Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 13:20, 05 lis 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Sniegowca ogladalam w Rogowie bo tez o nim myslalam. Niestety zawiódł mnie, nie przebarwil sie ladnie. Wybralam klona.

też byl w Rogowie?? wow czego oni tam nie mają..
Ogród z pergolą 13:20, 05 lis 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
O lodówce chciałam napisać, bo u Kasi przeczytałam, że chciałaś z kostkarką.
Nie mam dwudrzwiowej, a kostkarkę mam ręczną i dystrybutorek np.na wodę czy sok też jest

nie no ja osobną kostkarkę też mam ale wiesz zgapiłam sie z ta lodowką.. gdybym mogła cofnąć czas to bym inaczej w kuchni słupki zrobila i dała dwudrzwiową
Ogród z pergolą 13:16, 05 lis 2016

Do góry
katel napisał(a)
Przyleciałam z rewizytą . Kruszyna mnie zawiodła, nie prezentuje się jakoś szczególnie ciekawie, przynajmniej u mnie heptakodium dużo ciekawsze.
Trochę namieszam, bo jeszcze Ci podpowiem śniegowca - u mnie jeszcze malutki (i jeszcze dzieciaki mi go rozłamały na pół) ale bardzo pozytywnie mnie w tym roku zaskoczył - to jak lubisz wynalazki . Fotki jutro u siebie wstawię . Jeszcze dereni bym nie wykreślała tylko inne dała - kwiecisty - rośnie u mnie na froncie i zachwyca (wprawdzie w tym roku się pochorował ale to pierwszy raz od 7 lat no a w korzeniach mu grzebałam dosadzając - więc moja wina ) i Satomi - tego nie mam ale ma go Bozga z Hortensjady i pięknie się prezentuje. Cudowny jest dereń Venus ale tu cena powala niestety , trochę podobny jest Eddie's White Wonder z niższą ceną (co nie znaczy że małą niestety) tylko one kolumnowe.
Nie wiem czy te moje wynalazki Twoje kryteria do końca spełniają bo tempo wzrostu chyba nie jest u nich zawrotne ale może warto poczekać

cześć Kasia
piekny ten sniegowiec... ale nic nie piszą o jessiennym przebarwieniu i jest kulisty, ja bym wolała coś ażurowego. wysokość idealna, szkoda że wolno rosnie. moze w inne miejsce w ogrodzie..
widać że lubujesz się w dereniach którego byś wybrała aby był wielopniowy, bezproblemowy i z ładnym przebarwieniem?
Ogród z pergolą 13:09, 05 lis 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

myślę że pasowałby tytuł do kwadratu

Anita jestes uwaznym czytelnikiem, chyba jak mało kto znasz mój wątek
Ogród z pergolą 13:08, 05 lis 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

nie kojarzę, ale nie bardzo do mnie przemawia
czasami najprostsze pomysły są najlepsze... masz zimę na przemyślenia..

czyli za klonem jesteś
ja muszę go na zywo zobaczyć ale przoduje w stawce
Ogród z pergolą 13:07, 05 lis 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ogród bez pergoli ?

hahahahah przynajmniej nie od czapy by był
Typografia ogrodu 13:04, 05 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
z tego co wiem to krokusom półcień nie przeszkadza.
Nawet zajrzalam do książeczki o cebulach która dostałam i piszą że częściowe zacienienie im nie przeszkadza

a spojrzałabyś do książeczki czy jest cos na totalny cień? wystawa północna

chciałam dac szafirki, niewiem czy dadzą rade
Ogród, mydło i powidło. 22:55, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja osad na zlewie to przeżyję, bardziej drazni mnie doprowadzanie do blysku czarnego blatu z granitu..czym ty czyścisz?

Mi się czarny marzył star galaxy ale mam biały laminowany też z zatopionymi srebrnymi drobinkami i w połysku tak więc nie doradzę.
Aniu przypomniało mi się gdzie kupiłam moje heptakodium - w e-clematis, przy okazji zakupu powojników.

