Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe perypetie:) 11:26, 27 cze 2012

Do góry
i kilka fotek z wczoraj jak rusz robiłam rh to i innym się dostało:

moja lime light już się nie mogę doczekać aż będzie ogromna

czosnki dopiero się zbierają..

i róże z różanki:

Znowu na wsi 11:24, 27 cze 2012

Do góry

niespodzianka od Hani Andrus

Jolu,taka sama niespodzianka i u mnie zakwitła.......

Pozdrawiam ! działeczka zadeszczona ,ale już jest nadzieja na poprawę pogody......
Werbeny masz duże,moje samosiejki niezbyt chcą rosnąć,znów jesienią do domu powędrują.
Amatorka rozpoczyna przygodę ogrodową - proszę o rady 11:23, 27 cze 2012

Do góry
no to się spóżniłam
a gdzie tą grupę odnaleźć??
juz znalazłam

a tu tak sobie dalej tworze

dziś już zakupiłam dwa klony na pniu , mam jeszcze do posadzenia żurawinke, 4 tuje szmaragd, trawę pampasową i jeszcze caragana oraz glicynię.

może tam za altaną glicynie posadzić i niech mi sie pnie a pod nią ustawię kiedyś huśtawkę
Różaneczniki - choroby i szkodniki 11:20, 27 cze 2012

Do góry
i drugu rh, ten rośnie ładnie, i ma nowe przyrosty, tylko te zdrewnienia mnie martwią, bo chyba nie są normalne..

Różaneczniki - choroby i szkodniki 11:19, 27 cze 2012

Do góry
i ta gałązka w przekroju..

poniżej w dowolnym miejscu..

i dokładni w tym czymś..
Różaneczniki - choroby i szkodniki 11:17, 27 cze 2012

Do góry
Magja, to Franceska, obfocona..

znalazłam na niej taka gałązkę, ale tylko jedną.. którą zresztą wyłamałam..

aaaa.. i sprawdziłam liście pociągnięte w dół się nie wyłamują, ale gałązka również się nie łamie..
Amatorka rozpoczyna przygodę ogrodową - proszę o rady 10:59, 27 cze 2012

Do góry
stworzyłam coś takiego

Zielony galimatias 10:56, 27 cze 2012

Do góry
Perypetii ogrodkowych ciąg dalszy..
Napisałam też w wątku o cisach, ale tam pewnie rzadko kto zagląda.. Tutaj niewiele lepiej Gdzie ta moja Grupa Wsparcia?...
Czy ktoś mi podpowie jak się nazywa taki oto cis? Nazwa robocza "Trzech Uroczych Rozczochrańców Chętnie zamienię na "Trzech Elegantów"
Jakim zabiegom fryzjerskim poddać poniżej zaprezentowanych Panów, by wyglądali schludnie i elegancko?...Czy jest dla nich jakaś szansa?...
Cis - Taxus 10:51, 27 cze 2012

Do góry
Czy ktoś mi podpowie jak się nazywa taki oto cis? Potocznie nazywamy tą grupę "Trzech Uroczych Rozczochrańców
Jakim zabiegom fryzjerskim poddać poniżej zaprezentowanych Panów, by wyglądali schludnie i elegancko?...
Ogród Krysi 10:06, 27 cze 2012

Do góry
Lilje się panoszą i karasie tez,a jest ich sporo

Musialam siatką zabezpieczyc,bo kocurom się rybki spodobały

Muzeum Bajki w Pacanowie 10:05, 27 cze 2012

Do góry
Ozz napisał(a

Czy ktoś może rozszyfrować te "jeżykowate" krzewy? Jakieś wierzby?
ogrodoweimpresjejolki 10:01, 27 cze 2012

Do góry
Wczoraj i przedwczoraj była u mnie pogoda dla ... bogaczy Mam namyśli osoby posiadajace zimowe ogrody
A dziś już dla ogrodników, a ja nie mam czasu dziś na ogródek
Nie mówię o pracach pielęgnacyjnych, ani o podziwianiu kwiatków, ale chociaż własnych porzeczek bym pojadła ...

Ogród Krysi 09:56, 27 cze 2012

Do góry

Ogród Krysi 09:50, 27 cze 2012

Do góry
Bukszpan stary przesadzony,ale ładnie się odnawia.

Tu próbuję bukszpan poprowadzić w kulkę.

Ogród Krysi 09:44, 27 cze 2012

Do góry
Frezja pachnąca.

Ogród Krysi 09:41, 27 cze 2012

Do góry
Hortensja ogrodowa,ma juz dużo pąków kwiatowych.

Ogród Krysi 09:37, 27 cze 2012

Do góry
Hortensja bukietowa,wychylają się już drobne pączki.

Zielony galimatias 09:30, 27 cze 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Oj ja cos widze, ze ty Ewcia chyba zapracowana dzisiaj i umeczona skoro Cie nie ma .. ale odpoczywaj, spij smacznie i nabieraj sil
ja tez juz zmykam, bo dzisiejszy upal mnie wykonczyl doszczednie padam i juz wlasciwie zasypiam, w sumie to tylko jednym okiem zerkam wiec lepiej bedzie dla wszystkich jak sie grzecznie pozegnam ...a wiec do juterka Ewciu!!!!!
buziaki papapapaaaaaaa !!!

Aj byłam, byłam.. ale jak zwykle na gościnnych występach w innych wątkach Ale wcześniej ganiałam z grabiami, szpadlem i pazurkami po ogrodzie (Pazurki ogrodnicze przetrwały najazd na ogród, moje pazurki - raczej nie!; Bo ja nie potrafię w rękawiczkach.. I znowu mi się coś wbiło w palec , buuu)

Wczoraj była akcja - PZU : Posadź - Zobacz - Udawaj że ładnie Z "P" nie było jeszcze problemu, z Z też nie, U - jeszcze muszę popracować
Wsadziłam moją Limelight, przesadziłam różę, wsadziłam wiąz, brzozę bordową i jakieś takie białe coś, co się ma siać po ogrodzie jak zielsko... I dzielnie znosiłam aluzje mojego M dotyczące konieczności położenia agrowłókniny na ogrodzie. Nagle ogłuchłam!
Więc muszę coś szybciuteńko nasadzić, żeby zarosło i zielskom nie dało szans.

Dziewczyny... pomóżcie mi proszę z ciurkadełkiem, bo M się wściaka... Gdzie go dać???? Po lewej mogłabym zrobić w podobnej formie jak Danusia - wkopane, z gejzerkiem Po prawej niestety wkopać nie mogę.. musiałoby być w formie tradycyjnej czyli np. kulki (kulek) granitowej

Druga nagląda kwestia - tył ogrodu, a raczej płynne połączenie części owocowej i ogrodowej (owocowa część to prawy kąt ogrodu). Jak to zrobić?... A może jednak rozdzielić jakąś rabatą?????

Ratunku!....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:11, 27 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Kuchnie masz wywalona w kosmos, chalupe wywalona w kosmos, taras wywalony w kosmos, ogrod wywalony w kosmos. A spotkanie jakie wywalilas w kosmos i jeszcze w dodatku na Danusiowe imieniny
Kurtka tylko na kosmitke nie wyladasz

No jak nie jak tak?? Pamiętacie film z Kim Basinger "moja macocha jest kosmitką"? Też miala wielki kapelusz i piękną sukienkę (czerwoną)...toż to wypisz wymaluj nasza Marzenka Choć Marzenka ladniejsza, muszę przyznać i zdecydowanie lepiej się ubiera

http://www.cineplex.com/Movies/Archives/BL4672199/My-Stepmother-Is-An-Alien/Photo.aspx?id=368515
Przycinanie - cięcie iglaków innych niż tuja 09:08, 27 cze 2012

Do góry
Witam rwało to trochę bo w mięzy czasie sialiśmy rawę i murowaliśmy donicę..
Ale mam fote mojej dziurawej jodły..Bidulka w ogóle jest troszkę krzywa, pospieszyłam się z tym zakupem, ale może uda się ją jakoś wyrównać..
Piszcie prosze co radzicie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies