Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

kaisog1 22:28, 11 wrz 2012

Robert padłam przez Twoje warzywa! .....no takie dorodne, że głowa mała.......
Mala_Mi 22:55, 11 wrz 2012

Selery mam też dużę, ale buraki to miciurinowskie.... wiec Twoje budzą moją zazdrość ...
monteverde 23:01, 11 wrz 2012

selery same wyłażą z bulwą jak rosną najważniejsze aby je od sierpnia intensywnie podlewać, bo wtedy rosną bulwy też mam b. duże buraczki od kilku lat sadzę podłużne nie mają łykowatych bulw ładne warzywka, cosik brokoli małe ale jeszcze chyba urośnie
vita 23:19, 11 wrz 2012

hm...nigdy mi jeszcze żaden seler nie wylazł, no ale ja je uprawiam zupełnie inaczej.
Jak podlewać na takiej redlinie???
Klamber 07:45, 12 wrz 2012

Małgosiu, witaj w moich skromnych progach, mnie też warzywka zaskoczyły i cieszą mnie ogromnie, tym bardziej że po dwu ostatnich deszczowych latach prawie wszystko mi zgniło, miałem tylko fasolkę i cebulę. W tym roku zastosowałem EM-y i Biohumus i wszystko co rośnie, pięknie się udało, gdyż część wygniła mi po czerwcowych ulewach. Widzisz jaki u mnie jest piach, dobrze widać przy selerach i burakach. Ogórki miałem przez 2 miesiące, co mi się jeszcze nie zdarzyło żeby rodziły przez całe lato, nawet teraz gdy są już prawie uschnięte jeszcze rodzą, wczoraj znalazłem dwa miały po17 cm i były super dobre, nie jakaś wata, normalne ogórki szkoda że nie zrobiłem foty, pokaże jeszcze dziś marchew i kabaczki, które osiągają rozmiary monstrualne i są młode, skórka jak u niemowlaczka. Za rok na pewno kupię znów EM-y i jeszcze na zimę poleję po oborniku lub przed zobaczę jak z robotą na ogródku będzie, chodzi żeby było ciepło.
Wiktorio, ładne masz imię. Ja zawszę robię takie grządki, bo jak mnie zalewa woda to warzywa nie stoją bezpośrednio w wodzie ale na dłuższą metę to też nie pomaga ale w tym roku zdało egzamin. Selery wychodzą tak same jak napisała Monte, nic przy nich nie robię, tylko pielę i podlewam konewką. Pokaże foty z tamtego sezonu jak wyglądał warzywnik i jaką później miałem wodę.
ASC, ja w tym roku wszystko mam super. Fasola była tak dorodna że musiałem wbijać patyki bo się przewracała.
Monteverde, brokuły może nie dorodne pewnie dlatego że sucho ale jest bardzo dużo już 3 zupy były i jest na 3 następne albo i więcej i cały czas rosną.
Teraz pokażę foty z ubiegłegom sezonu który zapowiadał się rewelacyjnie a zakończył się beznadziejnie, wszystko stało w wodzie przez czerwiec ilipiec.

Teraz lipcowe gdy stało w wodzie, tak mój warzywnik wygląda gdy leje deszcz.

Milka 10:31, 12 wrz 2012

mówisz 20 lat...łał, jak długo muszę czekać!!!
co do warzyw, olbrzymie i dorodne, ale przede wszystkim, cały warzywniak piękny!
monteverde 10:49, 12 wrz 2012

pamiętam jak pokazywałeś te fotki w tamtym roku, makabra ale w tym za to masz ponad urodzaj przynajmniej w niektóre warzywka
Tess 10:57, 12 wrz 2012

Robert, obejrzałam warzywa a przy okazji też buraki
No, szacun!
Piekne warzywa. Jakoś niegdy dotąd nie uśwaidamiałam sobie, jak duży Ty masz ten warzywniak
To trzeba pracy, no, no
A ten przystojniak z cukinią to syn?
Klamber 11:39, 12 wrz 2012

Irenko 20 nieee pisałem Ci że po 5 już powinien być okazały.
Aniu ja wolę suszę bo wody zawszę mogę dolać a wypompować już nie.
Tess warzywniak mam 12x15m jest duży a był prawie 2 x większy i nie wyrabialiśmy się z tym wszystkim i trza było kwiatków i trawy na siać. Przystojniak to syn.
Lidio, Przyszła przesyłka w dobrym stanie, już posadzone. Lidia przysłała mi horti i 3 yukki. Jeśli ktoś rozpozna co to za horti to będzie super a jak nie to za rok będę pytał jak będzie więcej widać yuk nazwę mam tylko trzą odkopać. U mnie trochę pokropiło i jest zachmurzenie lekke. Pozdrawiam

Klamber 12:40, 12 wrz 2012

Pokaże ciąg dalszy warzywek, na początek cukinie

uwaga teraz marchewka

pietrucha

ogórce

fasola

Mogę pokazać jeszcze truskawki które sadziłem rok temu normalnie dżungla.