Anda napisał(a)
Kasiu, piękny Twój okaz heptacodium Ten, którego widziałam w szkółce, miał całkiem czerwone liście. Pewnie to kwestia gleby. Mam go na mojej liście i jesli tylko kiedyś znajdę miejsce, to go posadzę

Jak ja kupowałam było tylko zwykłe, teraz jest jeszcze Minhep - podobno bardziej kompaktowe.
U mnie pewnie jest za mało kwaśna gleba, na czerwono jeszcze się nigdy nie wybarwił, nie zakwaszałam mu ziemi a i tak radzi sobie doskonale a mi w zasadzie już nie zależy żeby był czerwony bo obok posadziłam derenia który się tak wybarwia
Rododendronowy ogród II. 20:58, 04 lis 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Mam! Zapłacone! Będzie moja Niestety kreatywna księgowość nic tu nie zdziała - przepłaciłam mocno płacąc za używaną jeszcze raz tyle co kosztowała nowa buuu Ale przynajmniej już nikomu nie będę truć bo naciskałam na odsprzedanie nawet ludzi z lubimy czytać którzy wystawili jej recenzję hihi

musisz do mnie na szkolenie z kreatywnej rachunkowości przyjść
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:48, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Marta nas poł dnia zwodziła że dziś pijemy i planujemy a teraz się pospała po robocie pewnie bida

Albo po truneczku śpi.
Ogród Nety- moje marzenie 20:45, 04 lis 2016

Do góry
Nett napisał(a)

No właśnie Martuś, to dla mnie taki niezrozumiały fenomen. Bo podobaja mi się i pokazuję ogrody z O, a okazuje się, że niespójna jestem, style mieszam. Nie do końca to pojmuję. Przecież w wielu ogrodach sa rabaty żwirowe, sa graby, świdośliwy i jakoś się to nie gryzie, są trawy z bylinami i jest ok. A u mnie to nie gra.
Jeszcze nie doszłam z czego to wynika.

np z ilosci gatunków na rabacie i z kompozycji

z jednej strony pokazujesz nazywany przeze mnie misz-masz czyli duzo gatunkow jedne z drugiego wychodzace a z drugiej strony tylko bukszpany w xwirku. to już minimalizm
ale nie przejmuj się ja na poczatku tez byłam zasypywana wpisami o niespójność
istotne jest to że tak ci sie podoba i bardzo mozliwe ze jedną rabate np to kolko przy tarasie zrobisz minimalistycznie a rabaty na przeciw misz-maszowo (powtarzam to moja indywidualna nazwa, najprawdopodobniej na styl nowoczesny)
Ogród z pergolą 20:45, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

na fotkach tez mnie nie zachwycała ale najwiekszym jej minusem jest tempo wzrostu. przez co jest też droga.
w stawce pozostają klon, parotia, kruszyna i heptokodium chińskie. to ostatnie też podobno w Rogowie ale nie kojarzysz pewnie?

nie kojarzę, ale nie bardzo do mnie przemawia
czasami najprostsze pomysły są najlepsze... masz zimę na przemyślenia..
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:35, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
pomysł Magnolii i Ani z drzewem w kostce jest superowy, jak u Iwony
tylko trzeba by było wybrac coś co kostki korzeniami nie wypchnie

Magnolia, to coś mi się zdaje, kule proponowała?
Heptacodium miconioides 20:34, 04 lis 2016

Do góry
tnx to poczekam jeszcze podpatrzec czy zmieni kolor bardziej czy poprostu wylysieje po przymrozku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:34, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no własnie?? pewnie że było widać ale istotne jest czy Reni to przeszkadza?? bo cos mi sie zdaje ze wbrew pozorom podoba się jej ta niespójność

tylko tą hortensjową trzeba odpłaszczyć, a Ty Renia jaki masz pomysł?
bo wiem że masz

Narysowałam
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:32, 04 lis 2016

Do góry
Marta nas poł dnia zwodziła że dziś pijemy i planujemy a teraz się pospała po robocie pewnie bida
Podmiejski ogródek 20:31, 04 lis 2016

Do góry
to pozostało nam jeszcze szwagierki obgadać i ja mogę spełniona spać iść
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:29, 04 lis 2016

Do góry
ja załuję że nie mam lodówki dwudrzwiowej z jednego tylko powodu-marzyłam o kostkarce w lodowce.. a gdy już kuchnia prawie zrobiona to sie zorientowalam ze w tych jednodrzwiowych kostkarek nie robią
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:26, 04 lis 2016

Do góry
pomysł Magnolii i Ani z drzewem w kostce jest superowy, jak u Iwony
tylko trzeba by było wybrac coś co kostki korzeniami nie wypchnie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:22, 04 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Jak to nie bylo widać że mam fale i linie proste?

no własnie?? pewnie że było widać ale istotne jest czy Reni to przeszkadza?? bo cos mi sie zdaje ze wbrew pozorom podoba się jej ta niespójność

tylko tą hortensjową trzeba odpłaszczyć, a Ty Renia jaki masz pomysł?
bo wiem że masz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies