustrem 19:51, 20 lip 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies